Normale content

Google voegt duurzaamheidsinformatie toe aan Maps en Search

Jouw reisgewoonten, elektriciteitsverbruik en favoriete gadgets beïnvloeden het milieu
Google voegt duurzaamheidsinformatie toe aan Maps en Search

Google heeft deze week verschillende manieren geïntroduceerd waarop mensen duurzame keuzes kunnen maken, of het nu gaat om het verkleinen van hun CO2-voetafdruk, het ondersteunen van schone energie of het nemen van milieuvriendelijke maatregelen.

"Wanneer mensen naar Google Search komen met vragen over klimaatverandering, zullen we informatie tonen van bronnen zoals de Verenigde Naties," schreef Google en Alphabet CEO Sundar Pichai in een blogaankondiging. "Het maakt allemaal deel uit van ons doel om tegen 2022, 1 miljard mensen te helpen duurzamere keuzes te maken."

Reizen en winkelen

Net op tijd voor de drukke feestdagen brengt Google informatie over de CO2-uitstoot naar zijn online boekingsservice voor vluchten. Voer jouw reisgegevens in en ontdek welke vluchten de beste uitstoot per route bieden, opties met een lagere CO2-uitstoot worden in het groen gemarkeerd.

Als je naar accommodaties zoekt, kun je gegevens vinden over de inspanningen van hotels op het gebied van duurzaamheid, van afvalvermindering en waterbesparende maatregelen tot de vraag of ze Green Key- of EarthCheck-gecertificeerd zijn. In tegenstelling tot de pagina Vluchten, maar je moet een beetje dieper graven: klik op "Meer informatie", tik op "Overzicht" en scroll naar beneden. Niet alle hotels verstrekken dergelijke details.

"We helpen mensen ook om duurzamere keuzes te maken wanneer ze winkelen, te beginnen met huishoudelijke apparaten", zegt Pichai. "Wanneer je zoekt naar energie-intensieve producten zoals ovens, vaatwassers of waterverwarmers, zullen suggesties in het tabblad Winkelen helpen om je zoekopdracht te beperken tot kosteneffectieve en duurzame opties."

LEES OOK: Google Search is nog slimmer geworden, beantwoordt jouw vraag met meer vragen

Schone energie voor thuis

De elektriciteit die huizen van stroom voorziet, komt uit verschillende bronnen, afhankelijk van het tijdstip van de dag - meestal een mix van schone (zonne- en windparken) en op fossiele brandstoffen gebaseerde energie (gas en steenkool).

Gebruikers van een Nest-thermostaat kunnen echter gebruikmaken van de nieuwe Nest Renew-functie van Google, Energy Shift, waarmee het elektriciteitsverbruik voor verwarming en koeling automatisch wordt omgezet naar tijden waarop energie schoner of goedkoper is. Het kan tevens het schema van je thermostaat aanpassen om efficiënter te werken in de zomer en de winter.

Het basisplan van Nest Renew is gratis beschikbaar in de rest van de VS. Eco warriors kunnen $10 per maand betalen voor een Renew Premium-abonnement, dat het geschatte elektriciteitsverbruik van fossiele brandstoffen thuis koppelt aan hernieuwbare energiecredits van zonne- en windcentrales.

LEES OOK: Google Search omarmt nu officieel dark mode

Navigatie

Vanaf vandaag (en volgend jaar in Europa) laat Google Maps gebruikers de meest brandstofzuinige rijroute kiezen - als dat al niet de snelste is. Het bedrijf schat dat dit meer dan een miljoen ton aan jaarlijkse koolstofuitstoot kan besparen - "het equivalent van meer dan 200.000 auto's van de weg halen", aldus Pichai. Het zou bestuurders ook geld moeten besparen door het brandstofverbruik te verminderen.

"Natuurlijk is de meest duurzame keuze vaak helemaal geen auto," voegt hij eraan toe. Daarom is er een nieuwe "lite navigatie"-fietsoptie waarmee fietsers snel belangrijke details over hun route kunnen zien zonder aan hun scherm gekluisterd te zijn.

LEES OOK: Google Meet voegt handige functie tegen onderbelichting toe

Efficiëntie van het verkeer

Tegelijkertijd zoekt Google naar manieren om routes in een hele stad efficiënter te maken - met behulp van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf test momenteel AI-voorspellingen om de efficiëntie van verkeerslichten in Israël te optimaliseren, en is van plan de tests in de toekomst uit te breiden naar Rio de Janeiro "en verder".

"Bij al deze inspanningen is het ons doel om de duurzame keuze een makkelijkere keuze te maken", legt Pichai uit. "Op individueel niveau lijken deze keuzes misschien klein, maar wanneer mensen de middelen hebben om ze op schaal te maken, staan ze gelijk aan grote verbeteringen. We zullen niets minder nodig hebben om de ergste gevolgen van klimaatverandering af te wenden, en we zullen manieren blijven vinden waarop onze producten kunnen helpen."

LEES OOK: Google maakt visueel zoeken griezelig geavanceerd

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: