Fallout dizisi, oyunlarla aynı evrenden ama yeni bir hikayeyle geliyor

Aynı evrende farklı hikayeler.

Fallout dizisi, oyunlarla aynı evrenden ama yeni bir hikayeyle geliyor - Fallout: The Series

Amazon'un Fallout dizisi, oyunlarla aynı evreni paylaşacak, ancak tamamen bağımsız bir hikaye sunacak.

Bethesda'nın Fallout dizisinden sorumlu yönetmeni ve yapımcısı Todd Howard, Lex Fridman'ın son podcast bölümünde bazı açıklamalarda bulundu. Geçmişte Fallout 3 ve 4'ün film uyarlamaları için gelen teklifleri reddettiğini belirten yönetmen, oyunların hikayesinden bağımsız bir senaryo teklifi geldiğinde ise anında işe koyulduğunu söyledi. Howard'ın açıklaması şu şekilde:

"İnsanlar Fallout 3'ün ya da 4'ün hikayesini tekrar anlatmak için film yapmak istediklerinde, buna pek sıcak bakmadım. Ancak bu kez, 'Hadi Fallout evreninde geçen bir şeyler yapalım' diyerek yola çıktık."

"Dizi, oyunun hikayesini yeniden anlatmıyor. Hatta haritanın sadece belli bir kısmını baz alıyor. Yaratmış olduğumuz bu dünyaya uyum sağlayan, oradaki hiçbir kuralı yıkmayan ve oyuna da göndermelerde bulunurken oyunun hikayesini yeniden anlatmayan bir yapım olmasını istedik. Aynı evrende geçiyor ama tamamen özgün bir senaryo. Daha önce hiç Fallout oynamamış, oyunun ne derece çılgınlıklarla dolu olduğunu bilmeyenler de diziyi rahatça izleyebilecekler."

Amazon ise Fallout'un senaryosu hakkında son derece ketum davranmayı sürdürüyor. Şu ana dek oyunların uyarlaması olup olmayacağına dair bir bilgi bile yoktu. Ekim 2022'de yayınlanan fragman sayesinde hikayenin Vault 33 çevresinde şekilleneceği düşünülse de detaylar henüz belirsizliğini koruyor.

Fallout dizisi ilk olarak Temmuz 2020 tarihinde duyurulmuştu. Westworld'ün eş yapımcısı Jonathan Nolan'ın en azından birkaç bölümün yönetmenliğini üstleneceği bilinirken, Walton Goggins'in başrolde olacağı dizide Ella Purnell ve Kyle MacLachlan da yer alıyor.


Ryan Dinsdale, IGN'de serbest yazar. Atakan Diren Türkçeleştirdi.