ERHVERV Sjælland’s Post

ERHVERV Sjælland reposted this

View profile for Rane von Benzon, graphic

Erhvervsjournalist hos Sjællandske Nyheder og hovedbestyrelsesmedlem hos Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation.

Har du tænkt over, at Netto og andre dagligvarehandler sætter et klistermærke på produkter, hvor der står ’købt i Netto’? 🛒 Det er nemlig ikke en dårlig reklame, men et af mange tiltag butikkerne har taget i brug for at forebygge butikstyverier. 🚨 De sidste år er antallet af butikstyverier eksploderet. Det gælder også på Sjælland, hvor der fra 2022-2023 var en stigning på 44 procent. 📈 Tal for 2024 tyder på, at antallet kommer til at vokse yderligere i år. Samtidig er der en anden kedelig tendens, som Netto-klistermærket også er et eksempel på. Tyverierne bliver mere organiseret, prisen for hvert tyveri stiger, og en tredjedel af personerne, der dømmes for butikstyveri, har mindst 10 andre strafferetlige sanktioner på samvittigheden. Derfor er tiltag som Netto-klistermærket også et forsøg på at forebygge videresalg af varer, som stjæles. Andre tiltag tæller butiksdetektiver, aflåste fødevarer og øget overvågning. 🔒📹 Alt sammen noget, der kræver tid og koster penge. Hertil kommer et årligt tab på 2 milliarder kroner i vareværdi, som ifølge DSK - De Samvirkende Købmænd er et konservativt skøn. 💸 Spar-købmanden Dennis Kure Laustsen anslår, at han mister omkring en halv million kroner om året – bare for tabte varer. Samtidig er han efterladt med en følelse af afmagt. Det kan godt være, at butikstyvene dømmes en bøde, men de kommer jo bare igen og igen, fortæller han og efterspørger, at politikerne kommer på banen. ⚖️ Heatmappet viser udviklingen i butikstyverier i Kalundborg Kommune, som meget godt illustrerer, hvordan der stort set uafbrudt har været en faldende tendens indtil 2021. Men hvad er der sket? Man kan ikke pege på en gruppe eller et område, der driver stigningen. Det er på tværs af kommuner, aldersgrupper og nationalitet. I De Samvirkende Købmænd frygter Claus Bøgelund Nielsen en normalisering af butikstyverier, som får flere og flere til at gøre det, og efterspørger flere redskaber til bekæmpelse, hvis den spiral ikke skal fortsætte. 🔄 Jeg håber, du vil læse med og få en dybere forståelse af, hvad der egentlig foregår i sjællandske butikker – og hvorfor det er vigtigt, at vi tager det alvorligt. 📰 Link til artiklerne i kommentarsporet 👇

  • No alternative text description for this image
Claus Bøgelund Nielsen

Vicedirektør at De Samvirkende Købmænd, DSK.

3w

Glimmerende gennemgang af en kriminalitet, der stikker helt af i disse år. Butikstyveri er en overtrædelse af straffeloven, og hvis man bliver opdaget, får man ødelagt sin straffeattest i årevis.

See more comments

To view or add a comment, sign in

Explore topics