Normale content

FTX oprichter Sam Bankman-Fried is gearresteerd

Meer dan $1 miljard aan crypto-activa van FTX-klanten  vermist
FTX oprichter Sam Bankman-Fried is gearresteerd

FTX-oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried, ook bekend als SBF, is gearresteerd door de Bahamaanse autoriteiten, nadat de Amerikaanse overheid niet nader omschreven strafrechtelijke aanklachten tegen hem heeft ingediend. De Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York Damian Williams bevestigde de arrestatie van de voormalige cryptocurrency-miljardair via Twitter.

"Eerder vanavond hebben de Bahamaanse autoriteiten Samuel Bankman-Fried gearresteerd op verzoek van de Amerikaanse regering, op basis van een verzegelde aanklacht van de SDNY," zei Williams.

Hoewel details momenteel schaars zijn, wordt verwacht dat de VS om de uitlevering van Bankman-Fried zullen vragen - een verzoek dat de Bahama's hebben aangegeven te zullen honoreren.

LEES OOK: Landen met een lager middeninkomen hebben de grootste crypto-adoptie in 2022

"De Bahama's en de Verenigde Staten hebben een gemeenschappelijk belang bij het ter verantwoording roepen van alle met FTX verbonden personen die mogelijk het vertrouwen van het publiek hebben beschaamd en de wet hebben overtreden," aldus de Bahamaanse premier Philip Davis in een verklaring die aan de pers is meegedeeld.

"Terwijl de Verenigde Staten strafrechtelijke vervolging instellen tegen SBF afzonderlijk, zullen de Bahama's hun eigen regelgevende en strafrechtelijke onderzoeken naar de ondergang van FTX voortzetten, met de voortdurende medewerking van hun wetshandhavings- en regelgevende partners in de Verenigde Staten en elders."

FTX was een cryptocurrency exchange die eerder dit jaar spectaculair instortte en in november faillissement aanvroeg toen Bankman-Fried terugtrad uit zijn rol als CEO.

Voor de dramatische implosie was FTX de op drie na grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Toen leende het bedrijf in het geheim voor $10 miljard aan activa van zijn klanten aan Bankman-Fried's handelsfirma Alameda Research, en gebruikte het om te wedden op andere cryptocurrencies zonder toestemming van die klanten.

Voorspelbaar ging dit niet goed. Ten minste 1 miljard dollar aan cryptocurrencies van klanten verdween blijkbaar gewoon, terwijl hackers er naar verluidt vandoor gingen met nog eens bijna 500 miljoen dollar.

Het FTX-schandaal was dramatisch genoeg dat Amazon er zelfs een serie van acht afleveringen over heeft besteld. Nu kan de show zijn finale hebben.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: