Pc

Dedektif simülatörü Shadows of Doubt için tam sürüm çıkış tarihi verildi

Konsol sürümleri de aynı gün geliyor.

Dedektif simülatörü Shadows of Doubt için tam sürüm çıkış tarihi verildi - Pc

Prosedürel yöntemle tasarlanan dedektif simülasyonu Shadows of Doubt, nihayet erken erişimden çıkıyor. Geliştirici ColePowered Games, birinci şahıs bakış açısına sahip oyunun 26 Eylül tarihinde erken erişimden ayrılacağını ve aynı gün hem PlayStation 5, hem de Xbox Series X/S için yayınlanacağını doğruladı.

Shadows of Doubt geçtiğimiz yıl Nisan ayında Steam üzerinden erken erişime açılmış, oyuncuları özel bir dedektif olarak görevlendirmişti. Açık dünya noir tadında, bilim kurgu odaklı bir dünyada geçen bu oyunda hedefiniz fötr şapkanızı asıp emekli olana kadar hafiyelik yapmak.

Oyunu bu kadar ilgi çekici kılan detay ise merkezinde yatan prosedürel üretim mekaniği. Bu mekanik sayesinde, oyunu her oynayışınızda işlenen cinayetler ve günlük rutinler değişiyor. Buna ek olarak oyunculara simülasyon seviyesinde sürükleyiciliği olan bir özgürlük de veriliyor. Böylece herhangi bir senaryosu, kurgusu olmayan vakaları çözerken korsanlık yapabiliyor, kilit kırabiliyor, keşfedebiliyor, binalara zorla girebiliyor ve şüphelileri sorgulayabiliyorsunuz. Yöntemler tamamen size kalmış durumda, sonuca giden yolu kendiniz belirliyorsunuz.

Bununla beraber Shadows of Doubt erken erişimde bulunduğu süre boyunca gelişim göstermeye devam etti. Örneğin geçtiğimiz Eylül ayında oyuna "sadakat" soruşturmaları eklendi ve 1.0 sürümüyle ilgili de bolca yeni çalışma bulunuyor. Hatta ColePowered Games, "tüm özel dedektiflerin şaşırmasına neden olacak büyük bir güncelleme" vadediyor. Güncellemenin detaylarıysa ilerleyen haftalarda paylaşılacak.

Az önce de söylediğimiz gibi Shadows of Doubt, 26 Eylül tarihinde PlayStation 5 ile Xbox Series X/S için yayınlanacak ve aynı gün Steam üzerinde de erken erişimden çıkarak tam sürüme geçecek. Geliştirici aynı zamanda oyunun 23 Ağustos tarihinde Steam fiyatının 20 dolardan 25 dolara yükseleceğini belirtiyor.


Eurogamer'ın haberinden derlendi. Atakan Diren, IGN Türkiye'de editör.