God of War Ragnarok sistem gereksinimleri açıklandı: SSD'leri temizlemeye başlayın...

Kratos'un öfkesi, ekran kartlarınızı yakmaya geliyor.

God of War Ragnarok sistem gereksinimleri açıklandı: SSD'leri temizlemeye başlayın... - God of War: Ragnarök

God of War Ragnarok sistem gereksinimleri nihayet belli oldu. 19 Eylül tarihinde PC platformuna çıkacak oyun, çıkışıyla birlikte tüm modern görüntü ölçekleme teknolojilerine de destek verecek.

Sony tarafından açıklanan sistem gereksinimlerinde belki de en dikkat çeken nokta depolama kısmında. Oyun tam 190 GB boş depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Bunun dışında en azından Intel i5-4670k ya da AMD Ryzen 3 1200 işlemciye, 8 GB RAM'e ve NVIDIA GTX 1060, AMD RX 5500 XT ya da Intel Arc A750 ekran kartına sahip olan herkes Kratos ile Atreus'un devam eden İskandinavya serüvenine tanıklık edebilecek gibi görünüyor.

Ama bana minimum standart yetmez, 60 FPS sabit görüntü olmadan oynayamam diyorsanız, işin rengi biraz değişiyor. Intel i5-8600 ya da AMD Ryzen 5 3600 işlemci, 16 GB RAM ve NVIDIA RTX 2060 Super ya da AMD RX 5700 ekran kartınız yoksa yüksek kare hızları beklemeyin diyor Sony.

Ama işlerin asıl kızıştığı nokta, oyunun size sunabileceği maksimum deneyimi isteyenlerin karşısına çıkıyor. Yerel 4K çözünürlükte, en yüksek ayarlarda 60 FPS God of War: Ragnarök oynamak isteyenlerin evde bir canavar besliyor olması şart. Çünkü Sony'nin söylediğine göre en azından Intel i5-11600K ya da AMD Ryzen 7 3700X işlemciye ve NVIDIA RTX 4070 Ti ya da AMD RX 7900 XT ekran kartına ihtiyacınız var. Ayrıca Sony, buradaki 60 FPS kare hızının "ortalama değer" olduğunun altını çiziyor. Yani bazı noktalarda kare hızında düşüş görebilirsiniz.

Diğer taraftan, az önce de belirttiğimiz gibi God of War Ragnarok PC sürümü tüm güncel görüntü ölçekleme teknolojilerini destekliyor. Bir başka deyişle, NVIDIA DLSS 3.7, AMD FSR 3.1 ve Intel XeSS 1.3 sürümleri oyunda yer alıyor. Haliyle ekran kartı üreticilerinin Frame Generation çözümleri de mevcut.

Sony'nin yayınlamış olduğu eksiksiz listeyi aşağıdan inceleyebilirsiniz:


Dark Side of Gaming'den derlendi. Atakan Diren, IGN Türkiye'de editör.

Yazının Konusu

God of War: Ragnarök

Santa Monica Studio | 09 Kasım 2022
  • Platform
  • PS4
  • PS5
  • PC