Normale content

Wat is brown noise? TikTok suggereert dat het beter is dan white noise, kan mensen met ADHD helpen

Hier worden veel mensen rustig van
Wat is brown noise? TikTok suggereert dat het beter is dan white noise, kan mensen met ADHD helpen

White noise (witte ruis) is een betrouwbaar hulpmiddel geweest voor verschillende redenen, zoals meditatie, studeren, slapen met slapeloosheid, en het helpen van jonge kinderen (en hun ouders) om sneller in slaap te vallen. Nadat ik echter #brownnoise TikTok ben tegengekomen, ga ik misschien nooit meer terug naar white noise.

Terwijl white noise geluiden uit het hele spectrum omvat, waaronder lage, midden- en hoge tonen, gebruikt brown noise alleen lage tonen en bastonen. Hierdoor klinkt brown noise veel dieper dan witte ruis en is hij idealer voor mensen die de hoge frequenties in white noise oncomfortabel vinden. Beide kunnen natuurlijk in de natuur voorkomen: Zachte regenbuien en beukende golven zijn voorbeelden van white noise, terwijl onweer en harde wind voorbeelden zijn van brown noise.

LEES OOK: Harry's House vindt een thuis op TikTok

Helpt met ADHD

TikTokkers, vooral die met ADHD, hebben de mond vol van de voordelen van brown noise in tegenstelling tot white noise. Terwijl eerdere studies de voordelen van white noise op cognitieve prestaties en verbaal werkgeheugen bij ADHD hebben aangetoond, zijn de effecten van brown noise relatief weinig onderzocht. Sommige mensen vinden dat brown noise effectiever is om gedachten tot rust te brengen, waardoor ze zich beter kunnen concentreren en productiever kunnen werken. Anderen verkiezen het boven white noise om te slapen, of gewoon voor het kalmerende effect.

Ik heb last van oorsuizingen en de hoge tonen in witte ruis maken het vaak erger. Tot nu toe heeft brown noise me geholpen om me af te leiden van oncomfortabele tinnitus-geluiden. En ik ben niet de enige die troost vindt in brown noise: ik heb gemerkt dat mijn katten er ook de voorkeur aan lijken te geven voor het gerommel met lage frequenties.

Als je geen fan bent van brown noise of white noise, wanhoop dan niet! Er is ook pink noise, blue noise, violet noise en grey noise, die allemaal op verschillende frequenties werken. Klaar om te horen waar al die hype over gaat? Hier zijn een paar apps die je kunt gebruiken om ruis af te spelen:

1. Noise Generator

Noise Generator maakt het mogelijk geluiden te kiezen uit het hele spectrum. Gebruikers kunnen geluiden aanpassen op basis van kleur, lage en hoge cuts, en balans. Voor degenen die gevoelig zijn voor frequenties, kan je met deze app kiezen welke frequenties voor jou het meest comfortabel klinken.

2. Noise Machine - Brown, Pink

Met Noise Machine kan je filteren op white noise, pink noise en brown noise. Hoewel de app in eerste instantie gratis is, hebben de geluiden een tijdslimiet van 5 minuten. Gebruikers kunnen €10 betalen om de app voor het leven te ontgrendelen en alle drie de geluiden zonder tijdslimiet af te spelen.

3. White Noise

Hoewel deze app de titel "White Noise" draagt, kan je kiezen uit een groot aantal geluiden. Gebruikers hebben de mogelijkheid om geluiden te mixen en de fade, oscillator en timer voor elk geluid te regelen. In de gratis versie zijn de geluiden beperkt tot acht uur.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: