Metal Gear Solid serisinde görebileceğiniz 10 ilginç ve korkunç detay

Snake'in dramatik anları.

Metal Gear Solid serisinde görebileceğiniz 10 ilginç ve korkunç detay - Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Metal Gear Solid serisi muhtemelen bir daha asla eski ihtişamına kavuşamayacak. Serinin yaratıcısı Hideo Kojima yıllar önce kendi stüdyosunu kurdu ve Death Stranding evrenini yarattı. Yani gelecek MGS projelerinde yer alması pek olası değil.

Bu gerçek tek başına yeterince üzücü, ama şimdi gelin hepsini bir kenara bırakalım ve askeri gizlilik-aksiyon serisinde bugüne dek yer almış en ilginç, bir o kadar da korkutucu ve dramatik anlara yakından göz atalım. Serinin yeri geldiğinde ne kadar tuhaflaşabileceğini göstermek adına aşağıda yer alan liste Metal Gear Solid oyunlarında yapabileceğiniz en sıkıntılı şeyleri içeriyor. Bu sekansların çoğu, aynı zamanda her birinin ne kadar interaktif birer deneyim olduğunu da gösteriyor.

Metal Gear Solid 2: Kuşları öldürmek

Metal Gear Solid 3'te hayatta kalmak için hayvan öldürmek zorundaydınız. Serinin 2001 yılında çıkan öncül oyununda ise hayvan öldürmenin tek amacı karakterin sadist arzularını yerine getirmekten ibaret. İşin doğrusu, oyun sizi bu yaptığınızdan dolayı azarlamayı ihmal bile etmiyor. Yeterince kuş öldürürseniz Albay Campbell ile Rose'dan bir telsiz çağrısı alacaksınız ve size bağırdıklarını duyacaksınız. Eğer oyun bunu yapmanızı istemiyorsa, neden oyuna dahil edilmiş olsun ki?

Metal Gear Solid 5: Çocuklara zarar vermek

Çocuk askerler Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain senaryosunda önemli bir yer kaplıyor. Eğer bu karakterlere ölümcül bir zarar verirseniz oyunda başarısız oluyorsunuz, ama yine de bayıltmanız mümkün. Oyunun başlarındaki şok edici bir görevde ise bir kapıyı açtığınızda karşınızda size silah doğrultmuş bir çocuk buluyorsunuz. Eğer o esnada elinizde ateşli bir silah varsa ve refleksleriniz beyninizden hızlı çalışırsa, çocuğa zarar verdiğiniz için göreviniz başarısız oluyor.

Metal Gear Solid: Röntgencilik

Metal Gear Solid, sağa sola yerleştirilmiş tuhaf unsurları olmadan bir Metal Gear Solid değildir. Oyunda Darpa Chief'i görmeye giderken Snake'in bir havalandırma deliğinden sürünerek geçmesi gerekiyor ve bu esnada Meryl'i görüyor. Delikten birkaç kez çıkıp geri girdiğinizde ise karakteri iç çamaşırlarıyla görüyorsunuz. Takip eden bölümde asker kılığına girmiş halde Meryl bir kez daha karşınıza çıkıyor ve sessizce kadınlar tuvaletine kadar takip ederseniz onu bir kez daha iç çamaşırlarıyla görebilirsiniz.

Metal Gear Solid 2: Emma'yı dövmek

Metal Gear Solid 2'nin bir bölümünde Emma Emmerich'e eskortluk ederek Big Shell'den geçiyorsunuz. Bu karakterin hiçbir işlevi bulunmuyor ve sudan korkuyor, bu yüzden elini tutarak geçmeniz gerekiyor.

Eğer kötü bir insansanız, Raiden ile Emma'yı dövüp vurabilirsiniz. Otacon bunun için size bağıracak. Bu sekans Emma için iyi sonlanmıyor, o yüzden böyle bir şey yapmanızı hiç önermiyoruz. Karakterin en azından son anlarında memnun olmasını sağlamak önemli.

