*
Ana içeriğe atla

Apple, Siri'ye ChatGPT'yi getirdi: iOS 18, iPad OS ve macOS Sequoia'da çalışacak!

OpenAI ile ortaklık ChatGPT'yi Apple cihazlara getirdi
Apple, Siri'ye ChatGPT'yi getirdi: iOS 18, iPad OS ve macOS Sequoia'da çalışacak! Credit: Apple

Apple ve OpenAI "resmen" güçlerini birleştirdi. Konuya dair aylarca gelen haberlerin ardından, teknoloji devi ve YZ şirketi ortaklıklarını bu Pazartesi günü WWDC'de duyurdu.

Apple'dan bilgi sızdıranlarca doğru tahmin edildiği üzere, OpenAI ChatGPT'yi Siri ve Apple işletim sistemlerinin kullanımına sunuyor. Güncellenmiş Siri ile, ChatGPT Mesajlar, Mail ve Compose gibi özelliklere entegre şekilde çalışacak. Örnekler arasında, Siri'nin kendisine verilen malzeme listesinden yemek tarifi fikri sunması, GPT-4o'nun görsel tanıma özelliğini kullanarak arka bahçe için tasarım önerileri vermesi ve Compose özelliğini kullanarak masal oluşturup, bu masal için görseller üretmesi yer alıyor.

Modelleri YZ endüstrisinde teknik seviyeyi belirleyen OpenAI ile işbirliği, Google ve Samsung ile mücadelesinde Apple için güçlü stratejik bir hamle. OpenAI için ise ortaklık, YZ modellerini yüz milyonlarca iPhone kullanıcısına sunmak anlamına geliyor. Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, duyuru sırasında "geriye kalanımız için YZ" ifadelerini kullandı.

ChatGPT'ye erişim ücretsiz olacak ve sohbet ile istek bilgileri kaydedilmeyecek. Ücretli ChatGPT kullanıcıları, hesaplarını kullanarak aynı özelliklere işletim sistemi üzerinden erişebilecek. ChatGPT entegrasyonu, şirketin gizliliği ön planda tutan YZ teknolojilerinin bileşimi olan Apple Intelligence'in bir parçası olacak. ChatGPT kullanılırken, cihazın dış dünya ile veri paylaşması gerektiğinde, Apple önce kullanıcının onayını alacak.

ChatGPT iOS 18, iPad OS 18 ve MacOS Sequoia'da bu yılın ilerleyen döneminde kullanılabilir olacak.


Cecily Mauran'ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler

  翻译: