Normale content

10 rustgevende apps die je helpen beter te slapen

Slapen is een stuk moeilijker dan het vroeger was
10 rustgevende apps die je helpen beter te slapen

Slapen is een stuk moeilijker dan je denkt.

Er zijn ontelbare afleidingen in deze wereld. Zoveel televisieshows om naar te kijken. Zoveel inhoud om op te nemen. Zoveel lopende pandemieën om te volgen.

Er gebeurt op dit moment ook veel in de wereld, zoveel dat slapen soms vrijwel onmogelijk lijkt. De pandemie gaat niet weg, er zijn eindeloze natuurrampen en deprimerende nieuwsberichten vullen onophoudelijk onze feeds. Gelukkig biedt de technologie die ons omringt en afleidt ons ook een overvloed aan hulpmiddelen om onszelf te helpen in slaap te komen.

Hier zijn een paar apps die je hopelijk zullen helpen om eindelijk een goede nachtrust te krijgen.

Apps om beter te slapen

Je dagelijkse nachtrust wordt opgedeeld in verschillende slaapcycli. Onderzoek toont aan dat het herhaaldelijk missen van slaap of het houden van een onregelmatig slaapschema je algehele rust kan verstoren. Met de volgende apps kun je je slaapcycli bijhouden om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk slaapt en elke ochtend fris wakker wordt.

1. Sleep Cycle

Sleep Cycle tracks your sleep and wakes you up when you're least groggy.

Sleep Cycle is een leuke variant op de standaard wekker. Met behulp van de microfoon volgt het jouw slaappatronen en wekt het je in de lichtste fase van de slaap. Je stelt een periode in waarin je gewekt wilt worden (bijvoorbeeld tussen 7 en 7:30 uur) en de wekker bepaalt het beste moment om je uit je diepe slaap te halen. Je kunt zelfs twee keer op je telefoon tikken om te snoozen.

Sleep Cycle is gratis te gebruiken voor een week, daarna betaal je 29,99 per jaar.

Sleep Cycle is te downloaden voor iOS en android

2. Gezondheidapp (Apple)

Apple heeft een manier om je slaap bij te houden en, hopelijk, je rust te verbeteren. Met de slaapfunctie in de Gezondheid-app op je iPhone kun je doelen stellen, je voortgang bijhouden, waak- en bedtijden plannen en rustperiodes inplannen voordat je naar bed gaat. Als je een Apple Watch hebt, kun je ook supernauwkeurige slaapgegevens opnemen in je rustprogramma.

De gezondheidapp, zit standaard op alle iPhone's.

What it looks like to set up a schedule in Apple Sleep.

3. Pillow

Pillow works like Apple's Bedtime, but also lets you set an array of timed naps.

Pillow is de perfecte app voor wie alles wil weten over de manier waarop hij slaapt. Net als Bedtime en Sleep Cycle houdt het je slaap bij en wekt het je in een lichte fase van rust. Maar je kunt de functies ook gebruiken om verschillende soorten middagslaapjes te timen: power naps (15 minuten), recovery naps (45 minuten), en full cycle naps (120 minuten). Het geeft je informatie over je hartslag, je REM-cycli en hoe lang je nodig had om in slaap te komen.

Pillow is geheel gratis. je kunt wel voor een premium-abonnement extra functies krijgen zoals: registratie van je hartslag, informatie over je slaaptrends en het maken van slaapnotities.

Pillow is alleen te downloaden voor iOS.

Apps die je helpen in slaap te vallen

Het is bewezen dat mindfulness en meditatie mensen helpen die worstelen met slapeloosheid. De onderstaande apps richten zich op meditatie door middel van verschillende technieken, zoals muziek, natuurgeluiden en stemcommando's. Ze zijn allemaal bedoeld om je te helpen de staat van ontspanning te bereiken die je nodig hebt om naar bed te gaan.

1. Prizz

Pzizz will lull you to sleep with some really soothing music that fades out over time.

