Normale content

Brits bedrijf onthult ontwerp voor 's werelds grootste hybride en elektrische commerciële vliegtuig

Brits bedrijf onthult ontwerp voor 's werelds grootste hybride en elektrische commerciële vliegtuig

Het Britse bedrijf Electric Aviation Group (EAG) heeft het ontwerp onthuld voor 's werelds grootste commerciële hybride en elektrische vliegtuig. Het "Hybride Elektrische Regionale Vliegtuig" (HERA) met 70 zitplaatsen zal naar verwachting in 2028 klaar zijn om overdag passagiers te vervoeren en om 's nachts cargo te vervoeren. Zal dit Britse bedrijf een grote concurrent worden van Tesla-oprichter Elon Musk?

In 2028 kunnen wij dit 'muisstille' hybride en elektrische commerciële vliegtuig verwachten. Beeld: Electric Aviation Group

Milieuvriendelijk

Het is een "hybride passagiersvliegtuig", wat betekent dat het deels wordt aangedreven door een milieuvriendelijke elektrische motor en deels door conventionele vliegtuigbrandstof. Het heeft een bereik van 800 nautische mijlen (920 reguliere mijlen), maar het bereik van het vliegtuig zal worden uitgebreid tot 1.200 zeemijl (1.381 mijl na 2030) naarmate de energiedichtheid van de batterij verbetert.

EAG heeft al in totaal 25 patenten ontwikkeld en ingediend voor het vliegtuig, dat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Wanneer het in 2028 voltooid is, zal het helpen met "de uitdagingen van het koolstofarm maken van massatransport" door de uitstoot van enorme hoeveelheden broeikasgassen van brandstofvliegtuigen te elimineren. Dankzij de hybride motor heeft het vliegtuig een CO2-reductie van 70 procent per passagier over een afstand van één kilometer. Volgens EAG moeten belanghebbenden in de luchtvaart een rol spelen om een ​​lagere uitstoot in de luchtvaartsector te bereiken. Eerder deze maand stelde Britse premier Boris Johnson al het doel van het VK om 's werelds eerste emissievrije lange afstandsvliegtuig "Jet Zero" te produceren. In zijn huidige vorm betekent het gewicht en het bereik van de batterij echter dat fabrikanten momenteel alleen vliegtuigen als haalbaar beschouwen voor korte afstandsvluchten. Zelfs dan ligt de focus grotendeels op hybride-elektrisch, met vliegtuigbrandstof die nodig is om op te stijgen.

'Muisstil'

Bij het opstijgen is het vliegtuig 'muisstil', aldus EAG. Het heeft een 'muisstille' werking om geluidsoverlast en de regeneratie van accu's in de lucht te verminderen en de geluidshinder zal met 65 procent wordt verminderd. Dit is goed nieuws voor mensen die vlakbij vliegvelden wonen.

Post-Brexit

Het HERA-vliegtuig, dat in 2028 in dienst zal zijn, zal volgens de ontwerpers banen creëren in de lucht-, ruimtevaart-, productie- en technische industrie na Brexit. EAG verwacht in eerste instantie meer dan 25.000 banen te creëren en 5 miljard dollar aan investeringen in de Britse luchtvaartindustrie vrij te maken

  翻译: