Normale content

Ethereum transactiekosten torenhoog door Bored Ape Club's nieuwe NFT's

Duizenden euro's aan kosten!
Ethereum transactiekosten torenhoog door Bored Ape Club's nieuwe NFT's

Als je gisteravond een transactie probeerde te doen op het Ethereum-netwerk, was je misschien wel verrast door de torenhoge transactiekosten die je aantrof. Zo kocht een gebruiker op zaterdagavond een NFT van $25. Hun totale kosten waren $3.325. Dat is alleen al $3.300 aan kosten. Dus wat is er aan de hand?

Blockchainbelasting

Elke transactie op de Ethereum blockchain is afhankelijk van de transactiekosten die door het netwerk worden gerekend. De opbrengsten van deze 'blockchainbelasting' worden gebruikt om Ethereum miners te compenseren voor het verifiëren van blockchain transacties. Het is een essentieel onderdeel van hoe het systeem werkt.

De transactiekosten kunnen sterk variëren omdat ze niet worden bepaald door de grootte van de individuele transactie, maar door het aantal transacties dat op een bepaald moment op het Ethereum netwerk wordt verwerkt. Als je transactie bijvoorbeeld tijdens een drukke periode wordt verwerkt, kun je uiteindelijk honderden dollars betalen alleen al om de transactie te kunnen afronden.

LEES OOK: De eerste indrukwekkende beelden van NASA's Webb-telescoop uitgebracht

De gebruikers kunnen zelfs een hogere prijs betalen om hun transactie naar de eerste plaats in de rij te laten brengen, zodat de transactie meteen kan worden verwerkt. Als een gebruiker niet genoeg aan fees betaalt, kan een Ethereum transactie mislukken. Wanneer dit gebeurt, wordt niet alleen de transactie geannuleerd, maar moet de gebruiker nog steeds de transactiekosten betalen.

Van de makers van Bored Ape-NFT's

Maar zaterdagavond lanceerde Yuga Labs' populaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) merk een gloednieuw NFT-project genaamd Otherside. Het project bood 100.000 " aktes" in ruil voor "virtueel land" in de vorm van NFTs. De originele Bored Ape NFT's kunnen duizenden dollars opbrengen. Als gevolg daarvan stroomden beleggers in cryptocurrency toe om te proberen ten minste één van de 100.000 NFT's in de nieuwste serie te bemachtigen.

Als gevolg hiervan raakte het Ethereum Netwerk overbelast, waardoor de vergoedingen de pan uit rezen tot absurd hoge niveaus.

Laten we eens kijken naar de transactiekosten voor een simpele .eth domeinnaam op een gewone zaterdagavond. Je hebt misschien gemerkt dat Twitter gebruikers deze domeinnamen gebruiken in hun handles, ze zijn in feite een methode om het adres van je crypto-portemonnee te veranderen van een reeks getallen naar iets meer memorabel. Voor een registratie van een jaar kost elk .eth-domein 5 dollar plus de bijbehorende transactiekosten. Deze kosten kunnen soms oplopen tot 50 dollar. Soms is het een paar honderd dollar. Gisteravond liepen de kosten voor het registreren van een .eth domein op tot meer dan 4.666 dollar

Iemand op Twitter merkte op dat de Bored Ape's NFT-verkoop alleen al ongeveer 100 miljoen dollar verspilde aan transactiekosten tijdens het eerste uur van de " verkoop van land ".

Eventuele compensatie

Transacties mislukken, zoals eerder gezegd, vaak wanneer het Ethereum netwerk uitzonderlijk veel dataverkeer ondergaat. En afgelopen nacht betaalden veel mensen duizenden dollars aan kosten voor transacties die nooit hebben plaatsgevonden.

Yuga Labs beweert dat het de kosten van gebruikers zal terugbetalen, maar het is onduidelijk hoe het bedrijf dit van plan is te doen. Bovendien zal Yuga Labs naar verluidt alleen de kosten dekken voor mislukte transacties waarbij het bedrijf betrokken is. Als je een niet-gerelateerde transactie uitvoerde, kun je afscheid nemen van duizenden dollars aan verloren centen.

LEES OOK: Wikipedia accepteert geen cryptodonaties meer en dit is waarom

De puinhoop van gisteravond is het zoveelste voorbeeld van hoe cryptocurrency, NFT's, en werkelijk alles wat met blockchain te maken heeft, misschien nog niet helemaal niet klaar zijn voor de mainstream en al helemaal niet voor iedereens portemonnee. Ten minste één bedrijf profiteerde echter van de verkoop op zaterdagavond: Yuga Labs. De NFT-verkoop leverde de eigenaar van het merk Bored Ape Yacht Club 285 miljoen dollar op.

  翻译: