Introduksjon til forfallsdatoer og -tidspunkter

Forfallsdatoer! Så viktige, men likevel så lette å glemme. Med Todoist kan du holde oversikt over hva som forfaller snart ved å legge til forfallsdatoer eller forfallstidspunkt til oppgavene dine. Og hvis timeplanen din ikke lar deg fullføre dem i tide, lærer du hvordan du kan gjøre om på planene dine eller utsette oppgaver til en fremtidig forfallsdato.

Raskt tips

Opprett tilbakevendende forfallsdatoer for oppgaver som gjentas regelmessig, som «Send mamma et bursdagskort hver 19. juli» og «Ta ut søpla annenhver onsdag».

Legg til en forfallsdato

Den enkleste måten å legge til en forfallsdato på er å skrive oppgavenavnet og datoen i oppgavefeltet. Den smarte funksjonen Legg til raskt gjenkjenner automatisk datoen, markere den, og legge den til når du lagrer oppgaven.

Bruk naturlig språk for å beskrive nesten hvilken som helst dato. En enkel i morgen kl. 16.00 til en svært spesifikk tilbakevendende forfallsdato, som hver 3. tirsdag fra og med 29. august og avsluttes om 6 måneder. Forfallsdatoer kan være opptil 150 tegn lange.

Pierre · Spesialist på kundeopplevelser

Hvis du har angitt en forfallsdato, men den ikke blir gjenkjent eller markert, sjekker du om du har slått på smart datogjenkjenning.

Når du bruker smart datogjenkjenning, hender det at en dato er en del av et oppgavenavn – ikke en frist. I oppgaven «Opprett månedlig rapport» fremheves eksempelvis «månedlig» automatisk som en forfallsdato. Bare klikk eller trykk på ordet for å fjerne fremhevingen. Du kan også slå av automatisk gjenkjenning av dato helt.

Legge til en forfallsdato med planleggeren

Hvis du trenger å tildele en forfallsdato til en eksisterende oppgave, bruker du planleggeren:

1. Klikk på en oppgave. Oppgavevisningen åpnes med alle oppgavedetaljene.
  2. Klikk på forfallsdato på høyre side. Planleggeren vises.
  3. Bruk naturlig språk til å skrive datoen i forfallsdato-feltet øverst i planleggeren.
  4. Trykk på
 Return (macOS) eller Enter (Windows) for å planlegge forfallsdatoen.

💡 Valgfritt: Bla gjennom kalenderen og velg forfallsdatoen for oppgaven.

Legge til et forfallstidspunkt

Hver oppgave får et spesifikt tidsrom i timeplanen din. Legg til forfallstid sammen med forfallsdatoen (for eksempel: Kjøp melk i morgen kl. 9), eller velg passende forfallstidspunkt ved hjelp av planleggeren:

1. Klikk på en oppgave. Oppgavevisningen åpnes med alle oppgavedetaljene.
  2. Klikk på forfallsdato på høyre side. Planleggeren vises.
  3. Klikk på Klokkeslett.
  4. Oppgi forfallstidspunktet for oppgaven.

💡 Valgfritt: Velg Varighet for å angi hvor lang tid en oppgave tar å fullføre, eller Tidssone for å velge enten fast tid eller flytende tid for oppgaven.

5. Klikk på Lagre for å bekrefte.

Bryt det opp med farger

Todoist viser forfallsdatoer i ulike farger avhengig av hvor snart en oppgave forfaller. Her er en oversikt:

FargeBetydning
RødForfalte oppgaver
GrønnOppgaver som forfaller i dag, men som ikke har passert forfallstidspunktet
BrunOppgaver forfaller i morgen
LillaOppgaver som forfaller de neste 2–7 dagene
Ingen fargeOppgaver som forfaller om 8 dager eller mer

Skriver datoer på naturlig språk

Det finnes flere datoformater du kan skrive med naturlig språk i Todoist. Dette planlegge oppgaven til den angitte datoen.

Hvis du er usikker på om et bestemt datoformat kommer til å fungere, kan du skrive det etter oppgavenavnet. Bruk naturlig språk for å beskrive det. Todoist forstår sannsynligvis hva du mener.

