Piyasadaki çip kıtlığı, Nintendo Switch'i de vurabilir

Nintendo’nun Başkanı Shuntaro Furukawa, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Nintendo’nun Başkanı Shuntaro Furukawa, şirketin Nintendo Switch’teki yongaların üretimi için gereken "yarı iletken malzemelerin" stoklarına sahip olduklarını, ancak bu durumun 2021'in ileri dönemlerinde değişebileceği konusunda oyuncuları uyardı.

VGC’nin haberine göre Furukawa, Nikkei ile PS5, Xbox Series X/S, ekran kartları ve çok daha fazlası için tedarik sorunlarına sebep olan küresel çip (yonga) kıtlığı hakkında konuştu.

Furukawa, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Nintendo Switch’teki yongaların üretimi için gerekli malzemeleri temin edebildik. Ancak, Switch’e yılın başından beri Japonya ve diğer ülkelerden çok yoğun bir talep var, bu da yılın ilerleyen dönemlerinde Switch üretiminin sorunlarla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Bununla başa çıkıp çıkamayacağımızı söylemek biraz zor, ancak bu tarz bir durumda talebi karşılayacak kadar konsol üretemeyebiliriz.”

Nintendo hali hazırda, COVID-19 salgını nedeniyle konsola olan talebin neden olduğu market açığı ve piyasadaki konsolların büyük bir çoğunluğunu satın alıp konsolları daha yüksek fiyatlara satmaya çalışan bir grup bayi satıcısıyla uğraşıyordu.

Furukawa'nın açıklamaları oyuncuların aklında, Nintendo'nun henüz duyurmadığı ancak daha büyük bir ekrana, 4K çözünürlüğe, güncellenmiş bir işlemciye ve iyileştirilmiş bir belleğe sahip olacağı söylenen yeni Nintendo Switch konsolunun çıkış tarihi hakkında büyük bir soru işareti yarattı.


Adam Bankhurst, IGN'de yazar.

Yazının Konusu