Ten eerste: Deze app ziet er ongelooflijk uit, het uiterlijk alleen al is rustgevend! Wat betreft de muziek, denk aan een ongelooflijk rustgevende, film-achtige soundtrack die je instelt om na een uur, uit te faden om je te helpen kalmeren voordat je naar bed gaat. Het biedt ook een verhaal met zowel mannen- als vrouwenstemmen, maar als je dat eng vindt (en dat zul je), kun je het uitschakelen. Je kunt ook de muziek in uitbarstingen gebruiken als een "focus"-instelling.

Prizz is gratis te downloaden, maar kost je wel 41,99 per jaar. De eerste 7 dagen zijn gratis.

Prizz is te downloaden voor iOS en Android.

2. Headspace

Headspace makes meditating easy by breaking it up into small, helpful sessions.

Headspace: Meditatie app stelt je verschillende sessies voor, afhankelijk van je doelen. Het stuurt je pushmeldingen die je eraan herinneren de hele dag te mediteren. Elke sessie duurt maar een paar minuten. Als je het soort persoon bent wiens gedachten racen voordat je naar bed gaat, is deze app iets voor jou.

Headspace is gratis te downloaden. Je betaald wel €9,99 per maand voor Premium en krijgt 3 maanden gratis een abonnement op Headspace. Daarna betaal je voor beide een combinatieprijs van €14,99 per maand.

Headspace is te downloaden voor iOS en Android.

3. Meditation Moments

Bij Meditation Moments, heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen wat je doel is. Zo kun je er voor kiezen om beter te slapen, minder stress te hebben, meer focus te krijgen of meer positiever in het leven te willen staan. De app vraagt of je enige ervaring hebt, maar als je dat niet hebt - no worries - de app helpt alle beginners die willen mediteren goed op weg. Je kunt er zelf voor kiezen wanneer je dit wilt doen. Ochtend, middag, avond. Mediteer er lekker op los.

Meditation Moments is geheel gratis te gebruiken.

Meditation Moments is te downloaden voor iOS en Android.

4. Calm

Calm lets you enjoy a wide range of meditation tutorials, mixing in the sounds of nature to add ambiance.

Net als Headspace: Meditatie, zal Calm je geest kalmeren vlak voor je naar bed gaat. De sessies zijn langer en je kunt na verloop van tijd programma's instellen om je in zen te brengen. De app biedt omgevingsgeluiden van de natuur en verandert je telefoon in een gigantisch portret van een schilderachtig landschap.

Calm is gratis te downloaden, maar een abonnement kost je 49,99 per jaar en is voor 7 dagen gratis te gebruiken.

Calm is te downloaden voor iOS en Android.

5. Podcasts

Als al het genoemde hierboven niet werkt, zijn podcasts altijd een optie. Kies voor komedie om de dag af te sluiten met een paar grappen voor je gaat slapen ("How Did This Get Made?" ) of iets met verhalen, zoals This American Life. Vergeet niet om de slaaptimer onderaan de app te gebruiken om ervoor te zorgen dat een lange podcast je niet wakker maakt als je in slaap valt.

6. White Noise Lite

White Noise Lite is a super simple, but helpful, app.

White Noise Lite is een gratis, ongelooflijk eenvoudige app. Het enige wat het doet is rustgevende geluiden afspelen die je helpen slapen, dingen zoals een airconditioner zoemen, krekels tsjirpen, of het lage geruis van een oscillerende ventilator. De geluiden voorkomt afleidingen. Als je een lichte slaper bent, helpen ze je in slaap te blijven.

White Noise Lite is geheel gratis.

White Noise Lite is te downloaden voor iOS en Android.

7. Relax and Sleep Well

Relax and Sleep Well has a number of free offerings to help you get rest.

Als je slaaphulp nodig hebt die wat directer is, is Relax and Sleep Well misschien iets voor jou. Er staan zes gratis meditatie- en hypnose-opnames op die bedoeld zijn om mensen te helpen in slaap te komen en zich ontspannen te voelen.

Relax and Sleep Well is gratis te downloaden, de app heeft functie die gratis zijn te gebruiken, overige functie kosten 3,49 per stuk.

Relax and Sleep well is te downloaden voor iOS en Android.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: