Five Nights at Freddy's filmi, Ekim'de geliyor: 'Cadılar Bayramı'na yetiştirilecek

Zorlu yapım süreci nihayet sonlanıyor.

Five Nights at Freddy's filmi, Ekim'de geliyor: 'Cadılar Bayramı'na yetiştirilecek

Jason Blum'ın yapımcılığını üstlendiği Five Nights At Freddy's film uyarlaması, meşakkatli bir geliştirme sürecinin ardından Cadılar Bayramı'ndan birkaç gün önce, 27 Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek.

Blum, duyuruyu şu tweet'le yaptı:

"Five Nights at Freddy's hayranları: Siz istediğiniz biz yaptık. FNAF filmi Cadılar Bayramı'nda, 27 Ekim 2023 tarihinde vizyonda olacak! Yani partiye 205 gün kaldı. İşte size büyük bir haber."

Variety'nin haberine göre oyun uyarlaması, Peacock video akış hizmetiyle aynı tarihte sinemalarda olacak. Bu eş zamanlı yayın yaklaşımı, Blum'ın önceki projelerinde de tercih ettiği bir yöntem. Örneğin 2022 yılında vizyona giren korku filmi Halloween Ends.

Five Nights at Freddy’s filminin çekim süreci, 2015 yılında başladığından beri çeşitli zorluklarla mücadele etti. Warner Bros. ve New Line Cinema filmi rafa kaldırdıktan sonra 2017 yılında Blum'ın yapım şirketi Blumhouse, filmin isim haklarını satın almıştı.

Blum ilk olarak Harry Potter yönetmeni Chris Columbus'u dümenin başına geçirdi. Kendisi ve oyunun yapımcısı Scott Cawthon da yapımcı rolünü üstlendi. Kasım 2018'e gelindiğinde ise Cawthon, kendi vizyonuna uymadığı gerekçesiyle filmin senaryosunu iptal etti:

"Bu film için iyi bir senaryo yazmak ben de dahil herkes için zor bir süreç oldu. Ama doğru hikâyeyi bulmakta kararlıyım. Her zaman dediğim şeyi tekrarlıyorum: Ya doğru film yapılır ya da hiç film yapılmaz."

Sonrasında ise Columbus filmden ayrıldı ve Blumhouse, yerine Emma Tammi'yi getirdi. Çekimler de nihayet bu yıl Şubat ayında başladı. Filmin başrolleri ise Matthew Lillard ve Josh Hutcherson.


Anthony Wood, IGN'de serbest yazar. Atakan Diren Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu