Dragon’s Dogma 2: Sphinx, seride hiç tanık olmadığınız bir canavar olacak – IGN First

Sadece bileğiniz değil, beyniniz de test edilecek.

Dragon's Dogma 2'nin çıkış tarihi fragmanındaki en çarpıcı karelerden biri de ateş kırmızısı gözleriyle ürkütücü bir şekilde sırıtan tüylü dev bir canavarın uğursuz bir şekilde Arisen'e yaklaşırkenki görüntüsüydü. Bana göre, dev ve heybetli bir canavarla çatışmasız bir karşılaşmaya benziyordu ki bu Dragon's Dogma dünyasında çok sık görebileceğiniz bir şey değil.

Görünüşe göre bu canavar Capcom'un efsanevi Sphinx yorumu, ilk oyunda görünmeyen ama aslında Batı kıyılarına hiç gelmeyen Dragon's Dogma Online'da ortaya çıkan bir canavar. Ancak Dragon's Dogma Online'da Sphinx ile karşılaşmış olsanız bile, karşılaşmanın tamamen aynı şekilde geçmesini beklemeyin, çünkü Sphinx'in Dragon's Dogma 2'de çok özel bir rolü var. Tabii onu ilk etapta bulabildiğinizi varsayarsak.

Sphinx, Dragon's Dogma 2 dünyasında iyi gizlenmiş ve izole bir şekilde yaşayan bir canavar olarak biliniyor. Oyun Yönetmeni Hideaki Itsuno, birçok oyuncunun onunla hiç karşılaşmadan oyunu bitireceğini düşünüyor. Ancak Sphinx'in saklandığı yeri keşfeden oyuncular ise standart boss dövüşlerinden çok farklı bir karşılaşmaya tanık olacak.

"Sphinx'in Dragon's Dogma 2'de çok özel bir rolü var. Tabii onu ilk etapta bulabildiğinizi varsayarsak.

Sphinx'in arkasında, her biri içindekileri alabilmeniz için çözmeniz gereken belirli bir bilmeceye bağlı beş hazine sandığı var. Benim demomda sadece bir tanesini çözme şansım oldu: The Riddle of Eyes. Elbette bunlar sadece basit soru ve cevap tipi bilmeceler değil. Itsuno-san'ın da belirttiği gibi, bu bir aksiyon oyunu, dolayısıyla bilmecelerin de aksiyon yoluyla çözülmesi gerekiyor.

The Riddle of Eyes basitti: "Gözlerimiz müttefikimizdir, ancak çoğu zaman ihanet ederler, çünkü gözler yalan söyler, bu yüzden tavsiye ederim, çünkü sizi oradan saptırırlar." Daha sonra sizden bir mağaraya girmeniz ve en değerli eşyayı geri getirmeniz isteniyor. Goblinler, tuzak kapıları ve hatta tuzak kapılarından birine düşerseniz sizi bekleyen hantal bir devle dolu tehlikeli mağarayı keşfederken, bazıları iyi gizlenmiş, bazıları da göz önünde olan ve hepsinde çeşitli değerlerde eşyalar bulunan birçok hazine sandığı bulacaksınız. Amacınız, bilmecenin koşullarını karşılayan eşyayı bulmak ve Sphinx 'e geri getirmek.

En büyük sorun ise her bilmece için sadece bir şansınızın olması. Sphinx'e bir eşya getirirseniz ve bu onun aradığı eşya değilse, o bilmecenin ödülünden mahrum kalıyorsunuz. Bu yüzden Sphinx 'in aldatıcı sözlerine kanmadığınızdan gerçekten emin olmanız lazım.

"Sphinx'i yenmek başlı başına bir bilmece.

Elbette, bilmecelerden hoşlanmıyorsanız, Sphinx ile başa çıkmanın başka - daha basit - bir yolu var. Kolay yoldan şiddeti de seçebilirsiniz. Öte yandan Sphinx sadece gelişigüzel saldırarak yenebileceğiniz türden bir canavar değil.

Itsuno-san şöyle diyor:

"Burada çok fazla şey söylemek eğlencenizi mahvedecek, bu yüzden sadece onunla savaşmanın mümkün olduğunu söyleyeceğiz. Seçimlerinize bağlı olarak onunla savaşabilirsiniz. Sphinx'i yenmek başlı başına bir bilmece. Yenilip yenilemeyeceği ve hatta savaşılıp savaşılamayacağı sorusunu bir gizem haline getirmek istedik ve bunun oyuncuların Sphinx ve bilmeceleriyle uğraşırken yaşadıkları eğlencenin bir parçası olmasını istiyoruz. Eğer yapabilirlerse, oyuncuların ilk etapta Sphinx'i bulmaları gerekecek. Onu bulma yolculuğu aslında en büyük gizem olabilir."

Sadece kazanacağınız ödüller için değil, aynı zamanda bilmecelerin çözülmesi eğlenceli olduğu için de ortaya çıkarmaya değer bir sırra benziyor. Karşılaştığım her hazine sandığı, yerleşiminin, içeriğinin veya görünüşünün bilmecenin koşullarını karşılayıp karşılamadığını sorgulamamı sağladığı için, zindan keşfi ve bulmaca çözmenin harika bir karışımıyla karşılaştım.

Sphinx, oyuncuların oyunu bitirmek için bulmak zorunda olmadıkları, ancak buldukları takdirde cömertçe ödüllendirilecekleri önemli içeriğin kaçırılabilir parçasının sadece bir örneği.

"Oyunda keşfetmek zorunda olmadığınız bölümler var. Bunları bulmadan da oyunu yenmenizi mümkün kıldık.

Itsuno-san sözlerine şöyle devam ediyor:

"Tüm bunların anahtarı bu. Oyunda keşfetmek zorunda olmadığınız bölümler var, bunları bulmadan da oyunu yenmenizi mümkün kıldık. Bence oyun size arkadaşlarınıza anlatmak isteyeceğiniz pek çok deneyim sunacak. Bunlar canavarlar, canavarlarla etkileşimleriniz veya canavarlarla savaşmadan onlardan kaçtığınız zamanlar olabilir. Oyun bu tür bir drama ve bu tür deneyimler yaratacak şekilde hazırlandı ve oyuncuların bundan keyif almasını umuyoruz."


Mitchell Saltzman, IGN'de editöryal yapımcı. Burçin Aygün Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu

Dragon's Dogma II

22 Mart 2024
  • Platform
  • PS5
  • PC
  • XboxSeries