Normale content

3 Android-smartphones op broekzakformaat om te overwegen

Je smartphone altijd bij je dragen
3 Android-smartphones op broekzakformaat om te overwegen

Een groot scherm op je smartphone heeft z’n voordelen, maar het is ook wel prettig als je telefoon op broekzakformaat is, zodat je hem zonder gedoe mee kunt nemen. Nu is broekzakformaat natuurlijk enigszins relatief, omdat smartphones sinds hun introductie alleen maar groter geworden zijn en ze vroeger natuurlijk beter in de zak pasten. We bespreken drie recentere Android-smartphones, van de nieuwe Samsung S23 tot de duurzame Fairphone 4, die nog steeds in de meeste broekzakken passen.

Samsung Galaxy S23

De nieuwe Samsung S23 is de smartphone met het meest bescheiden formaat in dit lijstje: een scherm van ‘slechts’ 6,1 inch. Dat neemt niet weg dat het een topsmartphone is waar je ontzettend veel plezier van kunt hebben. Het eerdergenoemde AMOLED-scherm is prachtig, heeft een hoge verversingssnelheid van 120 Hz voor een soepele gebruikservaring en doet het ontzettend goed in fel zonlicht dankzij de hoge piekhelderheid. Met drie camera’s op de achterzijde, waarvan één lens van 50 MP plus een ultragroothoeklens en een telelens, is de nieuwe Samsung S23 uitstekend uitgerust. Onder de motorkap is hij flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger dankzij de superkrachtige, snelle en zuiniger Snapdragon 8 Gen 2 processor van Qualcomm en het zuinig werkende 8 GB intern geheugen. De Samsung Galaxy S23 heeft standaard een interne opslagcapaciteit van 128 GB.

Google Pixel 7

Wil je liever toch nét een wat groter scherm? Dan is er bijvoorbeeld de Google Pixel 7 met zijn AMOLED-scherm van 6,3 inch met verversingssnelheid van 90 Hz, wat nog steeds voor een soepele gebruikservaring zorgt. Qua camera’s is de Google Pixel 7 wat minder uitgerust dan de Samsung S23, met een hoofdcamera van 50 MP en een groothoeklens van 12 MP aan de achterzijde. Door een update van de processor kun je hier wel sneller nachtfoto’s mee maken. Bijzonder aan de Pixel 7 is de mogelijkheid om softwarematig bewogen foto’s scherper te maken. De Google Pixel 7 heeft standaard een interne opslagcapaciteit van 128 GB.

Fairphone 4

Wil je een statement maken, dan ga je voor de Fairphone 4. Deze Nederlandse (!) smartphone is grotendeels gemaakt van gerecyclede elementen in het kader van duurzaamheid en wordt alleen met ‘eerlijke’ arbeid geproduceerd. Wel is het qua specificaties ‘maar’ een middenklasser voor de prijs die vergelijkbaar is met die van de Google Pixel 7. Daarvoor krijg je een 6,3 inch Full HD+ LCS display, een dual 48 MP camera aan de achterkant én de meeste pixels bij een selfiecamera in dit lijstje: 25 MP. Het toestel is standaard uitgerust met 6 GB intern geheugen en 128 GB interne opslagcapaciteit, maar is slechts spatwaterdicht. Bij de Fairphone 4 krijg je 5 jaar garantie en ondersteuning en de meeste onderdelen zijn eenvoudig te vervangen, waardoor je er dus extra lang mee kunt doen.

De vraag is dus hoe klein het scherm van je nieuwe telefoon mag zijn. Een toestel met een scherm van 6,3 inch pas net weer iets minder comfortabel in je broekzak, maar waarschijnlijk krijg je hem er wel in. Verder is je budget een factor, want de nieuwe Samsung S23 kost nu eenmaal wat meer dan de andere twee smartphones op dit lijstje. Maar daar krijg je dan ook wel de beste specificaties voor terug én het meest broekzakvriendelijke exemplaar.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: