Normale content

Starbucks stopt met zijn NFT rewards programma: dit is waarom

Helaas voor Starbucks is het succes van de Bitcoin niet besmettelijk
Starbucks stopt met zijn NFT rewards programma: dit is waarom Credit: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Het Starbucks 'NFT rewards program' stopt binnenkort.

Eind 2022 doopte Starbucks voorzichtig zijn tenen in de wereld van Web3 met een bètalancering van een nieuw NFT rewards program, Starbucks Odyssey. Sindsdien is het een gesloten, alleen op uitnodiging bèta gebleven.

Volgens een onlangs bijgewerkte FAQ op de officiële Starbucks Odyssey website, lijkt het er echter op dat het NFT-beloningsprogramma de bèta nooit zal verlaten. Starbucks stopt het project namelijk.

Wat gebeurt er nu met Starbucks Odyssey?

Op 15 maart voegde Starbucks de volgende vraag toe aan zijn FAQ: "Waarom beëindigen jullie het Starbucks Odyssey Beta programma?".

"De Starbucks Odyssey Beta komt tot een einde zodat we ons voor kunnen bereiden op wat komen gaat terwijl we het programma verder ontwikkelen," luidt het antwoord van Starbucks. De kans is echter levensgroot dat er helemaal niks meer doorontwikkeld wordt.

Volgens de website eindigt het Starbucks Odyssey-programma officieel op 31 maart. Gebruikers in de gesloten bèta hebben tot 25 maart de tijd om alle resterende Journeys te voltooien. Dit waren "thema-activiteiten" zoals online games en quizzen waarmee leden NFT's en beloningspunten konden verdienen. Het Discord-kanaal van het project, een belangrijk element voor elke Web3-community, wordt op 19 maart gesloten.

Starbucks deelde zijn crypto-gerelateerde ambities begin 2022, toen de markt nog booming was. Tijdens een "Partner Open Forum" dat jaar probeerde Howard Schultz, CEO van Starbucks, een lopende vakbondsstrijd onder zijn werknemers de kop in te drukken. Een van de gespreksonderwerpen die Schultz gebruikte in een poging hen enthousiast te maken voor een vakbondsloze toekomst bij het bedrijf: NFT's.

"We gaan de NFT business in", zei Schultz.

NFT Comeback?

Cryptocurrency heeft de afgelopen maanden een opleving doorgemaakt, waarbij de waarde van Bitcoin is gestegen naar een nieuw record. Toch blijven kleine beleggers huiverig na de crypto crash van 2022 en de ondergang van FTX. Bovendien zien NFT's of niet-fungibele tokens nog geen teken van een potentiële comeback zoals andere crypto dat wel heeft gedaan. Zelfs sociale mediaplatforms, waaronder Facebook en Instagram, hebben NFT-gerelateerde functies verwijderd die ze hadden toegevoegd in de hoop op een Web3-boom.

Lees ook: Elon Musk gaat Grok, zijn rivaal van ChatGPT, open source maken

Meta is throwing in the towel on NFTs.

Toch komt de stap als een verrassing. In februari publiceerde TechCrunch een interview met Starbucks Odyssey's community lead Steve Kaczynski, die zei dat hij verwachtte dat NFT brand building zou uitbreiden. Vrijdag deelde Kaczynski dat het koffiebedrijf het Starbucks Odyssey-programma inderdaad stopzette en dat hij daardoor helaas zijn baan was kwijtgeraakt.

Wat betreft de Polygon blockchain-gebaseerde NFT's die zijn uitgedeeld als onderdeel van het programma, zegt Starbucks dat gebruikers ze kunnen blijven houden, verhandelen en kopen of verkopen op de Nifty Gateway NFT marktplaats.

Lees ook: Sony PlayStation 5 Pro leak: de nieuwe console komt eind dit jaar uit?

Recommended For You

Trending on Mashable

  翻译: