Normale content

Geen zorgen, de brokstukken van China's grootste raket zijn opgebrand in de ruimte

Het was eigenlijk prachtig om naar te kijken (maar ook een beetje eng).
Geen zorgen, de brokstukken van China's grootste raket zijn opgebrand in de ruimte

Het Amerikaanse ruimtevaartcommando heeft bevestigd dat brokstukken van een Chinese raket opnieuw in de atmosfeer van de aarde zijn terechtgekomen, maar geen bedreiging vormen voor dichtbevolkte gebieden in de wereld. Dit is een opluchting voor zowel enthousiastelingen als bezorgde toeschouwers die de baan van het puin de afgelopen dagen hebben gevolgd en bezorgd zijn dat het lichamelijk letsel, de dood of materiële schade kan veroorzaken.

LEES OOK: NASA GIF toont de buitengewone kracht van de Webb-telescoop

Veilige verbranding

De New York Times meldt dat een Weibo bericht van het Chinese bemande ruimtevaartagentschap beweert dat het grootste deel van het puin verbrandde bij de terugkeer boven de Suluzee, net ten zuidwesten van de Filippijnen.

Waarnemingen van de brokstukken, die vandaag door Twitter-gebruikers in Borneo werden gepost, zijn verrassend mooi en lijken op een meteorenregen.

LEES OOK: 6 dingen die je wilt weten over NASA's mega maanraket

De brokstukken waren afkomstig van China's grootste raket, Long March 5B, die op zondag 24 juli is gelanceerd. Hij vervoerde een laboratoriummodule voor China's ruimtestation Tiangong, dat nog in aanbouw is. Dit was de derde vlucht van de raket en de tweede waarbij brokstukken vielen. Tijdens zijn eerste vlucht in 2020 viel de booster, dit veroorzaakte schade aan eigendommen in Ivoorkust in West-Afrika.

Topics: Science, Space, China

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: