Unreal Engine 5 ile geliştirilen korku oyunu Pneumata için uzun bir oynanış videosu geldi

Oyunda Lovecraft teması hakim

eçtiğimiz yıl Indie Showcase etkinliğinde duyurulan Pneumata, Unreal Engine 5 grafik motoru ile geliştirilmesi ile dikkatleri üzerine çekmişti. Duyuru sonrasında pek haber alamadığımız oyun için uzun bir oynanış videosu yayınlandı.

Enfant Terribne isimli Youtube kanalı Pneumata için tam 35 dakikalık bir oynanış videosu yayınladı. Herhangi bir kesinti olmayan bu saf oynanış videosunda Lovecraft temalı oyun hakkında daha fazla detay almamız sağlanmış.


Oyunda Clover Hill isimli sitede yaşanan bir dizi cinayeti araştıran, cinayet masası dedektifi David Hernandez rolünü üstleneceğiz. Buradaki apartmanları araştırdıkça arka planda yaşanan gerçeği aralayacağımız ve bu duvarlar içerisindeki dehşet verici gerçek ile yüzleşeceğimiz belirtilmiş.

Menü kullanımı ve görsel anlamda kalibresine göre oldukça güzel gözüken Pneumata, çatışma dinamiklerinde ise aksayan yönlere sahip olacak gibi duruyor. Özellikle yakın dövüş silahlarının kullanımı videodan izlediğim kadarıyla bana biraz yavan geldi diyebilirim.

Hayatta kalma ve psikolojik korku türünde olan oyunun henüz çıkış tarihi belli olmasa da 2024 yılının 2. çeyreğinde PC'ye geleceği belirtiliyor.

Yazının Konusu

Pneumata

Deadbolt Interactive
  • Platform
  • PC
  • PS5