*
Ana içeriğe atla

Galaxy Unpacked: Ürünler fazla Applevari mi? (Samsung'a eleştiriler var)

Yayıncılar ne diyor?
Galaxy Unpacked: Ürünler fazla Applevari mi? (Samsung'a eleştiriler var) Credit: EMMANUEL DUNAND/AFP via Getty Images

Çok sayıda teknoloji kuruluşu, YouTuber ve hatta bazı Samsung hayranları, tüketici elektroniği devinin bu kez taklitçiliği biraz fazla ileri götürdüğünü düşünüyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü Samsung, içerisinde yeni akıllı telefonları, akıllı saatleri ve kablosuz kulaklıklarının da bulunduğu yeni ürünleri Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı. Etkinlikte firmanın ilk akıllı yüzüğü olan Samsung Galaxy Ring de görücüye çıktı.

Ancak etkinliği canlı olarak izleyenler, yeni ürünlerden bazılarının fazlasıyla Apple-vari olduğunu söyledi.

Samsung, Apple'ı 'kopyalamakla' eleştiriliyor

Sosyal medya kullanıcıları, bu senenin Unpacked etkinliğinde, özellikle Samsung Galaxy Z Fold 6 gibi ürünlerin bir önceki modele göre yeterince değişmemesi de eleştirildi.

Ancak çeşitli yorumların arasında tüketiciler, inceleme editörleri ve gazetecilerin ortak bir yorumu vardı: Samsung görünüşe göre Apple'ın ürünlerini "klonluyor".

Snazzy Labsisimli teknoloji incelemeleri yapan YouTube kanalından Quinn Nelson, etkinliği Samsung için büyük bir kayıp olarak niteliyor ve ekliyor: "Watch Ultra, uzun zamandır bir Apple ürününün en utanmaz kopyası - ve iğrenç."

Nelson X hesabından da Buds3 ve Buds3 Pro'nun, Apple'ın Airpods kulaklığının klonları olduğunu da ifade etti.

Nelson'ın bahsettiği Samsung'un yeni Galaxy Watch Ultra akıllı saati ve yeni kablosuz kulaklık serisi Galaxy Buds 3, firmanın Apple'ın bu kategorideki ürünlere cevabı niteliğinde. Ancak çoğu kişi için her iki ürünün rakipleriyle olan benzerleri bir nevi "kopya" oldukları yorumlarına neden oluyor.

Yaklaşık 1 milyon takipçiye sahip Apple Hub'ın X hesabı da yeni ürünleri ve Apple rakiplerini yan yana koyarak "Kopyala Yapıştır" şeklinde bir tweet attı.

Samsung ve Apple'ın akıllı saatlerini ve kulaklıklarını yan yana görünce, Samsung'un Apple'dan çeşitli tasarımsal fikirleri "ödünç" aldığını söylemek yanlış olmaz. Hatta Apple'ın isimlendirmesini bile Galaxy Watch Ultra ürünüyle birebir almış Samsung.

The Verge ve Business Insider gibi yayınlar da Samsung'un ürünlerini "Apple'ın klonları" olarak nitelemekten geri kalmadılar.

Samsung, Galaxy Unpacked'da birkaç Apple klonundan çok daha fazlasını tanıttı. Şirketin katlanabilir akıllı telefonu, Apple'ın henüz kendi cevabını bile veremediği, kendi başına bir ürün kategorisinde yer alıyor. Ancak ne yazık ki, Samsung'un yeni akıllı saati ve kulaklıkları o kadar bariz benzerlikler içeriyor ki, pek çok kişinin etkinlikten odaklandığı şey bu gibi görünüyor.


Matt Binder'ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler

  翻译: