Capcom, yeni Resident Evil Remake oyunları üzerinde çalıştığını doğruladı

Mutfakta ne pişiyor?

Capcom, yeni Resident Evil Remake oyunları üzerinde çalıştığını doğruladı - Resident Evil 4

Resident Evil 2, 3 ve 4'ün remake'lerinin başarısının ardından Capcom bu trendi devam ettirmeyi planladığını açıkladı ancak sırada hangi Resident Evil oyunu olduğunu açığa çıkarmadı.

Japonya'da düzenlenen ve IGN Japan tarafından tercüme edilen PlayStation partner ödülleri etkinliğinde Resident Evil 4 Remake yönetmeni Yasuhiro Anpo, şirketin bir sonraki Resident Evil remake oyununu vakti geldiğinde duyuracağını söyledi.

Anpo, Capcom'un Resident Evil remake'lerini yapmaya devam etmek isteyip istemediği sorusuna "Evet" yanıtını verdikten sonra şunları ekledi:

"Şimdiye kadar üç remake yayınladık ve hepsi de çok iyi karşılandı. Modern bir kitlenin bu oyunları oynamasına olanak tanıdığı için, bu eski oyunları seven biri olarak üzerinde çalışmaktan mutluluk duyduğum projeler ve daha fazlasını yapmak için devam etmek istiyoruz."

"Sırada hangi oyunun remake'ini yaptığımızı ileride duyurmak istiyoruz, o yüzden lütfen dört gözle beklemeye devam edin."

Capcom's Yoshiaki Hirabayashi and Yasuhiro Anpo. Image credit IGN.
Capcom'dan Yoshiaki Hirabayashi ve Yasuhiro Anpo. Görsel: IGN.

Resident Evil 2, 3 ve 4'ün remake'leri oyuncularla buluşmuşken, Capcom'un bir sonraki adımda hangi oyunu önümüze getireceği merak konusu. Hayranlar uzun zamandır Sega Dreamcast klasiği Resident Evil Code: Veronica'nın remake versiyonunu istiyor. Oyun Xbox 360 ve PlayStation 3 için yeniden düzenlenmiş ve geriye dönük uyumluluk yoluyla oynanabilir durumda olsa bile, yeni nesil bir remake PlayStation 5, Xbox Series X ve S ve PC'de yeni bir oyuncu grubunu daha seriye çekecektir.

Alternatif seçenekler arasında orijinal Resident Evil ve Resident Evil 0 ya da daha aksiyon odaklı olan Resident Evil 5 yer alıyor.

Anpo konu ile ilgili şöyle diyor:

"Yeni bir oyun geliştirirken, oyuncular tarafından neyin iyi karşılanacağını bilmenin bir yolu yok, bu da işimizi zorlaştırıyor. Bir remake söz konusu olduğunda, orijinali oynamış olan oyuncular zaten var ve bence bunu avantaj olarak görebiliriz. Görüşlerini dile getiren kullanıcılara da çok minnettarız. Bu sayede oyuncuların fikirlerini göz önünde bulundurarak geliştirme yapabiliyoruz. Örneğin, eğer oyuncular bir konuda belli bir şekilde hissediyorsa, o zaman belki bunu böyle yapabiliriz diyoruz. Remake'lerimizin bu kadar iyi tepki almasının nedenlerinden birinin de bu olduğunu düşünüyorum."

Resident Evil 4 Remake'in yapımcısı Yoshiaki Hirabayashi, aynı soru-cevap etkinliği sırasında, Resident Evil oyunlarını Capcom'un kendi RE Motoru ile yeniden yapmanın avantajları olduğunu belirtti ve Capcom'un gelecekteki projeler için bu motoru kullanmayı planladığını ekledi:

"RE Engine'i pek çok oyunumuz için kullanıyoruz. Ekipler arasında bilgi paylaşımının geliştirme hızına büyük fayda sağladığı da doğru."

Resident Evil 4 Remake, Mart ayında piyasaya sürüldü ve büyük bir başarı elde etti. IGN Türkiye yazarı Burçin Aygün'ün kaleme aldığı Resident Evil 4 Remake incelemesinde şu yorum yer almıştı: "Resident Evil 4 Remake, serinin en sevilen üyelerinden birini günümüz standartlarına taşıyarak hem çok eğlenceli ve sürükleyici bir hayatta kalma – korku macerası sunuyor hem de orijinal materyalleri budamak yerine doğru ve gerekli eklemelerle kusursuza yakın bir deneyim sunuyor."

Resident Evil 3 Remake Nisan 2020'de, Resident Evil 2 Remake ise Ocak 2019'da çıkmıştı. Belki de Capcom'un sıradaki Resident Evil remake'ini duyurması için hayranların uzun süre beklemesi gerekmez.


Wesley Yin-Poole, IGN'de haber editörü. Burçin Aygün Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu
  • Platform
  • PS4
  • XboxSeries
  • PC
  • PS5
  • Macintosh