Introduktion til forfaldsdatoer og forfaldstidspunkter

Forfaldsdatoer! Så vigtigt, men alligevel så let at glemme. Med Todoist kan du holde styr på, hvad der snart forfalder, ved at tilføje forfaldsdatoer eller forfaldstidspunkter til dine opgaver. Og hvis din tidsplan ikke giver dig mulighed for at udføre dem til tiden, kan du lære, hvordan du omlægger eller udskyder opgaver til en fremtidig forfaldsdato.

Kvik-tip

Opret tilbagevendende forfaldsdatoer til opgaver, der gentages regelmæssigt, som fx "Send mor et fødselsdagskort hver 19. juli" og "Aflever til genbrug ud hver anden onsdag".

Tilføj en forfaldsdato

Den nemmeste måde at tilføje en forfaldsdato på er at skrive opgavenavnet og datoen i opgavefeltet. Den smarte Kvik-tilføj genkender automatisk datoen, fremhæver den og tilføjer den, når du gemmer opgaven.

Brug naturligt sprog til at beskrive næsten enhver dato—fra en simpel i morgen kl. 16.00 til en superspecifik tilbagevendende forfaldsdato som hver 3. tirsdag fra 29. august og slutter om 6 måneder. Forfaldsdatoer kan være op til 150 tegn lange.

Pierre · Kundeservicespecialist

Hvis du har indtastet en forfaldsdato, men den ikke genkendes eller fremhæves, skal du kontrollere, om du har slået smart datogenkendelse til.

Når du bruger smart datogenkendelse, vil du opdage, at en dato nogle gange kan være en del af et opgavenavn snarere end en deadline. For eksempel for opgaven "Opret månedlig rapport" vil "månedlig" automatisk blive fremhævet som en forfaldsdato. Bare klik eller tryk på ordet for at fremhæve det. Du kan også helt deaktivere automatisk datogenkendelse.

Tilføj en forfaldsdato ved hjælp af planlæggeren

Hvis du skal tildele en forfaldsdato til en eksisterende opgave, skal du bruge planlæggeren:

1. Klik på en opgave. Opgavevisningen åbnes med alle opgavedetaljerne.
  2. Klik på Forfaldsdato i højre side. Planlæggeren vises.
  3. Brug naturligt sprog til at skrive datoen i feltet for forfaldsdato øverst i planlæggeren.
  4. Tryk på
 Retur (macOS) eller Enter (Windows) for at planlægge forfaldsdatoen.

💡 Valgfrit: Scroll gennem kalenderen og vælg forfaldsdatoen for opgaven.

Tilføj et forfaldstidspunkt

Forfaldstidspunkt giver hver opgave et bestemt tidsrum i din tidsplan. Tilføj forfaldstidspunkt sammen med forfaldsdatoen (fx: Køb mælk i morgen kl. 9.00), eller vælg det passende forfaldstidspunkt ved hjælp af planlæggeren:

1. Klik på en opgave. Opgavevisningen åbnes med alle opgavedetaljerne.
  2. Klik på Forfaldsdato i højre side. Planlæggeren vises.
  3. Klik på Tidspunkt.
  4. Indtast opgavens forfaldstidspunkt.

💡 Valgfrit: Vælg Varighed for at indstille, hvor lang tid en opgave vil tage at udføre, eller Tidszone for at indstille opgaven til enten fast tidspunkt eller flydende tidspunkt.

5. Klik på Gem for at bekræfte.

Opdel med farver

Todoist viser forfaldsdatoer i en række forskellige farver afhængigt af, hvor snart en opgave forfalder. Her er en opdeling:

FarveBetydning
RødForfaldne opgaver
GrønOpgaver, der forfalder i dag, men som ikke har passeret forfaldstidspunktet
BrunOpgaver der forfalder i morgen
LillaOpgaver der forfalder i de næste 2-7 dage
Ingen farveOpgaver der forfalder om 8 dage eller senere

Skriv datoer med naturligt sprog

Der er flere datoformater, du kan skrive med naturligt sprog i Todoist. Dette vil planlægge opgaven til den angivne dato.

Hvis du er usikker på, om et bestemt datoformat vil fungere, kan du blot forsøge at skrive det efter opgavenavnet. Brug naturligt sprog til at beskrive det. Todoist vil sandsynligvis forstå, hvad du mener.

Skriv disse naturlige sprogvendinger, når du tilføjer en opgave i Todoist for at planlægge opgaven til den angivne dato.

Hvad du indtaster:Hvad Todoist forstår:
i dagI dag (idag virker også)
i morgenI morgen (imorgen virker også)
næste ugeSom standard næste mandag (dette kan ændres i dine Indstillinger)
næste månedPå første dato af den efterfølgende måned
jan 2727. jan (27 jan og 27/1 virker også)
27/01/202327. januar, 2023 (01/27/2023, 2023/01/27, 2023-01-27 virker også)
27.27. dag i nuværende måned
midt januar15. januar
enden af månedSidste dag af nuværende måned
i dag kl 10I dag kl. 10:00
i morgen kl 16:00I morgen kl. 16:00
Fre @ 19:00Fredag kl. 19:00 (fredag @ 7pm, fre @ 19, fre kl. 19, fre kl. 19:00 virker også)
kl. 18I dag kl. 18 (med mindre den er over 18:00, i så fald i morgen)
om 5 dage5 dage fra i dag (+5 dage virker også)
om 3 uger3 uger fra i dag
om 2 timer2 timer fra nu
om morgenenKl. 9:00
om eftermiddagenKl. 12:00
om aftenenKl. 19:00
en skønne dagTo måneder senere
ingen datoNyttigt til hurtig at tilføje en opgave, når enten visningen I dag eller Kommende er aktiv (begge er som standard sat til dagens dato), men du ikke ønsker at angive en forfaldsdato (ingen forfaldsdato virker også).
senere i ugenTildeler en dag senere på ugen. Skifter afhængigt af hvilken ugedag det er på tidspunktet for oprettelsen.
fredagDen næste forekommende fredag
næste fredagDen anden fredag der forekommer
næste weekendDen anden-næste lørdag, der indtræffer
denne weekendDen kommende lørdag
næste år1. januar i det efterfølgende år
27/1Jan 27
3. fredag janKonverterer til den respektive dato for den tredje fredag i næste januar
i morgen tidligI morgen kl. 9.00
i morgen eftermiddagI morgen kl. 12.00 (imorgen eftermiddag virker også)
i morgen aftenI morgen kl. 19 (imorgen aften virker også)
i morgen natI morgen kl. 22.00 (imorgen nat virker også)
50 dage før nytårsaften11. november (dette er især nyttigt til indstilling af Påmindelser)
6 uger før 21. jul9. juni
28 dage efter 21. juli18. august

Når du har brug for en opgave, der skal gentages dagligt, ugentligt, månedligt eller på en hvilken som helst tidsplan, kan du indstille en tilbagevendende forfaldsdato. Klik her for at lære alt om, hvordan du angiver tilbagevendende forfaldsdatoer som daglig, ugentlig eller hver 3. måned.

Stor tak til vores Todoist-ambassadør, Leighton Price, for at bidrage med eksempler til denne artikel.

Skift indstillinger for Næste uge og Weekend

Du kan ændre hvilken dag, Todoist skal fortolker som næste uge eller denne weekend.

1. Klik på din avatar øverst til venstre.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Åbn fanen Generelt.
  4. Scroll ned til sektionen Dato og tidspunkt.
  5. Klik på menuerne Næste uge eller Weekend, og vælg de dage, du ønsker, at Todoist skal fortolke som næste uge eller denne weekend.

Fjern en forfaldsdato

1. Klik på en opgave. Opgavevisningen åbnes med alle opgavedetaljerne.
  2. Klik på Forfaldsdato i højre side. Planlæggeren vises.
  3. Vælg Ingen dato for at fjerne forfaldsdatoen.

Kvik-tip

Skriv ingen dato eller ingen forfaldsdato i forfaldsdatofeltet. Tryk derefter på
 Retur (macOS) eller Enter (Windows) for at fjerne forfaldsdatoen fra opgaven.

Kom i gang

Sørg for at dine projekter får succes ved at føje forfaldsdatoer og forfaldstidspunkter til dine opgaver! Hvis du har problemer med at planlægge forfaldsdatoer eller forfaldstidspunkter eller bruge planlæggeren, bedes du kontakte os. Vi— Carol, Omar, Stacey eller et af ​​vores andre teammedlemmer—giver gerne en hjælpende hånd!

翻译: