Bort med svårjobbade excelfiler och in med ett digitalt flöde av miljödata. Det är planen när Trafikverket nu tar ytterligare ett steg mot målet om att nå en klimatneutral infrastruktur till 2040. Med hjälp av ett nytt verktyg ska myndigheten samla in miljödata från projekten i realtid.
Miljö & Utveckling
Medieproduktion
Nyhetstjänst och magasin med fokus på hållbarhet i praktiken.
Om oss
Miljö & Utveckling – hållbarhet i praktiken. Miljö & utveckling är en oberoende och verksamhetsnära tidning för hållbarhetsproffs inom näringsliv och offentlig sektor. Tidningen ger dig fördjupande läsning inom hållbarhetsområdet och på vår webb hittar du dagsfärska nyheter om allt som rör branschen. Tidningen anordnar också de återkommande konferenserna Miljöstrategidagarna och Arena Hållbarhet. Se aktuella event på miljo-utveckling.se/event
- Webbplats
-
http://miljo-utveckling.se
Extern länk för Miljö & Utveckling
- Bransch
- Medieproduktion
- Företagsstorlek
- 11–50 anställda
- Huvudkontor
- Stockholm
- Typ
- Privatägt företag
- Grundat
- 1989
- Specialistområden
- Hållbarhet och Miljö
Adresser
-
Primär
Rökerigatan 19
Stockholm, 121 62, SE
Anställda på Miljö & Utveckling
Uppdateringar
-
Hållbarhetsredovisning står inte i konflikt med investeringar och förbättringar av företags hållbarhet, det är – givet det ekonomiska system vi lever i – en förutsättning för det. Det skriver Laure Wade, vd på LAWA Sustainability Business Consultants, i ett svar till Robin, Rushdi Al-Sálehi.
Replik: Hållbarhetsredovisning skapar förutsättningar för innovation, inte hinder
https://miljo-utveckling.se
-
FN-rapport visar att omedelbara åtgärder krävs för att nå 1,5-gradersmålet. Stort ansvar läggs på G20-länderna.
FN: Det krävs för att nå 1,5-gradersmålet
https://miljo-utveckling.se
-
EU-parlamentets miljöutskott har skickat en rad skarpa frågor till Jessika Roswall (M) inför hennes förhör i EU-parlamentet den femte november. Frågorna handlar om allt från hur Jessika Roswall vill främja en cirkulär ekonomi till hur hon vill minska PFAS i samhället. Här är hennes svar.
Inför utfrågningen i EU-parlamentet – här är Jessika Roswalls svar
https://miljo-utveckling.se
-
Den första svenska översättningen av EU:s standarder för hållbarhetsredovisning, ESRS, kritiserades för att innehålla felaktigheter och ett komplicerat språkbruk. EU har tagit till sig kritiken och publicerat en ny översättning – men missnöjet fortsätter. – EU använder fortfarande ett språkbruk som vi som arbetar med hållbarhet inte är vana vid, säger Clara Hamrén, hållbarhetsrådgivare på Trossa .
Kritik mot nya svenska ESRS-översättningen: ”Forfarande märkligt språkbruk”
https://miljo-utveckling.se
-
EU:s nya regler om obligatorisk hållbarhetsredovisning, CSRD, kräver att företag gör en klimatrelaterad scenarioanalys enligt standarden ESRS E1. Men inför att de första rapporterna ska lämnas in nästa år ligger många företag efter. Det konstaterar hållbarhetsexperterna Natalie Zingmark och Sara Vikman Areskär som ger råd om hur företag kan ta sitt scenarioarbete till nya höjder. ✔ Experternas bästa råd för lyckat scenarioarbete ✔ Så hänger kraven ihop med TCFD och EU-taxonomin ✔ Därför ska företag tänka ”utanför boxen”
Experterna: Så gör du en klimatrelaterad scenarioanalys enligt CSRD
https://miljo-utveckling.se
-
Edvard Molitor från Göteborgs Hamn AB är ny ordförande för klimat- och energikommittén i den internationella hamnorganisationen IAPH.
Han tar ledningen i global hamnorganisation
https://miljo-utveckling.se
-
Vi gör för lite, grubblar för mycket och lägger pengarna på fel saker. Det konstaterar Robin, Rushdi Al-Sálehi i en krönika för Miljö & Utveckling. – Vi måste lägga pengarna på att handla först och rapportera sen. Inte rapportera först och handla när det är för sent.
”Lägg pengarna på hållbarhetsarbete – inte prat”
https://miljo-utveckling.se
-
Sofie Holmkvist ska leda Helsingborgs miljöförvaltning samt ansvara för att driva stadens omställning mot klimatneutralitet till år 2030.
Hon blir ny miljödirektör i Helsingborg
https://miljo-utveckling.se
-
Just nu testas olika former av lokala klimatrådslag runt om i landets kommuner. Metoden syftar till att öka medborgarnas delaktighet i klimatomställningen och hitta nya lösningar på de kommunala klimatutmaningarna. Malmö berättar i Miljö & Utveckling om sitt första klimatrådslag.
Så genomförde Malmö sitt första klimatrådslag
https://miljo-utveckling.se