Normale content

Gucci gaat cryptocurrency accepteren in winkels

Inclusief Shiba Inu en Dogecoin.
Gucci gaat cryptocurrency accepteren in winkels

Luxe modehuis Gucci verdiept zich in crypto met een aantal van zijn Amerikaanse winkels die tegen het einde van mei cryptocurrency betalingen zullen accepteren.

Praktische toepassing van crypto

Gucci's outlet stores in LA, Miami, Las Vegas en New York behoren tot de locaties waar crypto zal worden geaccepteerd. Klanten die kiezen voor crypto-betaling zullen via e-mail een link ontvangen met daarin een QR-code waarmee ze vervolgens kunnen betalen met hun respectievelijke crypto-portemonnee.

Tien munteenheden zullen worden geaccepteerd, waarvan er vijf stablecoins zijn die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Wrapped Bitcoin, Litecoin, Shiba Inu en Dogecoin vormen de rest van de lijst.

Lees ook: Ecosia: De zoekmachine waarmee je bomen plant

"Gucci is altijd op zoek om nieuwe technologieën te omarmen wanneer ze een verbeterde ervaring voor onze klanten kunnen bieden," zei Marco Bizzarri, Gucci president en CEO in een verklaring aan Vogue Business.

"Nu we in staat zijn om cryptocurrencies te integreren binnen ons betalingssysteem is het een natuurlijke evolutie voor de klanten die deze optie graag tot hun beschikking willen hebben."

Technologische uitbreiding

Gucci sluit zich aan bij Off-White, een ander luxe modelabel, en ontwerper Philipp Plein in het accepteren van crypto binnen winkels of online.

Maar het Italiaanse merk, dat al zo'n 100 jaar bestaat, is geen onbekende in het experimenteren met technologie. Gucci heeft al zijn tenen in de metaverse, gaming en NFT's gestoken en ze hebben zelfs een digitale versie van een iconische Gucci tas verkocht op Roblox - voor meer dan de fysieke versie. De omarming van crypto is een niet verrassende zet in een recente reeks van technologie-georiënteerde strategieën.

Lees ook: Wikipedia accepteert geen cryptodonaties meer en dit is waarom

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: