Leefstijlwijzer opleidingen

Leefstijlwijzer opleidingen

Higher Education

Ontwikkel jezelf, vind je pad, groei met ruimte voor ontdekkingen. www.leefstijlwijzeropleidingen.nl

About us

Ontwikkel jezelf, vind je pad, groei met ruimte voor ontdekkingen.

Website
www.leefstijlwijzeropleidingen.nl
Industry
Higher Education
Company size
2-10 employees
Type
Educational
Specialties
Leefstijjlcoaching

Employees at Leefstijlwijzer opleidingen

Updates

  • 🚀 De nieuwe opleidingsgroep voor de opleiding Leefstijlcoach van Leefstijlwijzer Opleidingen stroomt al aardig vol! 🚀 Wil jij jezelf transformeren tot een effectieve leefstijlcoach? Dan is dit je kans! Er zijn nog slechts een aantal opleidingsplekken vrij. Bij Leefstijlwijzer Opleidingen begeleiden we je niet alleen in de theorie, maar maken we samen een diepgaande reis naar binnen. We helpen je jouw persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en valkuilen te ontdekken, zodat je als coach echt het verschil kunt maken. Dit proces vereist moed en lef. Coachen is mensenwerk en begint altijd bij jezelf. Bereid je voor op een confronterende, maar ongelooflijk waardevolle ervaring die je zal helpen uit te blinken als leefstijlcoach. 🔗 Schrijf je snel in en begin jouw transformatie! Meer info op: https://lnkd.in/erTrsbCM #Leefstijlwijzeropleidingen #Leefstijlcoach #Transformatie #PersoonlijkeOntwikkeling #Coaching #Opleiding #Inschrijvinggeopend

    • No alternative text description for this image
  • Rustiger aan doen Ik heb mijn bovenarm én mijn enkel gebroken tijdens een wandeling met de hond. Veel eenvoudige klusjes zoals een fles openen, stofzuigen of een pan van het fornuis pakken, zijn opeens uitdagend geworden. 's Avonds lig ik vaak in bed met pijn en spijt omdat ik het niet rustiger heb aangedaan en mezelf meer tijd en ruimte had moeten gunnen om te herstellen. Het paradox Gewoon simpel rustiger aan doen is echt ingewikkelder dan het lijkt. Als docent leefstijlcoaching benadruk ik vaak het belang van rust nemen, maar nu merk ik hoe lastig dat is. Het paradoxale aan rustiger aan doen is dat het soms juist leidt tot meer stress. Ik merk hoe moeilijk het is om hulp te vragen, iets niet te doen en op zijn beloop te laten. De behoefte om snel weer actief te zijn, gecombineerd met de frustratie wanneer dat niet lukt, zorgt voor een vicieuze cirkel van onrust. Diepere lagen Het advies om rustiger aan te doen, hoe goedbedoeld ook, raakt vaak niet de kern van het probleem. Mensen proberen vaak hun stress te verminderen door hun omgeving te veranderen, bijvoorbeeld door een andere baan te zoeken of een relatie te beëindigen. Dit lijkt een snelle oplossing, maar zonder verandering in gedrag en de onderliggende lagen herhalen dezelfde problemen zich vaak in de nieuwe situatie. Om echte verandering te realiseren, moet er inzicht komen in diepere lagen zoals overtuigingen, waarden en identiteit. Persoonlijke Reflectie Mijn uitdaging om rust te nemen na mijn val en breuken heeft me gedwongen dieper na te denken over mijn onvermogen om goed voor mezelf te zorgen. Ik realiseer me dat mijn constante drang om bezig te zijn een vlucht is van diepere emoties van rouw en pijn, die ik na het overlijden van mijn man drie jaar geleden nog steeds niet volledig heb verwerkt. Deze reflectie onderstreept het belang van het onderzoeken van diepere lagen. Het omgaan met mijn pijn en rouw is essentieel voor mijn balans en welzijn. Dit inzicht helpt niet alleen mezelf, maar ook bij het begeleiden van anderen in hun proces van gedragsverandering. Conclusie Rustiger aan doen is veel complexer dan het lijkt. Het vraagt om diepere reflectie en inzicht in onderliggende drijfveren en overtuigingen. Alleen door deze diepere lagen te erkennen en aan te pakken, kan ik echt weer goed voor mezelf zorgen en een gezondere balans vinden in mijn leven. Dus, de volgende keer dat iemand zegt dat je het rustiger aan moet doen, vraag jezelf af: "Heb ik mijn diepere lagen al verkend?" En als dat allemaal te veel lijkt, onthoud dan: zelfs als leefstijlcoach kan ik mijn eigen advies soms niet opvolgen. Misschien is het tijd om een voorbeeld te nemen aan mijn hond: hij blaft, hij rent, struikelt met mij over de heide en uiteindelijk, ligt hij gewoon lekker te slapen op de bank.

    • No alternative text description for this image
  • Zo leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan iemands leerproces 😍

    View profile for Thérèse Verputten, graphic

    Vitaliteitscoach | Leefstijlcoach | Ik ondersteun werkgevers om de vitale kracht van de werknemers te versterken met de APK Vitaliteit en Coaching. | Vitaliteit is de sleutel tot succes.

    𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐆𝐞𝐥𝐞𝐞𝐫𝐝, 𝐆𝐞𝐬𝐥𝐚𝐚𝐠𝐝 𝐞𝐧 𝐆𝐞𝐯𝐢𝐞𝐫𝐝 🌟 Ik ben blij om te delen dat ik onlangs de 𝗣𝗼𝘀𝘁-𝗛𝗕𝗢 𝗼𝗽𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗼𝘁 𝗟𝗲𝗲𝗳𝘀𝘁𝗶𝗷𝗹𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵 bij Leefstijlwijzer Opleidingen succesvol heb afgerond. Dit is een prachtige aanvulling op mijn OERsterk Master Coach opleiding. Deze mijlpaal stelt me niet alleen in staat om me officieel in te schrijven bij BLCN Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, het was ook een waardevolle ervaring dankzij de hartstikke fijne studiemaatjes en ervaringsdeskundige en leefstijlcoach docente Jacqueline. Dank jullie wel: Jacqueline Philippo, Annet Koops, Robert S., Samantha Rumondor, Marieke van Deursen, Ellen Lierop, Meiko van Berge, Vanessa Van Altena, Leo Schilling, Yahya Yavuz voor de inspirerende samenwerking en het leerrijke traject. We blijven in ver-binding. 🙏 #Leefstijlcoach #BLCN #Leefstijlwijzer #vitaalxpert

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Leefstijlwijzer opleidingen, graphic

    29 followers

    Dank jullie wel, Samantha, Yahya, Meiko, Leo, Vanessa, Robert, Ellen, Annerieke, Thérèse, Marieke en Annet. Dank jullie wel voor de geweldige reis die we samen hebben gemaakt. Een reis waarin we allemaal de kansen en mogelijkheden hebben benut om te groeien en stappen te zetten. Aan het begin van deze reis heb ik gezegd: we doen dit samen! We zijn gelijk en ieder van ons heeft zijn aandeel. En dat is precies ook zo gegaan. Deze mogelijkheid groeide uit tot een mooie samenwerking waarin we elkaar ontmoetten, elkaar voedden en dichter bij onszelf kwamen. En niet vanuit zweverig hol geklets (vooruit soms een klein beetje:-), maar recht vanuit onszelf en echt! Gedurende deze reis hebben we geleerd hoe belangrijk het is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor keuzes en acties. Alleen door actief de regie te pakken, kan je een authentieke groei en ontwikkeling realiseren (die is voor iedereen anders). Dit principe is ook de kern van elk coachtraject. Een coach kan richting geven en ondersteunen, maar uiteindelijk moet de persoon die gecoacht wordt zelf de regie pakken en verantwoordelijkheid nemen. In ons proces hebben we gezien hoe krachtig het is wanneer ieder van ons zijn eigen pad kiest en verantwoordelijkheid draagt voor zijn persoonlijke ontwikkeling. De reis die we samen hebben gemaakt, is een prachtig voorbeeld van hoe zelfregie en verantwoordelijkheid leiden tot betekenisvolle en blijvende veranderingen. Een reis om nooit meer te vergeten!

    • No alternative text description for this image
  • 3 jaar geleden belandde ik plotseling in een moeilijke periode in mijn leven, getekend door fundamentele levensvragen, angsten en verdriet. Deze crisis werd veroorzaakt door het overlijden van mijn geliefde partner, die me achterliet met een gevoel van immense leegte, eenzaamheid en isolatie. Eerder in mijn leven bevond ik me ook in vergelijkbare periodes, en achteraf realiseerde ik me dat deze momenten, behalve heel vervelend, ook van waarde zijn geweest: het waren zoektochten naar betekenis en verbondenheid. Ze zijn onmisbaar gebleken voor mijn persoonlijke groei en het overwinnen van innerlijke conflicten. Deze fases zijn universeel en vereisen dat we opnieuw definiëren wat de betekenis en het doel van ons bestaan is in relatie tot de wereld om ons heen. Gesprekken met andere ervaringsdeskundigen brachten me naar de term 'liminale fase’. Dit is een fase waarin het onbekende omarmt dient te worden, en waarin men open moet staan voor nieuwe inzichten. De antropoloog Van Gennep introduceerde in zijn concept van de ”rite de passage" (ritus van doorgang) de 'liminale fase', als een tussenfase tussen twee duidelijk gedefinieerde levensstaten in, zoals de overgang van kindertijd naar volwassenheid of van een bepaalde sociale status naar een andere. Tijdens deze fase bevinden individuen zich buiten het normale sociale systeem. Met specifieke rituelen en symbolen proberen ze een nieuwe rol of status te integreren in hun leven. Victor Turner bouwde voort op het werk van Van Gennep en ontwikkelde het concept verder in zijn theorie van "ritueel proces". Hij beschreef de liminale fase als een periode van betwisting van bestaande sociale normen en identiteiten, waarin individuen worden losgemaakt van hun gebruikelijke rollen en verwachtingen. Turner benadrukte dat deze fase een tijd van creativiteit, transformatie en herstructurering is, waarin nieuwe identiteiten en sociale orde kunnen ontstaan. Ook transcultureel systeemtherapeut K. Tjin A Djie beschrijft hoe belangrijk deze periode van overgang is, waarin individuen worden blootgesteld aan nieuwe ervaringen, uitdagingen en mogelijkheden voor groei en verandering. Zelf vond ik het heel lastig in deze periode om te accepteren dat ik me hierin bevond, om te leren dat deze periode mij verder zou helpen in mijn proces, en dat ik deze periode de tijd en ruimte moest nemen om mezelf weer opnieuw uit te vinden. Maar nu ik gelukkig na 3 jaar een transformatie naar mijn 'nieuwe ik' heb doorgemaakt, vertel en schrijf ik er graag over. De komende tijd wil ik dit graag op deze plek doen. In de hoop anderen te inspireren om de liminale fase niet alleen te zien als bedreigend en beangstigend, maar ook als een tijd van verwondering en mogelijkheden.

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Leefstijlwijzer opleidingen, graphic

    29 followers

    🌿 Ontdek je coach kwaliteiten met Leefstijlwijzer opleiding voor BLCN leefstijlcoach🌿 Ben jij klaar om een coach te worden die vanuit gevoel kan coachen en werkt volgens de visie van Positieve Gezondheid? Bij Leefstijlwijzer Opleidingen richten we ons op mensen en niet alleen hun aandoeningen. Positieve Gezondheid, zoals geformuleerd door M. Huber, legt het accent niet op ziekte, maar op de veerkracht van mensen en wat hun leven betekenisvol maakt. Er start binnenkort weer een nieuwe opleidingsgroep. Voor jou de kans om een innerlijke reis te maken. We ontdekken waar jouw veerkracht ligt en wat jouw leven betekenisvol maakt. Jij bent zelf het belangrijkste instrument in deze opleiding. We combineren theorie met het leren van alle benodigde vaardigheden, veel oefenen en nabespreken, lichaamswerk en lichaamsbewustheid, zowel indoor als outdoor. Deze opleiding behandelt essentiële thema’s zoals slaap, stress, voeding en beweging, maar ook zingeving, veerkracht en het faciliteren van bewustwordingsprocessen. Hierdoor ben je na het behalen van je diploma bevoegd om de Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI’s) te faciliteren. Wil je meer weten of direct inschrijven? Bezoek dan onze website (https://lnkd.in/erTrsbCM) voor meer informatie over de exacte data en inhoud van de opleiding. Maak de keuze om te groeien en anderen te ondersteunen met Leefstijlwijzer Opleidingen. We kijken ernaar uit om samen met jou deze betekenisvolle reis te maken. 🌟 #leefstijlcoaching #BLCN#positievegezondheid #persoonlijkeontwikkeling #coaching #veerkracht #zingeving #GLI #gezondheid #Leefstijlwijzer

Similar pages