Alien: Romulus yönetmeninden, Facehugger'lı korku şovu

Yönetmen Fede Alvarez, filmdeki favorisi facehugger'ı aksiyon üstünde gösterdi.

Alien: Romulus yönetmeninden, Facehugger'lı korku şovu - Alien -- Fede Alvarez Project

Alien: Romulus'un yönetmeni Fede Álvarez, Alien Günü'nü kutlamak için serinin ünlü Facehugger'larının kamera arkası görüntülerini paylaştı.

Álvarez yaklaşık 20 saniye süren Twitter klibinde, Alien: Romulus setinin zemininde aşırı büyümüş bir yengeç gibi dolaşan bir Facehugger'ın görüntüsünü sergiledi.

Álvarez paylaşımında şöyle dedi:

“Geçen yaz Alien Romulus setinde en sevdiğim oyuncağımla oynarken. Herkesin #AlienGünü kutlu olsun!”

Álvarez, Alien: Romulus filminde tekrar göreceğimiz facehugger'ın Yeni Zelanda merkezli özel efekt ve dekor şirketi Wētā Workshop tarafından yaratıldığını da açıkladı.

Álvarez daha önce IGN ile yaptığı röportajda, Aliens serisinde kendisini en çok korkutan yaratıkların facehugger'lar olduğunu söylemişti. Bu yüzden Alien: Romulus filminde Cailee Spaeny tarafından canlandırılan kahramanı bir facehugger sürüsüyle karşı karşıya getirmeye karar vermiş:

“Facehugger sizi ele geçirirse ne olacağı fikri, size onun yerine Xenomorph ile karşılaşayım dedirtecek. Onlardan biri tarafından yakalanırsanız başınıza gelecekler yerine hızlı bir ölüm dileyeceksiniz.”

"Kavramsal olarak bu çok korkutucu. Bir bakıma, burada olan pek çok şey tanıdık olsa da ilk filmden bu yana teknik olarak bir daha asla gerçekleşmedi ya da diğerlerinde bunun bir versiyonunu gösterdiler. Ama burada bu tür anların çoğunda köklere döndük."

Alien: Romulus, xenomorph'ların istilasına uğramış uzak bir istasyonda mahsur kalan genç bir grup uzay kolonicisinin hikayesini anlatacak. Filmin oyuncu kadrosunda Spaeny'nin yanı sıra David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn ve Aileen Wu gibi isimler var.

Alien: Romulus, 16 Ağustos 2024'te vizyonda olacak.


Isaiah Colbert'in haberinden derledi. Burçin Aygün, IGN Türkiye'de sinema yazarı ve editör. Twitter: @Burcin_Aygun_

Yazının Konusu

Alien -- Fede Alvarez Project

20th Century Studios