Fallout 3 - Game of the Year Edition

Fallout 3 - Game of the Year Edition

Not enough ratings
Česky-Hezky l Fallout 3 CZ l 2024
By KrekyNERVY
Ahoj, zrovna je období velkého hype na Fallout hry, díky seriálu. Spousta z Vás si určitě ráda zahraje starší díly Falloutu a neví jak hru spustit na dnešních mašinách a ideálně ještě i v češtině. Tak jsem tu sesmolil nějaký návod jak to spustit a hrát v češtině bez crashů. Vím, že už zde jeden návod je, ale je v něm až moc věcí zbytečně.

Začínáme

1) Nainstalujte Fallout 3 GOTY verzi.
2) Spusťte hru, launcher, v Game Options si nastavte hru podle libosti
3) Hru vypnout.
4) Stáhnout ODKAZ[drive.google.com]

Soubor pomocí WinRaru vyextrahujeme a máme zde 5 složek. Dal jsem všechno "potřebné" dohromady, abych tu nedával X odkazů, kde co stáhnout. Hádám, že aktualizace už žádné nebudou, takže vše co je staženo, je aktuální.

Kroky:
1) První věc co uděláte je, že ze složky č. 1 překopírujete vše do složky se hrou. Poté spustíte "Patcher.exe". Otevře se příkazový řádek, proběhne pár řádků a na konci by mělo napsat, že to proběhlo "successful"

2) Instalace FOSE, kdy opět co je ve složce č. 2 překopírujete do hlavní složky se hrou. Toť vše.

3) Složka č.3 překopírujete funkční .exe soubory společně s xlive.dll do složky se hrou a přepíšete.

4) Složka č. 4 překopírování souborů do složky se hrou a následně spustíte "4gb_patch.exe" a zvolíte fallout.exe

5) Nakonec instalace češtiny, kdy se složka "Data" překopíruje do složky se hrou a přepíše. Pak hru spustíte přes Launcher a v Data Files zakliknete vše co jde, kromě "Load Lose Files", tohle ne. Je u toho i potencinální návod v .txt na změnu Fontů, nicméně mně to fungovalo již v základu bez nějakých změn.

6) Hru spouštějte přes "fose_loader.exe". Když ve hře zmáčknete " ; " a vyjede vám konzole a napíšete příkaz "GetFoseVersion" mělo by vám ukázat verzi vašeho FOSE.
Možnost je si udělat zástupce a spouštět z plochy, eventuálně potom pomocí Vortex Manageru, který už fose loader sám najde.

Abych to zbytečně nekomplikoval, tohle stačí pro úspěšné spuštění a hraní Fallout 3 GOTY v CZ 2024. Hra je tímto připravena i na potencionální modování. Pokud budete chtít hru dále modovat, stáhněte Vortex Manager, eventuálně už budou na youtube další návody.
Všechno co je potřeba k úspěšnému fungování módu již ve hře je jako třeba zmíněný "FOSE".

Snad vše funguje a někomu to pomůže.

EDIT: pokud CZ nepojede, tak musíte spustit Launcher a zde "Data Files" a zaklikat všechny CZ.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Návod