Normale content

De volgende Apple Vision Pro heeft mogelijk Apple Intelligence: Dit is waarom

“De combinatie van eyetracking, gebarenbesturing en Apple Intelligence moet zorgen voor een betere gebruikerservaring voor ruimtelijk computergebruik”
De volgende Apple Vision Pro heeft mogelijk Apple Intelligence: Dit is waarom Credit: Miguel Candela/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Apple fans wachten nog steeds op de release van M4 Macs later dit jaar.

Een Apple analist suggereert echter dat het bedrijf al vooruitkijkt naar de volgende versie van de Apple Vision Pro, die naar verluidt zal worden aangedreven door de next-gen M5-chipset.

Lees ook: iPhone 16 vs. iPhone 15: Wat zijn de verschillen?

Volgens een nieuw rapport van Apple-analist Ming-Chi Kuo zal Apple naar verwachting in de tweede helft van 2025 beginnen met de productie van de nieuwe Apple Vision Pro.

In de nieuwe Apple Vision Pro zal waarschijnlijk ook Apple's AI, Apple Intelligence, worden geïntegreerd op het gebied van ruimtelijk computergebruik, aldus Kuo.

De toekomst van de Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro kwam in februari 2024 met veel tamtam op de markt. Maar het gesprek rond de lancering van het gloednieuwe product van Apple verdween snel. De verkoop van de Apple Vision Pro is blijkbaar ver achtergebleven bij het doel van één miljoen stuks dat Apple voor ogen had.

Berichten van begin dit jaar suggereerden dat Apple de productie van een nieuw, volledig uitgerust Apple Vision Pro-model stopzet en zich in plaats daarvan richt op het maken van een goedkopere versie. De Apple Vision Pro is momenteel verkrijgbaar voor € 3.499.

Lees ook: Apple trekt zich naar verluidt terug uit OpenAI fundraiser: dit is wat het betekent

Apple Vision Pro may be better for AR, but for gaming, the Quest 3 takes the lead.

Wel, maar ook weer niet

Met de M5-upgrade voor de Apple Vision Pro zou het apparaat twee hele generaties van de siliciumchipset van Apple overslaan. De Apple Vision Pro die momenteel op de markt is, wordt aangedreven door de M2-chip. Volgens Kuo is het mogelijk dat de prijs van de M5 Apple Vision Pro lager zal zijn dan die van het huidige model, maar de Apple analist voegt eraan toe dat er “mogelijk niet veel verandert”.

Problemen oplossen met AI

Volgens Kuo zou de nieuwe Apple Vision Pro mogelijk een aantal problemen met de gebruikersinterface kunnen oplossen met behulp van Apple Intelligence, oftewel de AI van Apple.

“De combinatie van eyetracking, gebarenbesturing en Apple Intelligence moet zorgen voor een betere gebruikerservaring voor ruimtelijk computergebruik”, schrijft Kuo in het rapport.

Kuo meldt dat de toeleveringsketen voor de Apple Vision Pro grotendeels ongewijzigd zal blijven, wat zou kunnen bijdragen aan kostenbesparingen tijdens de massaproductie. Hij verwacht ook verbeteringen in zowel het gewicht als de batterijduur van het apparaat.

Lees ook: Apple verhelpt touchscreen bug van iPhone 16 met nieuwe iOS 18.0.1 update

Dit nieuwste rapport van de Apple analist geeft een belangrijk inzicht in het grote plaatje van de toekomst van de Apple Vision Pro. Maar alle details klinken meer als speculatie van Kuo, dus uiteindelijk wordt het gewoon afwachten.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: