EA Games yaklaşık 670 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu

Oyun sektöründe bir işten çıkarma haberi daha geldi

Oyun sektöründe işten çıkarma furyasına katılan son firma da EA Games oldu. Yapılan açıklamaya göre stratejik değişiklikler kararı alan firma, lisanslı projelerden uzaklaşacağı gibi yaklaşık 670 çalışan ile yollarını ayıracaklarını da duyurdu.

CEO Andrew Wilson says EA is adapting to

Oyun dünyasında bildiğiniz gibi dönem dönem benzer haberler ile karşılaşıyoruz. Son bir yıllık süreçte ise bu durum hiç olmadığı kadar fazla yaşanmaya başladı. Bu süreçte Embrecer firması 904, Epic Games firması 830, SEGA firması 60 ve Supermassive games firması ise 90 çalışanı ile yollarını ayıracağını duyurmuştu. Son dönemde ise Microsoft yaklaşık 1900 çalışanla, Sony ise daha dün yaptığı açıklamada yaklaşık 900 çalışanı ile yollarını ayıracağını açıklamıştı.

Tüm bu haberler daha soğumamışken benzer bir karar da EA Games firmasından gelmiş oldu. Electronic Arts, toplam personelinin %5'ine karşılık gelen yaklaşık 670 kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını ve toplu işten çıkarmalara gidileceğini duyurdu.

Firma CEO Andrew Wilson geçtiğimiz saatlerde çalışanlara gönderdiği bir notta "oyuncu ihtiyaçlarının ve motivasyonlarının önemli ölçüde değiştiği ve hızlanan endüstri dönüşümüne" firmanın tepki verdiğini ifade etmiş. EA ayrıca "gelecekteki lisanslı IP'lerin geliştirilmesinden uzaklaştığını" da belirtti.

EA şu anda üçüncü bir Jedi oyunu, Black Panther ve Iron Man dahil olmak üzere geliştirilmekte olan birkaç onaylanmış Star Wars ve Marvel oyununa sahip. Bu projelerden Mandalorian oyununun iptal edildiği ama diğer Star Wars oyununda sürecin devam ettiğine dair haberler de geliyor.

Yazının Konusu

Star Wars Jedi: Survivor

Lucasfilm Games | 28 Nisan 2023
  • Platform
  • PC
  • PS5
  • XboxSeries
  • XboxOne
  • PS4