Hayata bakışım
Herkesin kendine ait bir hayat felsefesi vardır ve hayatını bu felsefeye göre şekillendirir.
Ben yeniliklere açık bir insanım ve günlük hayatımda bazı pratikleri uygulamayı severim.
İlk pratiğimiz; Genç görünmek ve daha enerjik hissetmek için, öncelikle rahatlamayı öğrenmek. Hep söylediğim gibi stresli insan hasta olmaya meyilli, mutsuz insandır. Kendi kendini rahatlatabilen, stresiyle baş edebilen insan da mutlu ve sağlıklıdır.
İkincisi; Kendimizi ve çevredekileri affedebilmeyi öğrenmek.
Bunun için “Artılar ve eksiler " yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem bana çok yardımcı oldu. Mesela, arkadaşım bana ihanet etti. Bu beni çok üzer ama onun sayesinde çok değerli bir şey de öğretir. “Bundan sonra daha dikkatli olacağım “ Bir kaç artı kazandıysanız bu sizin için paha biçilmez bir deneyimdir.
Üçüncüsü; Alışılagelmiş dünya algısını yeniden inşa etmeliyiz. Çünkü beynimiz (düşünme, akıl), olumludan ziyade olumsuzluğa daha çok ilgi duyacak şekilde düzenlenmiştir. Bu nedenle, doğası gereği depresif yaratıklarız. Bir olaya tepki vermeden önce, bu davranışsal tepkiyi tetikleyen düşünceyi yakalamayı öğrenmemiz gerekir. Bir süre çalıştıktan sonra olumlu düşünce yapınız otomatik olarak çalışacaktır.
3D zincirini her zaman hatırlayın. Düşünce – Duygu - Davranış. Önce bir düşünce ortaya çıkar, bu düşünceler duyguları doğurur, devamında ise belirli bir davranışsal tepki veririz.
Dördüncüsü; Sevdiğiniz işi ve sizi tatmin eden şeyleri yapın. Sevmediğiniz iş sizi kısa yoldan emekli eder ve sevmedikleri işlerde çalışmak insanları mutsuz ve hasta eder.
Ünlü bir nörobilimci olan Barbara Stouch tarafından kanıtlandığı gibi, 50 ila 70 yaşları arasında "beynimizde «bir miyelin patlaması oluyor. Beynimiz muhteşem bilgi çağına” giriyor ama bundan çoğu kişinin haberi yok… İkinci kitabımda özel egzersizlerle hafızamı geliştirdim. Şimdiki hafızam, genç hafızamdan kat be kat daha üstün.
Beşincisi; Beyninizin esnekliğini geliştirmek için egzersizler yapın.Sadece satranç veya sudoku yetmez. Çünkü beynimiz devamlı yeni şeyler öğrenmek ister. Sizi zorlayacak kitaplar okuyun. Yeni bir dil öğrenin, tersten yürüyüş yapın vs
Altıncısı; Korkularınızdan kurtulun yoksa hayatınız bir hapiste geçer ve gardiyanınız kendiniz olursunuz.
Yedincisi; Kilonuzu takip edin, ağırlığımız sabit olmalı. Birkaç kilo fazlalık ya da birkaç kilo eksiklik önemli değil ama 10’dan fazlası zararlı. Günde 2-3 litre su için, beynimizin buna ihtiyacı var.Diyet yapmayın. Bilinçli ve sağlıklı beslenin. Nasıl olsa herkes neyin ona zararlı geldiğini biliyor.
Sekizincisi; Nefes egzersizleri yapın. Bedeninizin ve beyninizin rahatlaması için bu çok önemli. Sağlam kafa ve sağlam vücutlara hastalıklar uğramak istemez.Wim Hof yöntemini deneyin.
Dokuzuncusu; psikoloji okuyun. Olaylara başka pencerelerden bakabilmek için bu çok önemli.
Onuncu ve son olarak, ruhsal okuryazarlığınızı artırın. Doğadaki hayvanların, bitkilerin hatta gezegenimizdeki tüm canlıların birbirleriyle olan simbiyotik ilişkilerini kullanın.
İyi şanslar. Rosa Log