Normale content

Tesla verkocht het grootste deel van zijn Bitcoin, maar geen van zijn Dogecoin

Elon wil nog steeds naar de maan (en Mars).
Tesla verkocht het grootste deel van zijn Bitcoin, maar geen van zijn Dogecoin

Tesla's Bitcoin-poging is niet zo geweldig verlopen. In het winstverslag over het tweede kwartaal van 2022 onthulde het bedrijf dat het driekwart van zijn Bitcoin-aandelen heeft verkocht.

"Vanaf het einde van Q2 hebben we ongeveer 75% van onze Bitcoin-aankopen omgezet in fiatvaluta. De conversies in Q2 voegden $936M aan contanten toe aan onze balans", aldus Tesla's laatste shareholder deck.

LEES OOK: Waarom sterrenstelsels in de eerste James Webb-foto soms scheef en krom lijken

Tesla investeerde in 2021 ruwweg $1,5 miljard in Bitcoin. Als de verkoop van 75% daarvan $936 miljoen in contanten oplevert, betekent dit dat het bedrijf (tot nu toe) ruwweg $189 miljoen heeft verloren op zijn Bitcoin-inzet, wat niet eens zo slecht is gezien hoe laag de prijs van Bitcoin eerder dit jaar is gezakt.

Constant terugkrabbelen

Kort na de Bitcoin-aankoop zei Tesla dat het bitcoins zou gaan accepteren als betaling voor zijn auto's. Dat duurde slechts een paar maanden, hoewel CEO Elon Musk wel zei dat Tesla de Bitcoin-aankopen zou hervatten als de cryptocurrency groener wordt. In het bijzonder zei Musk destijds dat "Tesla geen Bitcoin zal verkopen."

Tijdens het winstgesprek van het bedrijf woensdag zei Musk dat Tesla de bitcoins verkocht om "de kaspositie [van het bedrijf] te maximaliseren," wat belangrijk was om te doen "gezien de onzekerheid van COVID lockdowns in China." Hij zei ook dat de beslissing van het bedrijf om Bitcoin te verkopen niet moet worden opgevat als "een of ander oordeel" over de cryptocurrency, en dat Tesla open blijft staan om in de toekomst opnieuw Bitcoin te kopen.

LEES OOK: PC-games in 4K op je TV, laptop en telefoon: hoe werkt GeForce Now?

Er is echter goed nieuws voor fans van Dogecoin, want Musk zei tijdens de earnings call dat het bedrijf geen van de DOGE heeft verkocht die het bezit. Tesla begon in januari 2022 met het accepteren van de cryptocurrency voor sommige van zijn merch, en breidde dat later uit om DOGE te accepteren bij sommige Supercharger-stations. Het is echter niet te zeggen hoeveel Dogecoin Tesla bezit. Volgens het aandeelhoudersdeck heeft het bedrijf nog 218 miljoen dollar aan "digitale activa," hoewel het grootste deel daarvan Bitcoin moet zijn.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: