Normale content

Review Sleep Headphones van Philips/Kokoon: Dubieus uiterlijk met een uitstekende uitkomst

De voor- en nadelen op een rijtje
Review Sleep Headphones van Philips/Kokoon: Dubieus uiterlijk met een uitstekende uitkomst

Volgens een onderzoek van de Hersenstichting is zo'n 63 procent van de Nederlanders niet tevreden met hun slaapkwaliteit. Als je dat wil oplossen kun je tegenwoordig kijken naar slaapoordopjes of slaaphoofdtelefoons, van merken zoals Bose en Kokoon. Het laatstgenoemde Britse bedrijf specialiseert zich al enkele jaren in slaaptechnologie en heeft nu de handen ineengeslagen met Philips, met als resultaat de Sleep Headphones. Maar is dit dan ook dé ultieme en meest comfortabele slaapgadget door de combinatie van Philips' design en de slimme slaaptech van Kokoon?

LEES OOK: Netflix deelt officiële trailer van Chicken Run-vervolg 'Dawn of the Nugget'

Ontwerp en comfort

De Sleep Headphones bestaan uit twee onderdelen, te beginnen met 's werelds dunste oordopjes (volgens Kokoon), die een gewicht hebben van slechts 4 gram (Airpods wegen zo'n 38 gram). Wanneer je de juiste grootte tips (gemaakt van erg zachte siliconen) hebt gevonden, zitten ze erg comfortabel in je oren en blijven ze ook stevig op dezelfde plaats zitten, ook bij mensen die in slaap vallen op hun zij (zoals ik).

Maar in de dunne oordopjes past nooit alle nodige technologie, dus worden ze door middel van kronkelige kabels verbonden met het 'controlepaneel', dat zich om de achterkant van je hoofd vormt. Op het eerste gezicht lijkt deze unit vrij zwaar, maar dat valt best mee. Als je het pakket voor de eerste keer probeert voelt het best apart, maar na wat trial and error merk je dat de oordoppen en het controlepaneel in praktisch alle slaapposities helemaal geen groot obstakel vormen.

LEES OOK: Elon Musk brengt koppen bij artikelpreviews terug op Twitter / X

Alle geluiden ooit

Je verbindt de Sleep Headphones van Philips via bluetooth aan je smartphone (of ander smart-apparaat) om ze te kunnen gebruiken met de app van Kokoon, die enorm veel opties biedt om gemakkelijker in slaap te vallen. Omdat de oordoppen bluetooth ondersteunen kun je er ook gewoon media vanaf je telefoon mee kijken, maar zodra je een serie aanzet merk je aan de kwaliteit dat ze overduidelijk gemaakt zijn voor het afspelen van geluiden in de Kokoon-app.

Het is niet de fraaiste app die ik ooit heb gezien, maar het navigeren gaat gemoedelijk. Aangezien de oordoppen alleen passief ruis onderdrukken (door de dichte pasvorm) en dus geen actieve ruisonderdrukking hebben (in tegenstelling tot slaaptech van bijvoorbeeld Bose) maskeer je de rest van het omgevingsgeluid met witte ruis en andere geluiden. De keuze is gelukkig reuze, sommige geluiden zijn heel specifiek en kunnen voor die éne persoon enorm rustgevend zijn.

Besturing en batterijduur

Aan de bovenkant van het gebogen controlepaneel vind je trouwens volumeknopjes en een aan-en-uitknop, waardoor je niet perse je telefoon erbij hoeft te pakken als je al bijna in dromenland bent. In het controlepaneel zitten ook enkele meters die je slaapstatistieken kunnen meten, waardoor je na een goede of slechte nachtrust kunt zien wat er goed- of misgegaan is. Deze meters zien negen van de tien keer ook wanneer je in slaap gevallen bent, waarna ze witte ruis gaan afspelen.

LEES OOK: Blinde test: iPhone-fans kiezen of de 15 Pro Max of Google Pixel 8 Pro betere foto's maakt

De Sleep Headphones gaan zo'n tien uur mee op één lading, wat betekent dat je ze elke ochtend in de oplader moet steken. Dit gebeurt met een USB-C kabel en niet via een oplaadcase, wat het proces iets minder makkelijk maakt als je slaperig wakker wordt.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Sleep Headphones van Philips en Kokoon aanschaffen op de website van Kokoon voor een prijs van 171,95 euro. Voor het comfort, de keuze in geluiden en de manier waarop je daadwerkelijk rustiger in slaap valt is dat helemaal geen slechte aanbieding.

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: