*
Ana içeriğe atla

ChatGPT'ye 8 yeni ses geliyor (Peki neye benziyorlar?)

Çok daha fazla ses ve aksan geliyor
ChatGPT'ye 8 yeni ses geliyor (Peki neye benziyorlar?) Credit: Didem Mente / Anadolu / Getty Images

OpenAI, ChatGPT'nin Gelişmiş Ses Modu'na yeni sesler ekliyor gibi görünüyor. Bu seslerin de neye benzeyeceğini biliyor olabiliriz.

Gelen bilgiler ChatGPT'nin şu anki ses seçeneklerine sekiz adet yeni sesin ekleneceği yönünde. Yapay zeka haberleri yapan TestingCatalog sitesi, ters mühendislik yöntemiyle potansiyel yeni ses seçeneklerine ulaştı. Mühendis Tibor Blaho da X'te paylaştığı örneklerle her sesin neye benzediğini gösterdi.

İşte ChatGPT'nin yeni sesleri

İddia edilen yeni ses seçenekleri şöyle: Fathom, Glimmer, Harp, Maple, Orbit, Rainbow, Reef, Ridge ve Vale.

Bu seçeneklerin şu anda ChatGPT'de bulunan Ember, Juniper, Cove ve Breeze seslerine eklenmesi bekleniyor (Ne yazık ki Scarlett Johansson'un iddiası nedeniyle Sky isimli seçenek kaldırılmıştı). Belirtilene göre bu yeni sesler, farklı cinsiyet ve aksanlara sahip. Örneğin Fathom ve Vale İngiliz, Reef ise Avustralya İngilizcesi konuşuyor.

OpenAI, ChatGPT'nin Sesli Modu'nu geçtiğimiz mayıs ayında, firmanın metin, görsel ve sesli girdileri tek bir modelde birleştiren GPT-4o'suyla birlikte duyurmuştu. GPT-4o'nun büyüleyici yetenekleri de, sesinin aktris Scarlett Johansson'un sesine benzemesi ve aktrisin Sam Altman'ın sesini model için kullanma teklifini kabul etmemesinin ardından yaptığı açıklamayla gölgelenmişti.

Yine de ChatGPT'nin Sesli Modu, Temmuz ayından itibaren bazı ChatGPT Plus üyelerine sunulmuştu ve bu modla ilgili o zamandan bu yana çok fazla bilgi yoktu.

İlginç bir şekilde Blaho'nun yayınladığı örnek, seslerin içinde köpek havlamaları ve karga gaklamaları barındıran bir metin içeriyor. Sesli model ise belli bir ölçüde hayvan seslerini taklit etmeyi başarıyor. Bazı seslerin sadece "hav" ve "gak" sesini çıkarmayıp, bu kelimeleri olduğu gibi söylediği dikkati çekiyor. Ancak diğer sesler, bu hayvan seslerini tam olarak taklit etmeye çalışıyor.

ChatGPT'nin Sesli Modu oldukça yeni. Öyle ki sadece küçük bir grup ChatGPT Plus üyesi bu özelliği deneyebiliyor. Bu modun çok daha fazla kullanıcıya ve çok daha fazla ses seçeneğiyle ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor.


Cecily Mauran'ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler

  翻译: