GTA San Andreas VR 'süresiz' olarak ertelendi: Meta diğer projelere yoğunlaşıyor

"Gelecekte Rockstar'daki dostlarımızla çalışmak için gün sayıyoruz."

GTA San Andreas VR projesi yaklaşık üç yıl önce Meta tarafından duyurulduğunda, neredeyse tüm oyun dünyası heyecanlanmıştı. Fakat şirket, üç yılın sonunda "oyunu süresiz olarak ertelediğini" açıkladı, yani yakın zamanda CJ'in macerasını yeni bir bakış açısıyla deneyimlememiz mümkün gözükmüyor.

Bir Meta sözcüsü, IGN'e gönderdiği e-postada oyunun "süresiz olarak ertelendiğini" doğruladı. Buna ek olarak Meta Quest VR YouTube hesabı da Skydance Games tarafından geliştirilen yeni Meta Quest oyunu Behemoth'un fragmanı altında bazı kullanıcılara yanıt verdi. Resmi hesabın yanıtı, "Biz diğer projelere odaklanmaya devam ederken GTA: San Andreas da süresiz olarak ertelendi" şeklinde. "Gelecekte Rockstar'daki dostlarımızla çalışmak için gün sayıyoruz."

GTA San Andreas VR, ilk olarak Ekim 2021'de Facebook Connect etkinliği sırasında duyurulmuştu. Bu etkinlikte herhangi bir çıkış aralığı ya da görüntü paylaşılmadı. Meta daha sonra oyunun tanıtımına ilişkin yayınladığı bir gönderide GTA San Andreas VR çalışmasını "yapımı yıllar sürecek bir proje" olarak tanımlamıştı.

A VR version of GTA San Andreas was announced at Facebook Connect in October 2021. | Image Credit: Meta
GTA San Andreas VR projesi, Ekim 2021'de Facebook Connect esnasında duyuruldu. | Görsel: Meta

GTA San Andreas VR, Meta'nın bir oyuna VR remake sağladığı ilk oyun olmayacak; şirket daha önce Armature Studio ve Capcom ile birlikte çalışarak orijinal Resident Evil 4'ü Meta Quest başlıklarına getirmişti. Ayrıca GTA San Andreas VR, Rockstar Games'in 2017 yapımı HTC Vive oyunu L.A. Noire: The VR Case Files'ın ardından geliştirdiği ikinci VR proje olacak.

GTA San Andreas ilk olarak 2004 yılında PS2 için piyasaya sürülmüştü. 1990'ların başında kurgusal Güney Kaliforniya şehri San Andreas'ta geçen oyunda oyuncular, annesinin cinayetini araştırmak için eski mahallesine dönen Carl “CJ” Johnson'ı kontrol ediyor.


IGN muhabiri Taylor Lyles'ın haberinden derlendi. Atakan Diren, IGN Türkiye'de editör.

Yazının Konusu