Normale content

Kies voor duurzame elektronische apparaten in huis

Milieu en energiekosten steeds belangrijker
Kies voor duurzame elektronische apparaten in huis

Dit is een gesponsord artikel

Een moderne huishouden kan niet zonder de nodige elektronische apparaten. Probeer je het leven nog maar eens voor te stellen zonder televisie, computer, of smartphone. Deze zijn simpelweg noodzakelijk voor zowel werk als privé en bieden ook veel vermaak. Even goed worden daarbij wel steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van die apparaten. Enerzijds omdat het milieu een belangrijke rol is gaan spelen en anderzijds omdat men wil besparen op de energiekosten.

Lees hier hoe je kiest voor duurzame elektronische apparaten en waar je die veilig bestelt. Bij een goede webshop vind je direct de mooiste elektronica en uitgebreide informatie over de duurzaamheid daarvan. Daarnaast geven we algemene tips om op dit gebied te besparen op energie.

Vier tips om duurzame apparaten te kopen

Sta je op het punt om een nieuwe tablet, tv of smartphone te kopen? Zo maak je een duurzame keuze:

● Kijk goed naar de specificaties. In principe staat er bij producten vermeld hoeveel energie ze verbruiken en of het dus om een milieuvriendelijke optie gaat. Dit wordt doorgaans aangegeven met een letter. Dat wordt overigens niet alleen gebruikt bij technische apparaten, maar ook bij witgoed. Een tv of mobiel wordt dagelijks gebruikt, dus dit is een belangrijk criterium. Een goede webshop zorgt er overigens voor dat deze informatie bij elk individueel product wordt vermeld en dat je meer informatie kunt krijgen bij de klantenservice.

● Kies voor de optimale prijs-kwaliteitverhouding. Deze voorwaarde helpt je op meerdere manieren om de duurzaamheid van een apparaat in aanmerking te nemen. Door te kiezen voor kwaliteit weet je dat een smartphone of ander apparaat langer mee gaat. Tegelijkertijd wil je je ook niet exclusief laten leiden door een hogere prijs. Het is een mythe dat een toestel daardoor automatisch ook duurzamer is.

 

● Ga voor multifunctionele apparaten. Het spreekt voor zich dat je hiermee direct bespaart op je energiekosten. Als je bijvoorbeeld TV kijkt vanaf een beeldscherm waar je ook kunt werken of spelletjes speelt, bespaar je extra op alle fronten. Toegegeven, deze producten eisen vaak wel een iets hogere investering bij de aanschaf, maar op de lange termijn heb je daar weer profijt van. Een goede webshop laat je daarbij bij de keuze van een apparaat ook zien wat belangrijke alternatieven zijn die misschien beter aan jouw persoonlijke wensen en behoeften voldoen.

● Maak volop gebruik van de mogelijkheden van het internet. Koop jouw energiezuinige apparaten bij voorkeur online. Dit levert direct meerdere voordelen op. Allereerst kun je eenvoudig prijzen vergelijken en producten beoordelen op bovengenoemde specificaties. Daarnaast liggen de prijzen simpelweg lager, omdat online winkels minder kosten hebben.

This Smartphone Charger Doesn't Need an Outlet — Just Fire

Gebruik technologie om te besparen

Naast dat je de juiste apparaten wilt aanschaffen zijn er een aantal algemene tips waarmee je op die hoge energierekening kunt besparen. Bij deze onze adviezen:

● Zet apparaten altijd echt uit. Het klinkt inmiddels als een oude wijsheid, maar zet apparaten altijd helemaal uit als je ze niet gebruikt. Zelfs als je een tv of computer in de standby stand zet, blijft deze verbruiken. Dat verbruik levert je letterlijk niets op, dus uitschakelen die tv, computer of smartphone.

● Haal stekkers uit het stopcontact. Voor alle apparaten geldt, haal de stekker uit het stopcontact als je het niet gebruikt. We begrijpen dat dit voor een tv, die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt, lastig is, maar denk ook aan elektronische apparaten in huis en/of in de keuken. Tenslotte wil je binnen dit kader ook de oplader van jouw smartphone uit het stopcontact halen als je die niet gebruikt.

● Gebruik slimme apparaten, maar ook slimme technologie. Zo kun je jouw apparaten op afstand aan en uit zetten. Die technologie kan tegenwoordig bij vrijwel elk aspect in het huishouden energie besparen. Opnieuw is dit een kwestie van eerst flink investeren, maar die bedragen kun je vervolgens binnen enkele jaren terug verdienen.

Koop de nieuwste apparaten bij vidaXL

Hierboven hebben we een aantal belangrijke tips gegeven die je helpen om te investeren in duurzame apparaten. Niet alleen koop je daarmee sowieso direct een goede tv of smartphone, je bespaart ook op de lange termijn op jouw energierekening. Daarbij blijkt vooral dat het internet veel mogelijkheden biedt om prijzen te vergelijken en de algemene prijs kwaliteitverhouding in gedachten te houden. Bijkomend voordeel is dat je het apparaat dan aan de deur geleverd krijgt.

vidaXL is een goede plek om op zoek te gaan naar die nieuwe duurzame tv of smartphone. Die webshop beschikt over een uitgebreid aanbod aan elektronische apparaten, waarbij je eenvoudig selecteert op energieverbruik en prijs. Het is dan ook niet voor niets dat deze webshop binnen korte tijd een uitstekende reputatie heeft weten op te bouwen in zowel Nederland als België. Dat wordt afgerond met het feit dat de klantenservice jou ook uitgebreid kan informeren op het gebied van duurzaamheid.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: