Shinji Mikami, artık korku - hayatta kalma türünü ardında bırakmak istiyor

Mikami geçtiğimiz yıl Tango Gameworks'den de ayrılmıştı.

Shinji Mikami, artık korku - hayatta kalma türünü ardında bırakmak istiyor - Ghostwire: Tokyo

Orijinal Resident Evil ve The Evil Within'i yöneten ünlü oyun geliştiricisi Shinji Mikami, eski stüdyosu Tango Gameworks'ü kendisi kurmasına rağmen şirketten neden ayrıldığını açıkladı.

Mikami Byking'e verdiği ve Automaton tarafından çevrilen röportajda, aslında Tango'dan sekiz yıl önce, yani Evil Within, Ghostwire: Tokyo ve Hi-Fi Rush oyunlarını geliştiren stüdyonun kurulmasından sadece beş yıl sonra ayrılmak istediğini söyledi. Mikami'nin söylediğine göre kendisini ayrılmaktan alıkoyan şey, Tango'da devam eden projelere karşı hissettiği sorumluluk olmuş.

Bu yazılar da ilginizi çekebilirBlizzard, BlizzCon 2024 fuarını iptal ettiBlizzard, BlizzCon 2024 fuarını iptal etti

Mikami, ayrılmak istemesinin nedeninin düşmanlık olmadığını ve hedefinin daha kısa proje döngüleri içeren geliştirme yoluyla genç yeteneklerin başarılı olabileceği bir ortam yaratmak istediğini söyledi. Mikami ayrıca kendisinin de benzersiz, daha küçük ölçekli oyunlar yapma arzusu olduğunu, bu nedenle bu iki fikri birleştirmek istediğini ekliyor.

Shinji Mikami left Tango Gameworks in 2023 (Image Credit: Christian Petersen/Getty Images)
Shinji Mikami 2023 yılında Tango Gameworks'den ayrılmış. (Görsel: Christian Petersen/Getty Images)

Resident Evil ve onun ruhani halefi The Evil Within gibi yapımlar aracılığıyla hayatta kalma korku türüyle anılan Mikami, bu durmun da ardında bırakmak istemiş. Başka bir deyişle geliştirici, artık bu türle anılmak istemiyor ve farklı türde oyunlar geliştirmek niyetinde.

Bunu neden Tango'da yapamadığına gelecek olursak, Mikami ZeniMax Media'nın Tango'yu kuruluşundan sadece yedi ay sonra satın almasının ardından nüfuz sahibi birinden ziyade “sıradan bir çalışan” gibi olduğunu söylüyor:

“Sadece altı aydır CEO'ydum. Sanırım pek çok insan benim temsilci olduğum izlenimine kapılmıştı ama ben nerdeyse sıradan bir çalışan gibiydim. Adımın önünde 'yapımcı' ibaresi vardı ama yönetici ya da benzeri bir şey değildim.”

Mikami, Mart 2024 civarında yeni bir stüdyo kurdu ancak buradaki ekip veya hangi projeler üzerinde çalıştıkları hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.


Görsel: Christian Petersen/Getty Images

Ryan Dinsdale'in haberinden derledi. Burçin Aygün, IGN Türkiye'de editör ve sinema yazarı. Twitter: @Burcin_Aygun_

Yazının Konusu

Ghostwire: Tokyo

Tango Gameworks
  • Platform
  • PC
  • XboxOne
  • PS4
  • PS5
  • XboxSeries