Normale content

Miljoenen aan NFT's gestolen als gevolg van Bored Ape Yacht Club Instagram hack

De gestolen apen worden al verkocht op de NFT markten
Miljoenen aan NFT's gestolen als gevolg van Bored Ape Yacht Club Instagram hack

Een andere dag, een andere crypto-zwendel. Deze keer waren de doelwitten echter de met €4,6 miljard gewaardeerde Bored Ape Yacht Club (BAYC) en houders van zijn NFT-apen.

Op maandag kondigde het officiële Twitter-account van de Bored Ape Yacht Club aan dat het Instagram-account van het bedrijf was gehackt.

"Er is vandaag geen munt aan de gang," tweette het BAYC-account. "Het lijkt erop dat BAYC Instagram gehackt is. Laat niets munten, klik niet op links en koppel je portemonnee nergens aan."

De waarschuwing lijkt echter te laat te zijn gekomen. Degene die de BAYC Instagram heeft gehackt, had de toegang al snel in zijn voordeel gebruikt. De BAYC Instagram deelde een link die Bored Ape investeerders naar een link leidde waar ze zogenaamd hun crypto-portemonnee konden verbinden en een exclusieve freebie konden verzamelen die alleen voor BAYC houders was.

LEES OOK: NFT Fool Reveals Why Community Building Via Social Media Is The Secret To NFT Success

In werkelijkheid zoog die link hun ape-NFT-holding-wallets leeg. Volgens Web3 Is Going Great-bedenker Molly White trapten ongeveer 44 mensen in de zwendel, met als resultaat dat 133 NFT's van hun eigenaars werden gestolen.

Blockchain onderzoeker @zachxbt dook in het wallet adres van de wall hacker en ontdekte dat 4 Bored Apes, 7 Mutant Apes, en 3 Bored Ape Kennel Club NFTs behoorden tot de hoog gewaardeerde NFTs die gestolen waren. Deze gestolen NFT's worden geschat op een waarde van ongeveer €2,8 miljoen, gebaseerd op eerdere aftermarket verkopen.

Het lijkt erop dat de dief de gestolen niet-fungibele tokens ook al verkoopt op de NFT aftermarket. Volgens Molly White zijn er tot nu toe 23 van de gestolen NFT's verkocht voor een totaalbedrag van ongeveer €2,2 miljoen.

Het is onduidelijk hoe het Instagram-account van BAYC is gehackt. In een verklaring aan Vice beweerde BAYC-eigenaar Yuga Labs dat twee-factor authenticatie was ingeschakeld op het Instagram-account, een beveiligingsmaatregel die ongeoorloofde toegang tot het account extreem moeilijk had moeten maken.

  翻译: