Microsoft Edge yükselişe devam ediyor: Payı %14'e yaklaştı, fakat zirveye giden yol epey uzun!

Mart ayından bu yana sürekli artış gösteren tek tarayıcı konumunda.

Microsoft Edge yükselişe devam ediyor: Payı %14'e yaklaştı, fakat zirveye giden yol epey uzun!

İnternet trafik analisti StatCounter tarafından aktarılan bilgiye göre, Google Chrome toplamda yüzde 64,73'lük oranıyla dünyanın en yaygın kullanılan tarayıcısı olmaya devam ediyor. En yakın takipçisiyse, yüzde 13,74'lük orana sahip Microsoft Edge. Listenin devamını yüzde 9,09'la Safari, yüzde 6,64'le Firefox ve yüzde 2,48'le Opera oluşturuyor.

Son bir yıllık veriye baktığımızda, Safari'nin geçtiğimiz Aralık ayına kadar ikinci sırada konumlandığını, ardından hızla yüzde 4,34 kayıp yaşadığını görüyoruz. Apple'ın popüler tarayıcısı bu süreçte yüzde 13,3 seviyesinden yüzde 8,96 seviyelerine kadar gerilemiş.

Aynı zaman diliminde Chrome da yüzde 3,17 oranında, Edge yüzde 0,67 oranında, Firefox ise yüzde 0,93 oranında büyüme göstermiş. StatCounter bu değişim için herhangi bir açıklama belirtmiyor.

Similarweb tarafından aktarılan rakamlar da aslında benzer bir hikâyeyi önümüze seriyor. Veri analiz şirketinin sonuçlarına göre, Temmuz ayının sonu itibariyle Chrome yüzde 67,2 pazar payıyla zirvenin tek sahibi. Onu takip eden tarayıcılar ise yüzde 15,18 oranla Edge, yüzde 7,77 oranla Safari ve yüzde 5,97 oranla Firefox.

Microsoft Edge, geçtiğimiz Mart ayından bu yana yavaş ama emin adımlarla yükselmeye devam ediyor. Hatta StatCounter tarafından paylaşılan veriye göre, masaüstü tarayıcılar içerisinde her ay istikrarlı gelişim gösteren tek tarayıcı Edge. Şüphesiz, Edge'in Google Chrome ile ciddi bir rekabete girmesi epey zaman alacak gibi duruyor fakat Microsoft'un da bu gelişimi göz ardı etmeyeceği bir gerçek.


TechSpot'tan derlendi.

Yazının Konusu

Microsoft

04 Nisan 1975
  • Platform
  • XboxSeries
  • XboxOne
  • PC