Accare’s Post

Accare reposted this

View organization page for Molendrift, graphic

3,505 followers

Inmiddels meldt al de tiende gemeente zich om te worden aangesloten op het landelijk effectiviteit onderzoek vwb de praktijkondersteuner Jeugd in huisartsenpraktijken door Accare en Keizers & Visser Overheidsconsultancy en Molendrift Deelnemende gemeenten krijgen een webmonitor die inzicht geeft in de inzet van de praktijkondersteuners in de eigen gemeente. De data worden door de onderzoekers gebruikt en jaarlijks is er een bijeenkomst in de eigen gemeente waarin de onderzoekers hun inzichten delen. In het algemeen maar ook specifiek in die gemeente vergeleken met landelijk. Interessante avonden met huisartsen, praktijkondersteuners en mederwerkers van lokale teams en beleidsmakers En ze delen ook best practices, oa functieprofielen, kosten baten methodieken, samenwerkings en opdracht overeenkomsten en dergelijke. Zodat gemeenten niet alleen staan in deze ontwikkeling. Zo wordt je gemeente een ‘lerend landschapje’ op het gebied van deze belangrijke component in de jeugdhulp en kan je de invulling ervan sneller beter maken. Gemeenten die meedoen haken voor minimaal drie jaar aan. Wie er al aanhaakten? Gemeente Het Hogeland Gemeente Veendam Gemeente Heerenveen Gemeente Zaanstad Gemeente Gooise Meren Gemeente Hilversum Gemeente Borger-Odoorn Gemeente Westerkwartier Gemeente Midden-Groningen en binnenkort waarschijnlijk Gemeente Lansingerland Lees meer op https://lnkd.in/dMj8Hbt Wil je ook meedoen? Inlichtingen via Caspar Rauws Marieke Boelhouwer Marike Serra Maarten W. Bottelier Marco Jan-Christiaan Goudbeek

Home

Home

jeugdhulpbijdehuisarts.nl

Maarten W.

Bestuurder bij Molendrift (ggz), bestuurslid bij stichting Ondersteuning Beweging van 0 en het GezondheidsCentrum Lloyd's Terras. Betrokken bij @ease, GroningenGroeitop, JEP Veendam, Samen1Plan en Bereslim.

2mo

En nog veeeel meer gemeenten in de historische database. Ik meen inmiddels zo’n 10.000 jeugdhulp trajectjes bij de huisarts om van te leren!

Like
Reply
Marjon de Witte

Strategisch Beleidsadviseur en programmaleider Sociaal Domein - opvoeden & opgroeien - bij Gemeente Heerenveen

2mo
Like
Reply
See more comments

To view or add a comment, sign in

Explore topics