GTA 6 çıkış tarihi hakkında önemli bir gelişme yaşandı - PC sürümü belirsizliğini koruyor

Şirket, bazı platformlara öncelik vermeyi seviyor-muş.

GTA 6 çıkış tarihi hakkında önemli bir gelişme yaşandı - PC sürümü belirsizliğini koruyor - Grand Theft Auto VI

GTA 6 çıkış tarihi konusu tüm sektörü yakından ilgilendiriyor. GTA geliştiricisi Rockstar Games'in ana şirketi ve serinin yayıncısı olan Take-Two Interactive ise, yayınladığı son raporla GTA 6 çıkış tarihi hakkında önemli bir bilgi verdi. Buna göre GTA 6'nın çıkış aralığı olarak açıklanan 'Sonbahar 2025' ile ilgili bir değişiklik bulunmuyor. Benzer şekilde oyunun başlangıçta çıkacağı platformlar da aynı: PS5 ve Xbox Series X/S. Yani işler yolunda, ofiste yüzler gülüyor.

Şirketin yayıncılığını üstlendiği oyunların çıkış ve platform takvimi. (Görsel: Take-Two Interactive)

GTA 6 fragmanı geçtiğimiz Aralık ayında izlenme rekorları kırarken, hatırlayacağınız üzere Rockstar Games de bir basın bildirisi yayınlayarak yeni oyunun PS4 ve Xbox One için çıkmayacağını doğrulamıştı. Bu gelişme aslında kimseyi şaşırtmadı, asıl şaşırtıcı olan durum bildiride yalnızca PS5 ve Xbox Series X/S platformlarına yer verilmiş olmasıydı. Oyunun PC sürümüne dair hiçbir açıklama yoktu.

Rockstar aslında GTA oyunlarında bu tür uygulamaları sık sık yapıyor. Örneğin GTA 3'ün PC'ye çıkması yedi ay sürerken, GTA San Andreas ile GTA 4'ün PC sürümü için tam sekizer ay beklemiştik. Ama asıl bomba GTA 5 ile yapıldı, oyun konsollara çıktıktan tam iki yıl sonra ancak PC için satışa sürüldü. Hatırlayacak olursanız Red Dead Redemption 2'nin PC sürümü bile bir yıl sonra çıkmıştı. Ekim 2018'de PS4 ve Xbox One için yayınlanan oyun, 2019'un Kasım ayında PC'ye gelmişti.

Eski bir Rockstar geliştiricisi olan Mike York ise, geçtiğimiz Mayıs ayında IGN'e verdiği demeçte oyunlarının PC sürümlerinin geç çıkmasıyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Buna göre Rockstar, satışını yaptığı oyuna bazı öncelikler verme yoluna gidiyor. York'un sözleri, "Geçmişte en çok satan platform PlayStation olmuştu. PlayStation, sahip olunması gereken bir konsoldu. Genel olarak diğer tüm konsollardan daha fazla sattı. Herkes PlayStation oynuyor" şeklinde. Oyunun PC sürümünü geliştirmenin daha karmaşık olması, test sürecinin çeşitli donanım konfigürasyonları nedeniyle uzun sürmesi, Rockstar oyunlarının PC'ye daha geç çıkmasına neden oluyor.

Öte yandan Take-Two, oyunun henüz geliştirme sürecinde mi yoksa test aşamasına yakın mı olduğu konusunda ser verip sır vermiyor. Şirket PC sürümünden henüz bahsedilmemesine yönelik sorulardan da kaçınıyor. GTA 6 PC sürümü mutlaka bir gün çıkacak, ama ne zaman olacağını henüz kimse bilmiyor.

IGN Türkiye olarak hazırladığımız GTA 6 fragman analizi videomuzu yukarıdan inceleyebilirsiniz.


TechSpot'un haberinden derlendi. Atakan Diren, IGN Türkiye'de editör.

Yazının Konusu

Grand Theft Auto VI

Rockstar Games
  • Platform
  • PS5
  • PC
  • XboxSeries