Normale content

Duizenden Solana crypto portefeuilles leeggehaald in nog een massale hack

Het gaat weer niet goed.
Duizenden Solana crypto portefeuilles leeggehaald in nog een massale hack

Een nieuwe dag, een nieuwe crypto hack - en dat bedoel ik letterlijk.

Slechts een dag nadat een massale hack resulteerde in ruwweg $190 miljoen aan crypto-activa die verdwenen is van de Ronin crypto-brug, lijken Solana-gebruikers het doelwit te zijn van een wijdverspreide hack, waarbij crypto-activa uit hun portefeuilles worden gehaald.

LEES OOK: Apple's App Store krijgt nog meer reclames

De details van de hack zijn onduidelijk op dit moment, maar het lijkt erop dat sommige gebruikers van software Solana portemonnees Phantom en Slope fondsen worden afgevoerd van hen. Volgens Solana's officiële "status" account op Twitter, "zijn ongeveer 7.767 wallets getroffen," en het gebeurt voor gebruikers van zowel de mobiele wallets als de browser extensies.

"Engineers van meerdere ecosystemen, met de hulp van verschillende beveiligingsfirma's, onderzoeken gedraineerde wallets op Solana. Er is geen bewijs dat hardware wallets zijn aangetast," schreef Solana.

Onpraktische oplossing

De oplossing op dit punt, volgens Solana, is om een hardware wallet te gebruiken met een nieuwe seed phrase, en het geld daarheen over te maken. Er is echter een groot probleem met deze oplossing: Niet alle gebruikers hebben een hardware wallet, wat een fysiek apparaat is dat meer veiligheid biedt voor je crypto-activa dan een software wallet zoals Phantom.

LEES OOK: Snapchat brengt eerste AR game "Ghost Phone" uit

Phantom zei op Twitter dat het "niet gelooft dat dit een Phantom-specifiek probleem is." Het bedrijf zegt dat het meer informatie zal delen zodra het kan.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: