10 people found this review helpful
1 person found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 79.3 hrs on record (38.9 hrs at review time)
Posted: 12 Dec, 2020 @ 8:22am

WAKE THE ♥♥♥♥ UP SAMURAI, WE HAVE A CITY TO BURN

Čekání po 7 letech je u konce.... konečně se nám otevírají brány Night City a městského života v roce 2077. Sám jsem byl plný očekávání, jak se s tím klucí a děvčata z CDPR poperou a musím říci, že rozhodně nezklamali.


Co se týče příběhu se jedná o velice nadprůměrnou hru, která vás dokáže vtáhnout do děje. K některým postavám si vytvoříte pouto, především většina lidí asi k postavě Johnynho Silverhanda, se kterým se rozhodně nebudete nudit. Rozhovory s ním jsou plné emocí, zvratů. Není to ovšem jediná postava se kterou se můžete do určitého bodu ztotožnit. Je zde spousta dalších postav, které jsou v příběhu důležité, a díky Vašim rozhodnutím rozhodnete nejen o jejich příběhu, ale také o tom svém. Skvělé jsou poté vedlejší úkoly, které jsou někdy i o píď lepší než úkoly hlavní. Plnění vedlejších questů Vám přinese mnoho. Nové zbraně, ale především přátelství s vedlejšími postavami a tím pádem i zcela nová vrátka k hlavnímu příběhu. Proto velice doporučuji hrát alespoň část vedlejších úkolů, nejen že to pomůže v pokračování hlavní kampaní, ale také i více prozkoumáte město, které má co nabídnout. Stačí otevřít minimapu, a hned budete vědět, že zde se nudit nebudete.


Co se týče gameplaye, můžu to decentně přirovnat k Deus Ex, hra nijak nepopírá, že si něco nepropůjčila z této hry, ale vytáhla si mechanizmy, které vskutku fungují. Bojový systém je velmi dobře zpracován, máme zde velkou diverzitu zbraní, od brokovnic, přes samopaly, až po různé chladné zbraně jako jsou katany či nože. Augumentace, kterými si upravujete poté své tělo, zde hrají také velkou roli. Tyto augumentace Vám pomohou v boji. Mezi mou oblíbenou augumentaci poté patří ruce s přezdívkou Kudlanka, které jste mohli vidět v jednom z prvních trailerů na E3. Jednoduše se jedná o augumentaci, která z Vašich rukou udělá nástroj zkázy, můžeme to připodobnit mečům, které jsou součástí Vašeho těla. Gunfighty jsou velice zábavné, každá zbraň jinak kope, můžeme i hovořit o jistém paternu, který zbraň má.


Věci které se mi ovšem moc nelíbí je množství bugů, na které člověk během svého objevování města a jeho blízkého okolí narazí. Není to druhé KCD, ale i tak to poměrně kazí celkový zážitek, který je decentně degradován. Mezi klasické bugy můžeme řadit haprující textury, které jsou i v cutscénách, což je dosti smutné. Mezi další můžeme řadit i létající objekty, jako například auta či motorky. Občas se u toho člověk zasměje, ale někdy je to vskutku až moc rušivý element. I přes crunch, kterým si pracovníci CDPR nepomohl k vyladění, ale očekávám, že do měsíce by větší bugy měly být opraveny.

Was this review helpful? Yes No Funny Award