Kojima'nin bir gün Metal Gear serisine dönüşü, Konami çalışanlarının 'hayali' olmuş!

Kojima, 2015 yılından bu yana kendi yolunda ilerliyor.

Kojima'nin bir gün Metal Gear serisine dönüşü, Konami çalışanlarının 'hayali' olmuş! - Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Konami çatısı altında geliştirilen Metal Gear serisinin yapımcısı, Hideo Kojima ve diğer eski geliştiricilerle yeniden çalışmanın şirket için 'rüya gibi bir iş' olacağını ifade etti.

Noriaki Okamura bu sözleri geçtiğimiz Cuma günü katıldığı bir canlı yayında söyledi. Fakat Kojima ve arkadaşlarının bu şekilde düşünmediğini varsaydığını söylerine eklemeyi ihmal etmedi.

Kojima 2015 yılında Metal Gear Solid 5'in çıkışını takiben yaşanan bazı olaylar neticesinde Konami'den ayrılmıştı. Ünlü geliştirici dönem dönem hâlâ Metal Gear hakkında konuşsa da, o günlerden beri marka hakkında hiçbir kontrolü bulunmuyor. Fakat ikili arasındaki gerilim son yıllarda dinmiş ve ortalık sakinleşmiş olabilir.

Kojima, Metal Gear serisine geri dönecek mi?

Okamura, Cuma günkü yayında eski çalışanların yeniden Metal Gear üzerinde çalışması ihtimaline yönelik sorulan soruya şöyle yanıt veriyor: "Şirket dışından birilerinin adına yanıt vermek ya da bu konu hakkındaki hislerine ilişkin yorum yapmak bana düşmez.

"Ama kendi adıma konuşacak olursam, yeniden Bay Kojima ve ekibin kalanıyla çalışmayı çok isterim. Eğer bu olursa, bir rüya gerçekleşmiş olur.

"Ama insanlar farklı şeylere odaklandılar ve farklı işler üzerinde çalışmaya başladılar, gerçek bu. Herkesin bizimle tekrar çalışacağına kesin gözüyle bakamayız ya da kendimizi tamamen onlara bağımlı hale getiremeyiz."

"Kimseden böyle bir talepte bulunmanın bizim için doğru olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden ne yaparsak yapalım, iyi bir iş çıkarmanın bize bağlı olduğu beklentisiyle çalışıyoruz."

Okamura'ya göre halihazırda Metal Gear Solid 3: Snake Eater geliştirme ekibinin büyük çoğunluğu yeniden yapım üzerinde çalışıyor. Oyunu geliştiren ana ekip Virtuos.

Okamura'nın kendisi de pek çok Metal Gear spin-off projesinde yapımcı rolünde bulunmuştu. Bunlar sırasıyla Metal Gear Acid 2, Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel, Metal Gear Solid: Portable Ops, Metal Gear Solid: Portable Ops Plus ve Metal Gear Survive.


VGC'den derlendi.

Yazının Konusu

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Premium Edition)

Konami JPN (KCEJ) | 17 Kasım 2004