Prøv disse naturlige uttrykkene når du skal legge til en oppgave i Todoist, og du ønsker å planlegge oppgaven for en spesifikk dato.

Hva du skriver:Hva Todoist forstår:
i dagI dag (idag fungerer også)
i morgenI morgen (imorgen fungerer også)
neste ukeSom standard neste mandag (dette kan endres under Innstillinger)
neste månedPå den samme datoen, én måned senere
27. jan27. jan (27 jan, 27/1 fungerer også)
27/01/202327. januar 2023 (27/01/2023, 2023/01/27, 27 jan 2023 fungerer også)
27.27. dag i nåværende måned
midt av januar15. januar
slutten av månedenSiste dag i nåværende måned
i dag kl. 10I dag kl. 10:00
i morgen kl. 16:00I morgen kl. 16:00
Fre @ 19Fredag kl. 19 (Fredag @ 19, Fre kl. 19, Fredag kl. 19, Fre kl 19 fungerer også)
18:00I dag kl. 18:00 (så fremt ikke klokken er etter 18:00, da blir det i morgen)
om 5 dager5 dager fra i dag (+5 dager fungerer også)
om 3 uker3 uker fra i dag
om 2 timer2 timer fra nå
på morgenenKl. 09:00
på ettermiddagenKl. 12:00
på kveldenKl. 19:00
en dagTo måneder senere
ingen datoNyttig for å raskt legge til en oppgave når enten I dag-visningen eller Kommende-visningen er aktiv (begge som standard dagens dato), men du ikke vil sette en forfallsdato (ingen forfallsdato) fungerer også.
senere denne ukenVelger en dag senere i uken. Endringer avhenger av hvilken ukedag det er når den legges inn.
FredagNeste fredag som kommer
neste fredagDen andre fredagen som kommer
neste helgDen andre lørdagen som kommer
denne helgenDen kommende lørdagen
neste år1. jan neste år
27/127 jan
tredje fredag januarKonverterer den respektive datoen til den tredje fredagen i neste januar
i morgen tidligI morgen kl. 09 (imorgen tidlig fungerer også)f also works)
i morgen ettermiddagI morgen kl. 12 (imorgen ettermiddag fungerer også)
imorgen kveldI morgen kl. 19 (imorgen kveld fungerer også)
i morgen nattI morgen kl. 22 (imorgen natt fungerer også)
50 dager før nyttårsaften11. november (dette er spesielt nyttig for påminnelser)
6 uker før 21. juli9. juni
28 dager etter 21. juli18. august

Når du trenger at en oppgave skal gjenta seg daglig, ukentlig, månedlig eller når du måtte ønske, kan du sette en tilbakevendende forfallsdato. Klikk her for å finne ut alt om hvordan du setter tilbakevendende forfallsdatoer, som daglig, ukentlig eller hver tredje måned.

Stor takk til Todoist-ambassadøren vår, Leighton Price, for å ha laget noen eksempler til denne artikkelen.

Endre innstillingene for neste uke og helger

Du kan endre hvilken dag Todoist tolker som neste uke eller denne helgen.

1. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Generelt-fanen.
  4. Bla ned til Dato og klokkeslett-seksjonen.
  5. Klikk på menyen Neste uke eller Helg, og velg dagene du vil at Todoist skal tolke som neste uke eller denne helgen.

Fjerne en forfallsdato

1. Klikk på en oppgave. Oppgavevisningen åpnes med alle oppgavedetaljene.
  2. Klikk på forfallsdato på høyre side. Planleggeren vises.
  3. Velg Ingen dato for å fjerne forfallsdatoen.

Raskt tips

Skriv ingen dato eller ingen forfallsdato i forfallsdato-feltet. Trykk deretter
 Return (macOS) eller Enter (Windows) for å fjerne forfallsdatoen fra oppgaven.

Kom i gang

Gjør det du kan for at prosjektene dine skal lykkes ved å legge til forfallsdatoer og forfallstidspunkt til oppgavene dine! Hvis du har problemer med å planlegge forfallsdatoer eller forfallstidspunkt, eller med å bruke planleggeren, tar du kontakt med oss. Vi, Carol, Omar, Stacey eller en av våre andre kolleger, hjelper deg gjerne!

翻译: