Важно: Функциите за безопасност на местоположението и шофирането в Microsoft Family Safety изчезват. Научете повече.

Намерете любимите си хора в приложението Microsoft Family Safety. Ако разрешите базирана на местоположение работа в "Семейна безопасност", като например споделяне на местоположение, вашето устройство качва местоположението си в облака, а други членове на семейната ви група могат да виждат местоположението ви чрез функцията за споделяне на местоположение. Ако разрешите функцията за безопасност при шофиране в настройките за семейна безопасност, тя също разчита на информацията за вашето местоположение и можете да изберете да запишете устройствата си и да ги споделите с вашата семейна група. За да научите повече и да изтеглите приложението, вижте страницата на Microsoft Family Safety продукт.

Принципи на Microsoft

"Вашите данни, които подпомагат работата Ви, се управляват от Вас."Ние се придържаме към думите на главния изпълнителен директор Сатя Надела и принципите за поверителност на Microsoft , като в същото време предоставяме базирана на местоположение изживявания в продуктите на Microsoft, на които се наслаждавате. Microsoft осъзнава, че използването на нашите услуги е избор, който вие сте направили, и можете да промените мнението си по всяко време. Ако имате нужда от помощ за работа, базирана на местоположение, се свържете с отдела за поддръжка.

Когато се съгласите да използвате базирана на местоположение среда за работа в приложението за семейна безопасност, като например споделяне на местоположение, информацията за местоположението ви може да осигури персонализирана среда за работа, базирана на местоположение, в Microsoft. Информацията за местоположението ни помага да показваме места, които са свързани с мястото, където се намирате. Например вашите често посещавани местоположения и важни местоположения ще бъдат едни и същи за всички продукти, за които сте включили работа, базирана на местоположение.

Microsoft използва информацията за местоположението от телефона ви, за да осигури съгласувана среда за продуктите на Microsoft. Например когато записвате места в картата на семейната група в Семейна безопасност, давате имена на адресите (например "Вкъщи" или "Танцовото студио на Ава"), така че да можете да ги разпознаете бързо. Записаните места в "Семейна безопасност" може да се показват в други продукти на Microsoft, в които сте влезли, като показват същото име за същия адрес.

Когато се съгласите да използвате базирана на местоположение среда за семейна безопасност, може да събираме данни за географската дължина, географската дължина и движение от Вашия телефон или таблет чрез GPS, мобилна мрежа, Wi-Fi и Bluetooth. Научете повече за местоположението и общата поверителност на таблото за поверителност.

Отидете в таблото за поверителност на Microsoft, влезте с вашия акаунт в Microsoft (MSA) и отидете на Моята дейност > Местоположения. Ще видите цялата информация за местоположението, свързана с акаунта ви, и как да спрете да предоставяте местоположението си.

Споделянето на информацията за местоположението е ваш избор. Информацията за местоположението ви е ваша и няма дабъде продавана или търгувана. "Семейна безопасност" ви позволява да споделяте местоположението си със своята група на семейството, което можете да спрете да правите това по всяко време.

"Места", "Известия за местоположение", "Споделяне на местоположение", "Безопасност при шофиране" и "Споделяне с диск" са функции, които използват вашето местоположение в приложението за семейна безопасност. Можете да научите повече за тези контроли за местоположение и как да се отпишете по-долу: 

Предупреждения за места и местоположение 

Споделяне на местоположение 

Безопасност при шофиране 

Спазваме Принципите за поверителност на Microsoft и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД) на ЕС. Не продаваме и не търгуваме вашите данни. Събираме ги, за да Ви предоставим базирана на местоположение среда за работа и да подобрим начина на работа на продуктите на Microsoft в съответствие с Декларацията за поверителност на Microsoft.

Информацията за местоположението ви се съхранява в продължение на до 90 дни, но можете да изберете да я изтриете по всяко време (записваните места се третират по различен начин, вж. по-долу). Изтриването или изключването на информацията за местоположението може да повлияе на работата ви, базирана на местоположение.

Ако имате акаунт в Microsoft (MSA), отидете в таблото за поверителност на Microsoft > Моята дейност > Филтриране по тип данни: Местоположения > Щракнете върху Изчистване на дейността.

Можете ръчно да изтриете запазените места сами чрез приложението за семейна безопасност или те автоматично да бъдат изтрити, когато всеки е напусналсемейната група.

Всеки от семейната група може да участва и да използва запазени места. Поради това запаметени места, които добавяте, са свързани с информацията за местоположението на семейната група и няма да бъдат изтрити автоматично след 90 дни дори, ако излезете от семейната група или изтриете своята информация за местоположението чрез таблото за поверителност на Microsoft. Тъй като запаметени места са споделени със семейната група, всеки от семейната група може да ги изтрие.

Изтриване на запазено място

На iPhone

Организатор: От екрана със списък на семейната група: Кръгче до името ви > Настройки > Вашето име (вие) > Места > Плъзнете наляво на запаметеното място > Премахване > Да.

Член: От екрана за вашата дейност днес: Кръгче до името ви > Настройки > Места > Плъзнете бързо наляво на запаметеното място > Премахване > Да.

На Android

Организатор: От екрана със списък на семейните групи: Кръгче до името ви > Настройки > Вашето име (вие) > Места > 3 точки до записаното място > Изтриване > Да.

Член: От екрана за вашата дейност днес: Кръгче до името ви > Настройки > Места > 3 точки до запаметеното място > Изтриване > Да.

Нуждаете ли се от още помощ?

Искате ли още опции?

Разгледайте ползите от абонамента, прегледайте курсовете за обучение, научете как да защитите устройството си и още.

Общностите ви помагат да задавате и отговаряте на въпроси, да давате обратна връзка и да получавате информация от експерти с богати знания.