Metal Gear Solid 2: Beklenmeyen Yağmur

Aman dikkat! Korkulukların üzerinde gizlice ilerlerken, bir askerin su dökmesi ile karşılaşabilirsiniz. Ne yazık ki burası tam da Raiden'ın durduğu yer, yani eğer isterseniz bu yağmurun altında kalabilirsiniz. Daha sonra Albay Campbell bir telsiz çağrısıyla Raiden'a üzüntülerini iletiyor. Neyse ki elinizde bir bomba atar var, bu sayede askerden intikamınızı almanız mümkün.

Metal Gear Solid: Sıçan katili

Sıçanları öldürmek, ahlaki açıdan kuşları öldürmek kadar iğrenç gelmiyor olabilir, ama Fox Hound'u durdurmak yerine bu işlere vakit ayırmak biraz tuhaf olacaktır. Ayrıca bir noktada Metal Gear Rex'i devre dışı bırakmak için gereken PAL anahtarını kaybedeceksiniz ve bir sıçan onu yiyecek. Bu nedenle en az bir sıçan öldürmeden oyunu bitiremiyorsunuz. Metal Gear Solid 2'ye benzer şekilde, Shadow Moses'taki sıçanlara ve kargalara işkence ettiğinizde komik bir telsiz konuşması başlayacak.

Metal Gear Solid 3: Boğaz kesmek

Öldürmek bu serinin doğal bir parçası, ama özellikle Metal Gear Solid 3'te askerlerden kurtulmanın iğrenç bir yolu var. Bir düşmana arkasından yaklaşıp enselediğinizde boğazını keserek ortalığı kan gölüne dönüştürebilirsiniz. PS2 teknolojisi bu sekansları The Last of Us Part 2'deki kadar etkileyici göstermeye yetmiyor olabilir, ama yine de kanın gövdeyi götürdüğü, iğrenç anlara tanıklık edebilirsiniz.

Metal Gear Solid 2: Hamile bir kadını vurmak

Boss dövüşü sırasında Olga'ya ateş etmeniz gayet normal. Nihayetinde sizi öldürmeye çalışıyor. Fakat karakteri yendikten sonra uykusundayken onunla etkileşime girebiliyorsunuz.

Bu noktada elinizde ölümcül bir silah bulunmuyor, ama yine de bayıltıcı tabancayla ateş edebiliyorsunuz. Eğer Snake uyuyan hamile bir kadını vuracak karakterdeyse, muhtemelen toplu taşıma araçlarındaki koltuğunu da kimseye bırakmayacaktır.

Metal Gear Solid 4: Naomi'nin elbisesini dikizlemek

Metal Gear Solid 4 oyununda yalnızca 42 yaşında olmasına rağmen Snake çok hızlı bir şekilde yaşlanıyor ve yaşlı görünüyor. Bu durum da onu belli ki şehvet düşkünü bir adam haline getirmiş. İkinci bölümde Naomi Hunter ile karşılaşan karakterimiz, onun önünde sigarasını düşürmüş gibi yapıyor. Bu esnada Snake, Naomi'nin elbisesini dikizlemeye çalışırken oyuncular da birinci şahıs kamerasına geçebiliyor.

Metal Gear Solid 5: Yoldaşlarını öldürmek

Metal Gear Solid 5'in en acı dolu anlarından bir tanesi, Mother Base'e bulaşan ölümcül virüs sırasında yaşanıyor. Venom Snake karantina bölgesine giriyor ve içerideki herkesi öldürüyor. Yoldaşlarınızdan bazıları canını bağışlamanız için yalvarırken bazısı durumun farkına vararak son anlarında Snake'e selam duruyor. Bu acımasız sahne, oyunun geri kalanına kıyasla bile üzücü kalıyor.

Yazının Konusu

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Konami JPN (KCEJ) | 17 Kasım 2004