De Correspondent’s Post

De Correspondent reposted this

View profile for Josta van Bockxmeer, graphic

Correspondent Wonen bij De Correspondent

Ja, Amsterdam is populair. Maar ik heb zelden een boek gelezen waarin met zo veel liefde over de stad wordt geschreven als in 'De Stad' van Marcel van Engelen. Hij dook in de geschiedenis van Amsterdam van de afgelopen vijftig jaar. Want de stad mag nu aan zijn eigen succes ten onder gaan, begin jaren 80 lag het centrum er verwaarloosd bij. Hoe ontwikkelde Amsterdam zich vanaf dat dieptepunt tot wat het nu is, een plek voor de rijken? En wat is de toekomst? De Correspondent

Amsterdam werd niet per ongeluk een stad voor de rijken, laat dit boek zien

Amsterdam werd niet per ongeluk een stad voor de rijken, laat dit boek zien

decorrespondent.nl

Josta van Bockxmeer

Correspondent Wonen bij De Correspondent

3w

Evelien de Jong ik woon nog in de woongroep, en blijf daar ook wonen. Maar de Nieuwe Meent wordt wel gebouwd! Er staan al drie verdiepingen:-)

Like
Reply
Evelien de Jong

Kinderwenstwijfel? Beslishulp I Cultuurwetenschapper & kinderwenscoach I In 3 maanden duidelijkheid in Kinderwens Kompas I Begeleid > 750 slimme vrouwen (& een enkele man) naar helderheid en rust.

3w

Eens, ik las het boek op vakantie en ik vond de recente geschiedenis zowel fascinerend als ook hoopgevend. PS. Toen mijn vriendinnen vroegen: hoezo hoopgevend?! kon ik niet goed uitleggen waarom. Het actuele probleem wordt helder benoemd De ultra kapitalistische huizenmarkt en steeds meer short stay bewoners, zullen de stad minder aantrekkelijk maken. Maar wat is nu de oplossing? Heb jij het antwoord in 1 zin?

Like
Reply
Aart Cooiman

Vastgoed, bouw, woningcorporaties, collectieven, cooperaties, transformatie, financiering, projectontwikkeling, zorgvastgoed, verduurzaming, haalbaarheid, samenwerking en innovatie

3w

Mooi artikel, eens Josta van Bockxmeer de derde woonweg is de oplossing

In 80 kon "alles" nu kan niets. Ooit heeft mn broer toen een bon gekregen waarop stond, "kofferbakt hangt over de stoep" (op de Nieuwe brug). Zegt genoeg.

Like
Reply
See more comments

To view or add a comment, sign in

Explore topics