Normale content

Zo gebruik je een VPN om Netflix te kijken

Alle hoop is nog niet verloren.
Zo gebruik je een VPN om Netflix te kijken

Als je ooit hebt geprobeerd om Netflix te kijken terwijl je met een VPN bent verbonden, is er een kans dat je deze melding bent tegengekomen.

How to use a VPN to watch Netflix

Door licentie- en copyrightproblemen zijn bepaalde shows en films beperkt tot bepaalde landen. Geen enkel land heeft in één keer toegang tot de hele Netflix-catalogus, dus veel mensen gebruiken nu VPN's om hun locatie te spoofen. Het probleem is dat Netflix berucht is voor het loggen van IP-adressen waarvan bekend is dat ze toebehoren aan VPN-servers.

Gelukkig is niet alle hoop verloren. Er is altijd iets wat je kunt doen om te kijken wat je wilt op Netflix terwijl je verbonden bent via een VPN.

LEES OOK: Netflixen via VPN. Dit zijn de voordelen

Probeer verschillende servers

Veel VPN's bieden opties voor verschillende servers binnen verschillende landen.

Als je merkt dat de server die je gewend bent te gebruiken niet (meer) werkt, is het het makkelijkst om een andere te proberen. Dit veronderstelt dat je een VPN gebruikt die deze optie biedt en dat ze meerdere servers hebben in het land waar je moet lijken te zijn. Zo niet, dan zul je een andere aanpak moeten proberen.

Wijzig het VPN-protocol

Het klinkt vreemd, maar soms kan een verbinding met een server op dezelfde locatie via een ander protocol het probleem oplossen.

Gebruik een andere VPN

Niet alle VPN's kunnen het aan om je Netflix te laten kijken terwijl je verbonden bent met hun servers.

In werkelijkheid zou het net zo eenvoudig moeten zijn als verbinding maken met je VPN, inloggen op Netflix en kijken wat je wilt. Als dit iets is dat belangrijk voor je is en je door hoepels moet springen om het allemaal te laten werken, raad ik aan over te schakelen naar een provider waarop je (wel) kunt rekenen.

Je kan op zoek gaan naar een VPN-provider met bekende ondersteuning voor streamingplatforms. Er wordt veel gepraat op Reddit en andere fora over welke VPN's op een bepaald moment (en in de regel) goed werken, en deze zouden je een idee moeten geven. Sommige providers hebben zelfs servers die speciaal zijn geoptimaliseerd voor het kijken naar Netlfix, dus je kunt er zeker van zijn dat je altijd toegang hebt.

Vergeet niet te profiteren van de bekende proefperiodes (trials). De meeste aanbieders bieden een geld-terug-garantie voor een beperkte tijd, zodat je ze kunt uitproberen om er zeker van te zijn dat ze precies doen wat je wilt voordat je je abonneert voor een langere periode.

LEES OOK: Waarom een VPN goed is voor je privacy

  翻译: