Normale content

Wetenschappers vinden mysterieus radiosignaal in de ruimte, zijn het aliens?

Altijd blijven hopen
Wetenschappers vinden mysterieus radiosignaal in de ruimte, zijn het aliens?

Wetenschappers hebben in de ruimte een mysterieus radiosignaal gevonden dat in een hartslag-achtig patroon uitzendt en voordat je het vraagt, nee, het zijn geen buitenaardse wezens. Tenminste, dat is wat de wetenschappers ons vertellen.

Uniek signaal

Met behulp van de CHIME (Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment) radiotelescoop hebben astronomen een vreemde FRB, of 'fast radio burst', waargenomen vanuit een ver sterrenstelsel dat miljarden lichtjaren van de aarde is verwijderd. Het signaal duurde tot drie seconden, wat uitzonderlijk lang is voor een FRB. Het team detecteerde ook "uitbarstingen van radiogolven die zich elke 0,2 seconden herhalen in een duidelijk periodiek patroon, vergelijkbaar met een kloppend hart," aldus een persbericht van het MIT.

Zie ook: Spectaculaire Webb telescoop toont waanzinnige afbeelding

"Het was ongewoon," zei Daniele Michilli, een postdoctoraal onderzoeker aan MIT's Kavli Institute for Astrophysics and Space Research, in het persbericht. "Niet alleen was het erg lang, het duurde ongeveer drie seconden, maar er waren ook periodieke pieken die opmerkelijk precies waren, elke fractie van een seconde uitzendend - boem, boem, boem - als een hartslag. Dit is de eerste keer dat het signaal zelf periodiek is."

Neutronenster

Maar nogmaals, geen buitenaardse wezens die naar ons uitreiken. De wetenschappers denken dat het signaal waarschijnlijk afkomstig is van een neutronenster. Dit zijn ineengestortte kernen van voorheen massieve sterren die door supernova-explosies tot een hoge dichtheid zijn verpletterd.

"Er zijn niet veel dingen in het heelal die strikt periodieke signalen uitzenden," zei Michilli, die deel uitmaakt van het team dat de FRB ontdekte, tegen MIT. "Voorbeelden die we kennen in ons eigen melkwegstelsel zijn radiopulsars en magnetars, die roteren en een gestraalde emissie produceren die lijkt op een vuurtoren. En we denken dat dit nieuwe signaal een magnetar of pulsar in het kwadraat zou kunnen zijn."

Maar zullen het ooit een keer aliens zijn?

Topics: Tech, Space, nasa, Alien
  翻译: