File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

Gun For Hire дозволяє вам відкрити свій бізнес за межами Даймонд-Сіті та виконувати нескінченні завдання для клієнтів з бази, що складається з 27 різних шаблонів.

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Flashy(JoeR) - Gun For Hire - Commonwealth Mercenary Jobs.
З письмового дозволу автора мод перекладено та розміщено. Оригінал мода дивіться на цій сторинці.


XBOX Version Available HERE!






TL;DR

Ви коли-небудь хотіли, щоб у грі було більше справ, як у детективної агенції Валентайна? Чи хотілося вам колись відкрити свій власний бізнес та виконувати завдання? Чи хотілося вам, щоб у житті було більше можливостей, ніж просто бути генералом Мінітменів, коли кожне поселення потребує вашої допомоги? Чи хотілося б мати більше можливостей для рольової гри, не пов'язаної з основним сюжетом чи різними фракціями у базовій грі, пограти роль найманця, який заробляє на життя? Якщо ви відповіли "так" на будь-яке з цих питань, то ви напевно потрапили за адресою, тому що саме це і дозволяє зробити даний мод: грати роль найманця, який бажає заробити на життя будь-яким способом. Ви можете нескінченно виконувати 34+ різних завдань зі 125+ випадковими наслідками, у практично нескінченній кількості локацій. Крім того, тут є офісне приміщення, що належить гравцеві, гвинтокрил, до якого ви можете отримати доступ пізніше, а також користувальницька система мульти-компаньйонів, в якій ви можете набрати до 3 бойових товаришів, які подорожуватимуть з вами.

Коротко це і є Gun For Hire.


Але, правду кажучи, не існує такого поняття, як tl;dr(too long; didn't read - занадто довго; не читав), коли справа стосується цього мода, або будь-якого іншого мода такого розміру чи складності, якщо ви хочете використовувати його повною мірою без проблем. Будь ласка, RTFM(Читайте
the fucking допомогу). Все, що вам потрібно знати написано на цій сторінці для вас. Автор не лише витратив свій особистий час на створення цього моди, а й документував його в повній мірі. Щонайменше, що ви можете зробити, це витратити час на те, щоб прочитати, принаймні, цю сторінку опису, перш ніж використовувати моди або ставити запитання, відповіді на які вже є тут. Control-F – ваш друг і компаньйон! Будь ласка, використовуйте його!

Будь ласка, не забудьте підтримати(ENDORSE) та проголосувати(VOTE) за цей мод, якщо він вам сподобався. У його створення було вкладено понад 2000 годин та 8 місяців особистого часу та зусиль автора, і він не просить пожертв або будь-якої винагороди від вас за це. Все, про що він просить, це допомогти цьому моді залишитися в гарячих файлах за допомогою ваших схвалень і голосів, щоб він не був похований і втрачений у морі інших робіт. Також, якщо вам потрібні таланти для ваших власних модів, не забудьте заглянути внизу в розділ подяки і звернутися до будь-якого з талановитих акторів, які безкоштовно оживили персонажів цього мода. Цим ви допоможете їм. Заздалегідь дякую! 



Що таке Gun For Hire? Що він робить? 

GFH починався, концептуально, як аддон для мода Crime And Punishment (Злочин і Покарання), але через його зростання і масштаби, зрештою, став самостійним модом. GFH, у найпростішому вигляді, дозволяє вам керувати бізнесом, зручно розташованим прямо через площу від головних воріт Даймонд-Сіті, де ви можете грати роль детектива, найманця, найманої зброї, щоб заробити собі на життя. Як тільки ви придбаєте місце для бізнесу, ви просто наймете помічника-асистента, який буде вашою контактною особою для отримання роботи. Сама бізнес-локація є досить просторим внутрішнім осередком з п'ятьма кімнатами всередині, призначеним для того, щоб ви могли зробити з неї не тільки місце для бізнесу, але і невеликий будинок для гравця. У GFH представлено 27 архетипів(шаблонів) роботи, які ви можете виконувати, кожен зі своїми випадковими наслідками, розгалуженнями та ітераціями. Що саме по собі досить круто - 27 нових квестів, які вам доведеться пройти, так? Але все стає ще кращим. Ваш помічник - це просто фронтенд для дуже складної системи управління завданнями, яка здатна надавати роботу в нескінченному режимі, додаючи та видаляючи завдання зі свого пулу доступних квестів, а потім випадково вибираючи завдання з того, що залишилося в доступному пулі. Завершені завдання тимчасово видаляються з цього пулу на період тайм-ауту, а потім знову повертаються в пул доступних завдань. Таким чином, завдання - це буквально нескінченний запас роботи для вас! А завдяки випадковим результатам і можливим відгалуженням, заснованим на ваших діях та виборі, хоча назва квесту може бути однаковою, ймовірність того, що завдання не проходитимуть однаково двічі поспіль, дуже висока!

І начебто цього недостатньо, Gun For Hire має надійну систему мульти-компаньйонів, яка дозволяє вам найняти загін з трьох персонажів для подорожей та пригод разом з вами, чи то завдання, пов'язані з GFH, чи будь-які інші квести, які ви можете виконати! Ця система на 100% вільна від системи компаньйонів базової гри та була розроблена з нуля. Вона робить те, чого не може жодна інша система мульти-послідовників. Будь то зцілення гравця, що впав у бою, або правильна посадка у гвинтокрил, або виклик загону на допомогу у важкій ситуації. Усі члени загону мають повністю озвучені діалоги, що дозволяють наймати, звільняти, торгувати та встановлювати численні налаштування, пов'язані з ШІ. Якщо ви грали з Хізер Каден, то уявіть, що у вас є три такі людини. І не тільки це, їх також можна покращувати за допомогою унікальних спеціалізацій та навичок, і вони реагують на те, що відбувається навколо. Вбийте ворога, і він прокоментує ваш постріл. Вороги глузують з них? Вони можуть відповісти тим самим. Чи робить ваш нинішній (старий) мод із кількома послідовниками щось із цього? Можливо, настав час відмовитися від цих застарілих модів, які не роблять нічого з перерахованого, змінюючи систему компаньйонів базової гри, і використовувати мод, створений з нуля, повністю незалежний від цієї системи. Як ви думаєте?

І на додаток до всього цього, Gun For Hire також містить гвинтокрил, який належить гравцю, який можна придбати в міру поглиблення в мод! Члени вашого загону мають унікальну прив'язку до гвинтокрила, тому, перебуваючи в ньому, вони мають привілейовані місця. Гвинтокрил функціонує як звичайний гвинтокрил для швидких подорожей, але для його роботи не потрібна граната, натомість він використовує голод GFH для управління підбором, викликом та відправкою додому, а також для запиту підтримки з повітря. Крім того, гвинтокрил має власний вантажний відсік, так що ви можете тримати ваші речі під рукою, у вантажному відсіку! 

Gun For Hire - це не "центральний мод". Це не означає, що ви не зможете грати в нього саме так, але сам по собі він більше схожий на річ, до якої ви повертаєтеся час від часу, у перервах між іншими квестами або основними сюжетними квестами, коли вам набридло безцільно тинятися, і берете кілька завдань. Він призначений швидше для заповнення прогалин, ніж для створення всеосяжної "історії" чи чогось подібного. 


Трейлер Gun For Hire - люб'язно наданий Thuggysmurf

Встановлення

1. Завантажте та встановіть оригінал.
2. Завантажте та встановіть переклад мода поверх оригіналу.
3. Завантажте та встановіть патчі для модів у списку завантаження.

Як мені стати "найманцем"?

Як мені стати "найманцем"? Просто. Вирушайте в Даймонд-Сіті і знайдіть сині дерев'яні двері на іншій стороні площі від головних воріт. Просто увійдіть до них, і будівля перейде у вашу власність. З цього моменту ви можете найняти помічника-асистента за столом, який ви побачите в одній з кімнат, просто клацнувши по столу. Ви можете вибрати стать асистента - чоловіча або жіноча. Потім вас запитають, чи ви хочете встановити Легкий режим, що означає, що у вас завжди буде робота, або встановити Режим репутації, що означає, що ваші шанси знайти роботу відразу ж будуть низькими, але в міру розвитку вашого бізнесу, в міру того, як ви виконуєте отримані завдання, ваша репутація зростає, і ваші шанси отримати нову роботу також зростають. Все просто! Як тільки помічник найнятий, ви можете взаємодіяти з ним, щоб отримати випадково обрану роботу. І щоразу, коли ви закінчуєте роботу, ви можете повернутися за новою. Назавжди, або поки ви граєте цим персонажем.

Зверніть увагу, як тільки ви увійдете в офіс гравця, ви отримаєте голозапис, який можна використовувати для зміни налаштувань у моді. Кожна настройка має повний опис того, що вона робить, прямо на голозапису, для вашої зручності. 

Більше нічого не треба! Ну, крім того, що офіс гравця готовий до оформлення і вже повністю електрифікований! 

ПРИМІТКА: Важливо, що в офісі гравця є стіл, стілець і ліжко, і вони повинні залишатися в кімнатах, в яких знаходяться. Їх не можна розібрати, але можна переміщати. Вони нерозривно пов'язані з пакетами ШІ помічника, тому ніколи не видаляйте їх, інакше ви ризикуєте зламати систему помічника, що може призвести до того, що ви більше ніколи не зможете отримати жодного завдання. 


Які види робіт існують у GFH?

Хоча GFH пропонує те, що можна назвати радіантними (повторюваними) квестами, це не звичайні квести, що повторюються. Що важливіше, вони не нав'язуються вам. Ви повинні попросити про це свого помічника. І на відміну від радіантних квестів, до яких ви звикли за базовою грою, у вас є можливість відмовитись від завдання, коли воно представлене вам вашим помічником. І навіть якщо ви приймете завдання в той момент, у вас буде другий шанс відмовитись від нього, коли ви поговорите з клієнтом! 

Типи завдань різні. Деякі, не багато, є ітераціями звичних вам завдань з базової гри або інших модів, тільки з достатньою кількістю варіацій і прикрашень, щоб вони відчувалися по-іншому. Наприклад, усім нам доводилося рятувати викраденого поселенця. У GFH це один із варіантів завдання, але на відміну від того, як це робиться в базовій версії гри, ви можете, наприклад, вирішити цей конкретний квест, якщо ви використовуєте Злочин і Покарання, не летальним, не бойовим способом через обмін кришками. Результат завдання може бути різним, наприклад, на заручнику одягнений нашийник із вибухівкою, і спроба зламати замок на нашийнику призводить до вибуху, внаслідок чого він гине. Це більш складне завдання і пропонує більше способів вирішення, ніж його ванільний аналог.

В інших завданнях вам належить вистежити невловимого та надпотужного снайпера. Або взяти групу персонажів у похід за відходами та захищати їх на кожному кроці. Вас можуть попросити вистежити злочинця та супроводити його назад до в'язниці Даймонд-сіті. Існує 27 різних видів робіт, які вас можуть попросити виконати, і я не перераховуватиму їх усі. Але скажу наступне: це не звичайні, ванільні завдання в стилі квесту, що повторюється. Деякі з них дуже цікаві і вимагають від 20 до 30 хвилин реального часу на їх виконання (це особливо стосується супроводу завдань).

Автор справді намагався вийти за рамки і дати щось нове та свіже, щоб це не було схоже на повторення того, що було раніше. І що ще важливіше, автор намагався зробити так, щоб завдання були схожі на ті, за допомогою у вирішенні яких мешканці Співдружності справді звернулися б до найманців. І система виплат є відображенням цього. Це НЕ мод для вибивання кришок. Я постарався зробити так, щоб кількість зароблених кришок відповідала складності мода. Часом завдання можуть бути складнішими та пропонувати більш високий рівень виплат, але це виняток, а не норма.



Чи всі завдання орієнтовані на стиль гри хорошого хлопця чи є і злі? 

Здебільшого можна сказати, що самі завдання спрямовані на допомогу нужденним, хоча в рамках цієї угоди відбувається обмін кришками, тому що, давайте подивимося правді в очі, у житті ніколи не буває нічого по-справжньому безкоштовного. Але самі завдання дозволяють вам грати роль як доброї, так і безсердечної людини. У кожному завданні є як мінімум дві відповіді, які поділяються на добрі та грубі. Так що ви можете хоча б дещо зіграти свою роль. 

При цьому поза офісом є поштова скринька, на яку слід звертати увагу в міру того, як ви виконуєте все більше і більше завдань, а коли ваша репутація виросте достатньо, ви можете час від часу знаходити в ньому загадкові пропозиції про роботу. Автор не хотів, щоб вони завжди були обов'язково злими, тому тут є кілька завдань типу "відволікаючий маневр", які можна використовувати для того, щоб ви не губилися у здогадах щодо характеру пропонованої роботи. Деякі з них будуть хорошими, але змусять вас поставити питання, чи так це. Дехто буде відвертим злом, і в цьому не буде жодних сумнівів. Решта буде морально неоднозначною, і вам доведеться вирішити, чи хочете ви взятися за цю роботу чи ні. 

Ваші моди часто схиляються до більш дорослих тем, скажімо так. Чи так це в даному випадку? 

У GFH, звичайно, є гострі, дорослі теми, але не менше, ніж у базовій грі, тому автор не помітив цей мод як вміст для дорослих. У цьому моді немає ні наготи, ні сексу, ні чогось відвертого чи безпричинного. Найгірше, що можна сказати, це те, що автор схильний використовувати багато діалогів з лайками, але це звукові репліки з базової гри та діалоги персонажів, які автор написав, не гірше, ніж у базовій грі. Але, безумовно, в деяких завданнях, не показуючи нічого з того, що вони натякають, є теми, призначені для дорослих гравців. Такі речі, як згвалтування та травми, які можуть отримати його жертви. Аборт. Рабство. Експлуатація. Наркоманія. Крадіжка. Вбивство. І цей список можна продовжувати та продовжувати. 

Справа в тому, що це беззаконний, постапокаліптичний світ, де суспільних норм, до яких ми звикли у сучасному світі, просто не існує. Тематично він буде похмурим і досліджуватиме речі в більш відвертій манері, ніж Bethesda сама зробила це в базовій грі. Але нехай вас це не відлякує! Пам'ятайте, що здебільшого ваше завдання - допомогти жертвам цих злочинів. Ви ніколи не побачите того, що описується, а просто допоможете виправити помилки, якщо ви вирішите це зробити.  

Цей мод повністю озвучений або в ньому використовуються тихі репліки та субтитри? 

Як і Злочин і покарання, на 100% озвучено як гравця, так і всі додані в мод персонажі. У моді міститься понад 5 200 записаних реплік!

Поки що звучить круто, але чи GFH безпечний для установки? Які його вимоги? 

Gun For Hire НЕ має жодних вимог! Вам не потрібен ні F4SE, ні DLC, ні будь-який інший мод для його запуску! А це означає, що для користувачів Fallout 4VR, один із моїх модів, тепер дійсно доступний для використання! Цей мод абсолютно безпечний для завантаження та гри в будь-який момент, тому що він працює незалежно від будь-якого елемента сюжету основної гри. 

ПРИМІТКА: Цей мод був зроблений в останній версії Creation Kit і тому використовує контейнер ESP 1.00, який підтримується лише останніми версіями гри. Зверніть увагу, якщо ви є користувачем VR або не оновили свою гру з будь-якої причини, просто використовуйте FO4Edit та змініть VERSION у заголовку файлу цього мода з 1.00 на 0.95. 

Тим не менш, оскільки цей мод спочатку планувався як частина Злочину і Покарання, він закодований так, щоб мати можливість взаємодіяти з цим модом, якщо він у вас встановлений. А якщо ні, то нічого страшного, GFH працюватиме так само добре і без зв'язку з рідним модом. 

Як GFH взаємодіє зі Злочином та Покаранням? 

Gun For Hire використовує методи між модового зв'язку для активного прослуховування подій від ЗіП, а потім може діяти відповідно до цих подій у рамках власного сценарію. Він також може повідомити ЗіП про те, що щось сталося у його власній структурі, що ЗіП необхідно знати для того, щоб зробити щось або щось інше у його кодовій базі. Ось деякі приклади того, як GFH взаємодіє з ЗіП:

  • Він додає блокування всім персонажам, що додаються GFH, щоб вони не могли здатися вам, якщо ви вирішите битися з ними з тієї чи іншої причини. Це було зроблено для того, щоб гравець не зміг порушити жодне із завдань GFH, а також для того, щоб підкреслити порушення контракту з клієнтом, якщо клієнт - той, кого ви двічі обдурили.
  • GFH слухатиме ЗіП, щоб знати, коли гравець виконав затримання через свою систему затримання. Якщо персонаж, що затримується, є клієнтом, GFH зможе скасувати поточне завдання і оформити це як порушення контракту.
  • У деяких завданнях ви маєте додаткові способи досягнення цілей. Якщо один із цих способів використовує систему маскування ЗіП, і виникає необхідність зірвати маскування, GFH може сказати ЗіП скасувати маскування і почати бій, якщо це необхідно.
  • Квести з ЗіП, що виконуються для JR, здатні підвищити вашу репутацію в GFH, що, в свою чергу, може призвести до збільшення шансів знайти роботу.
  • GFH посилає події, засновані на ваших діях та виборі, які ЗіП може вловити, щоб вплинути на вашу карму та рейтинг злочинності.
  • ЗіП здатний виявити і звільнити членів загону GFH належним чином, так, щоб не зламати їх користувальницькі скрипти та AI.
  • ЗіП здатний виявити кровотечу гравця при використанні системи лікування загону GFH і не намагатиметься ініціювати діалог про здачу, коли відбувається кровотеча. 

Примітка: Вам НЕОБХІДНО оновити версію Злочину і Покарання до останньої версії (v1.1.1+), щоб вона могла коректно взаємодіяти з Gun For Hire. 

Чи сумісний GFH з модом "x"? 

GFH сумісний буквально з усіма модами. Велика увага була приділена тому, щоб не було жодних перевизначень форм, осередків чи локацій, крім тих випадків, коли це абсолютно необхідно. І коли це відбувалося, проводилися дослідження, щоб зрозуміти, який вплив вплине на внесення змін до інших мод. Автор знає, що є побоювання, що розташування офісу GFH може викликати проблеми з модами, що змінюють Даймонд-сіті, особливо з Eli's Armor Compendium, але автор вас запевняє, було зроблено все можливе, щоб правки світу не знаходилися в тому ж місці, що і виправлення Eli. Ці два мода працюють пліч-о-пліч без проблем. Здебільшого, локація, відредагована цим модом для додавання дверей до офісу, більшість модів не чіпатимуть цієї локації просто через її роль у зустрічі з Пайпер, мером та відкриттям доступу в Даймонд-Сіті. Автор подбав про те, щоб нічого не постраждало та не було зламано внаслідок внесених правок. Які, для прозорості, полягають у додаванні дверей, кількох декоративних елементів в офісну будівлю та перебудові навмешів для локації, тому що додавання дверей до неї вимагає цього. В іншому нічого не було видалено, переміщено або іншим чином змінено, і прекомбайнів не торкнулося. 

Через ізольовану природу GFH він не має прямих конфліктів з функціями будь-якого іншого мода, будь то Злочін і Покарання або Sim Settlements 2. Чесно кажучи, неважливо, що це за мод, GFH, швидше за все, на 99,99% сумісний з усім, що розміщено на Nexus (або деінде, якщо на те пішло) для Fallout 4. 

А як щодо редагування світового простору, який я бачу у вашому ESP? 

Автор знає, що в декого будуть питання або власна думка про виправлення/перевизначення, які вони побачать в ESP цього мода, тому дозвольте автору мода пояснити, що це таке і чому вони там є; чому вони не були "очищені" з моду. DiamondCityExt, як локація, має два дверні портали, які ведуть до ринку Даймонд-Сіті. Один - звичайний шлях сходами та на стадіон, а інший - ліфт в офіса мера. Я також додав дверний портал, коли додав офіс гравця навпроти воріт. Дверні портали - це важлива частина самих дверей для переміщення акторів з одного осередку до іншого, але вони також важливі, тому що є частиною навмешингу для локації. Без правильного навмешинга ваші супутники (та інші персонажі) не зможуть перетнути поріг цих дверних порталів. Чому ця інформація важлива для вас, пояснюється просто - автор перебудував навмешинг у DiamondCityExt, тому що довелося це зробити, щоб додати свій портал у існуючий навмешинг. Це означає, що ви побачите перевизначення в ESP, які вам можуть здатися "брудними правками". Ви будете неправі. Їхнє видалення зруйнує навігаційну сітку, яку створив автор, і позбавить ваших персонажів можливості переходити в офіс гравця.

Також важливо відзначити, що прекомбайни для DiamondCityExt не були змінені або іншим чином порушені в процесі перевизначення навмешів(навігаційних сіток). 

Відомі якісь конфлікти модів? 

Чесно кажучи, на даний момент автор знає лише про один мод, але якщо їх більше, автор сподівається, що користувачі повідомлять про це, щоб він міг оновити цей список. Якщо ви використовуєте будь-які моди, перелічені тут, створення власного файлу патча має бути відносно простим, для цього достатньо об'єднати зміни у світовому просторі DiamondCityExt з GFH і мода, що використовується вами в власний файл патча. Як примітка, будь-який мод, що додає другий або третій варіант елементів інтерфейсу користувача, таких як контейнери або персонажі, може конфліктувати з деякими елементами цього мода, пов'язаними з квестами.

  • Diamond City Outskirts (The Hole Redux) - редагує DiamondCityExt і конфліктує з правками локації GFH. 
  • More Valid Locations for Radiant Quests - використовуючи його, ви можете зрештою перестати отримувати завдання для виконання, оскільки, як я підозрюю, це зменшує кількість доступних місць для повторюваних квестів.
  • Femshepping's Diamond City Edit - через надмірну кількість правок, внесених до DiamondCityExt, цей мод повністю несумісний з Gun For Hire.
  • Grave Digger - у ході тестування було встановлено, що цей мод викликає некоректне відображення вторинних і третинних елементів інтерфейсу користувача, що може призвести до невиконання квестів.
  • Conquest - цей мод додає "маркери поселень" за межами ігрової зони, до яких GFH може отримати доступ і використовувати їх, що унеможливить виконання завдань.
  • Hunter of the Commonwealth - те, як цей мод дає гравцю м'ясо, може бути не сумісне з одним із завдань у Gun For HIre.

Яке навантаження GFH на скрипти? Чи буде продуктивність викликати занепокоєння? 

Так, автор відомий тим, що робить ресурсомісткі, скриптові моди, це правда. Однак GFH не є одним із таких модів. GFH запускає всього чотири постійні скрипти: 

  • Основний API, який регулює завершення та невиконання контракту, а також оплату. Це скрипт розміром 9 кб.
  • Фреймворк асистента, який керує пошуком завдань та контролем їхньої рандомізації. Це скрипт розміром 12 кб.
  • Монітор оновлень, який буквально дивиться під час завантаження гри, чи оновився мод. Це скрипт розміром 1 кб.
  • Скрипт керування членами загону. Це найбільший зі скриптів, вагою 45 кб (він керує трьома персонажами в стилі компаньйонів)! 

Все інше в моді працює на основі фрагмента сценарію квесту, сцени і topicinfo, а також невеликих скриптів рівня квесту, які, по правді кажучи, приблизно такого ж розміру, якщо не менше, ніж більшість сценаріїв квестів базової гри. Вже точно менше, ніж скрипти головного контролера скриптів від Bethesda. Хороша особливість цих скриптів у цьому, що де вони виконуються постійно. Вони встановлюються, знаходяться в активній пам'яті і використовуються тільки тоді, коли виконується пов'язаний з ними квест, а після зупинки ці скрипти більше не навантажують гру. Але знову ж таки, через їх розмір і той факт, що функціонально вони тільки слухають і діють дуже мінімально, ви не помітите жодних змін у продуктивності вашої гри через щось у цьому моді. Відбиток мода Gun For Hire ДУЖЕ малий. 

Що мені потрібно буде зробити, коли ви оновите мод у майбутньому? 

Нічого. У Gun For Hire вбудована функція оновлення. Вона запускається кожного разу, коли ви завантажуєте гру, і звіряє поточну версію у вашому збереженні з поточною версією, вказаною у сценарії моди. Якщо вони не збігаються, мод повідомить вам, що збирається оновити себе і повідомить, коли завершить цей процес.

Зверніть увагу, що якщо у вас є поточне завдання від GFH, коли має відбутися оновлення, мод чекатиме, поки завдання буде виконане, і ви знову завантажите свою гру. Це було зроблено для того, щоб переконатися, що ваша робота виконана успішно, що вам за це заплатили, і що це не зламає жодного скрипта фреймворку асистента. 

Що мені потрібно зробити, якщо мені не подобається ваш мод і я хочу його видалити? 

Ну, це має бути проста відповідь для всіх, хто коли-небудь модив гру BGS. Ви не повинні видаляти моди, що включають скрипти, всередині проходження гри. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати збереження гри. Однак, якщо ви маєте намір це зробити, GFH не має жодних постійних змін світового простору і не вводить жодних активних ефектів для гравця, і ви зможете без проблем видалити його зі збереження за допомогою Fallrim Tools. Ні, ця сторінка не розповість вам, як це зробити, - це ви повинні дізнатися та зрозуміти самостійно.

Я використав вашу початкову версію BETA - чи безпечно переходити з неї на цю нову версію? 

Якщо ви використовували оригінальну версію Nexus BETA цього мода, то, на жаль, зміни в ядрі мода між бета-версією та даною збіркою релізу роблять їх несумісними. Автор вибачається перед цими людьми, але зміни, внесені до версії мода відтоді і досі, зробили цю сумісність неможливою. Що можна запропонувати, так це зберегти передустановку looksmenu вашого асистента і створити креслення для перенесення поселення в transfer settlement, якщо ви використовуєте цей мод, так що ви зможете імпортувати ваш офісний простір в нову гру. 

Ще раз, автор просить вибачення, але вам ТРЕБА почати нову гру з релізною збіркою цього мода. Якщо ви цього не зробите, ваш помічник буде зламаний. 

У мене FO4VR, а мод не працює. Допоможіть! 

Fallout4 VR вимагає, щоб мод використовував контейнер ESP v0.95, тоді як цей мод поставляється з контейнером ESP v1.00. Вам потрібно буде відредагувати мод в xEdit, щоб змінити версію в заголовку з v.100 на v0.95. Або спробуйте цей мод, який видаляє перевірки заголовків файлів.

Чи можу я налаштувати деякі аспекти вашого мода? 

Безперечно. Мало того, що офіс гравця створений як внутрішній будинок гравця, який ви можете прикрасити на свій розсуд, асистент - це постійне посилання, тому ви можете використовувати Looksmenu для зміни його зовнішнього вигляду. Крім того, ви також можете дати їм одяг за допомогою діалогів. Ви навіть можете змінити його ім'я, якщо воно вам не подобається, змінивши форму в моді за допомогою xEdit. Інші аспекти, такі як одяг, який носять клієнтські персонажі або зброю, яку вони носять, ви також можете змінити в xEdit. Як ви можете бачити на одному зі скріншотів мода, у мене персонажі на безпечних контрольних точках одягнені у броню Private Military Company з автоматами MK18 CQBR, і все це зроблено шляхом створення патча, який змінює кілька списків форм, що містяться в моді. 

Я використовую цей мод, але завдання не запускаються. Що відбувається? 

Іноді необхідні "маркери", які мод використовує для ініціалізації ВСІХ завдань, просто не завантажуються у свої псевдоніми посилань, коли ви вперше встановлюєте мод. Автор упевнений, що це не часто трапляється з людьми, але це може статися. Щоб розв'язати цю проблему, у голозаписі є налагоджувальний інструмент, який спробує примусово встановити маркери, загалом 10 разів, щоб переконатися, що вони підхоплені та зареєстровані у їхньому належному псевдонімі. Цей інструмент жодного разу не підвів у вирішенні проблем. 

Ще одна причина, через яку завдання не виконуватимуться, полягає в тому, що вам потрібно як мінімум ОДНЕ власне поселення, яке не є конвертованим васальним поселенням Ядер-Світу, з як мінімум двома поселенцями в ньому і як мінімум одним ремісничим верстатом. Мод використовує ваші поселення і іноді захоплює випадкових персонажів-поселенців для речей, які він намагається зробити, і якщо він не може знайти поселення чи поселенця, завдання буде провалено. Найпростіше рішення? Візьміть, як мінімум, ферму Абернаті, оскільки вона містить НІПів-людей. Це дозволить вам пропустити Престон & Co, якщо це не є вашою звичайною справою. А якщо не Абернаті, то просто будь-яке поселення і залучіть одного поселенця. Це все, що потрібно. 

Єдина інша причина, яку авто може припустити, це якщо у вас встановлено якийсь масивний мод-перегляд, який ламає маркери чи локації, і тому мод не може виділити посилання для своїх квестових псевдонімів. Імовірність цього становить 0,01%, тому що автор не зміг придумати жодного моду, який би переробляв усі локації у Співдружності та видаляв необхідні маркери - це зламало б і базову гру. Тож це дуже малоймовірно, але все одно варто відзначити.

Я втратив голозапис для керування модом. Як мені отримати новий? 

Вирушайте до будь-якої хімлабораторії та створіть ще один. Ви знайдете його в меню "Предмети найманців".

Як отримати маскування з цього мода? 

Вирушайте до свого офісу та увійдіть у режим будівництва поселення. У меню будівництва "ОСОБЛИВЕ" ви знайдете "Шафа з маскуванням". Просто збудуйте її, а потім відкрийте. З'явиться спливаюче вікно з питанням, який тип маскування ви хочете взяти. Жодних рецептів або витрат. Просто виберіть одяг, і він опиниться у вашому інвентарі. Так просто! Обов'язково прочитайте розділ "ПРИМІТКИ" у піп-бою, щоб дізнатися про всі тонкощі та нюанси носіння маскування. 

Чи можу я використати моди альтернативного старту з цим модом? Чи викличе це проблеми? 

Gun For Hire не залежить від "виходу зі Сховища", як багато інших мод. Фактично механізм запуску стартує просто при першому вході в офіс гравця і вступі в права власності. GFH на 100% не залежить від будь-яких елементів гри або її розповіді, тому ви можете почати в будь-який момент, чи то базова гра чи мод на альтернативний старт, просто зайшовши в офіс!

А як щодо вашої системи загону із кількох компаньйонів? Чи маю я її використовувати? 

Ні, ви не повинні набирати членів загону, якщо не хочете. Це активний вибір з вашого боку під час діалогу після успішного завершення завдання типу "Штурм". Ви не повинні наймати послідовників. Насправді, жодне із завдань у цьому моді навіть не враховує їх (або компаньйонів). Є лише два завдання, де вони колись будуть згадані клієнтами, і то лише для того, щоб змусити вас відмовитися від них, оскільки їхня присутність у цих завданнях, швидше за все, призведе до провалу завдання. Так що ні, вам зовсім не потрібно використовувати систему загонів.

Допоможіть! Я не можу досягти мети квесту. Вона знаходиться за межами ігрового регіону. 

Іноді мод генерує квестові цілі, що знаходяться за межами ігрових кордонів гри, просто тому, що він використовує безліч невидимих маркерів гри для розміщення цілей чи ворогів. На жаль, у цьому випадку у вас є лише два варіанти. По-перше, ви можете відредагувати ini-файл вашої гри, щоб дозволити гравцеві переміщатися за межі кордонів, або, по-друге, ви можете повернутися до офісу та скасувати поточне завдання через асистента.

Є поради, які допоможуть мені з роботою "х"? 

Найкраща порада, яку автор може вам дати, - включити в голозапису функцію відстеження клієнтів, якщо ви хочете, щоб ваше життя було легким. Це додасть квестовий маркер над їхньою головою і, коли вони виявляться досить близько, покаже число, яке вказує їхню відносну відстань до вас. Це особливо зручно при виконанні завдань типу ескорту, коли відстань до клієнта є фактором, що визначає, чи супроводжуєте ви його чи покинули.

Друга порада, яку автор може дати, - НЕ думайте, що ви зможете виконувати ці завдання персонажем першого рівня. Вони призначені для персонажів такого низького рівня. Автор використав свої власні 1000+ годин у цій грі, щоб зрозуміти, що ви, швидше за все, будете приблизно 10-го рівня, в середньому, перш ніж дістанетеся до Даймонд-сіті, якщо ви граєте в гру, як задумано, з Конкордом, Сховищем і всіма маленькими квестами Мінітменів та Абернаті, Тенпайнс тощо. Деякі завдання пов'язані з труднощами, які персонаж першого рівня точно не переживе. Тим більше, якщо ви увімкнете налаштування "Складний режим" у голозаписі, який додасть більше (і сильніших) ворогів у різних місцях завдання (хоч і не у всіх). 

Остання порада стосується режиму "Відкриття" у голозаписі. Коли він увімкнений, ви можете бути спрямовані не до мети, а до загальної області, де може бути ваша мета. Так відбувається не завжди, але досить часто. Режим Відкриття додає додаткову складність під час виконання завдань. Так що якщо ви хочете, щоб все було просто і сухо, як на долоні, не вмикайте цей режим. Але якщо ви хочете дослідити місцевість, намагаючись знайти щось чи когось, то режим "Відкриття" може бути для вас.

І ще одна остання порада. Якщо і коли у вас буде свій гвинтокрил, всі члени загону, які у вас є, будуть сидіти в цьому гвинтокрилі, виходячи з ваших переваг розсадження, які ви встановили в голозапису. При цьому деякі завдання, особливо пов'язані з супроводом будь-кого, взагалі не призначені для використання гвинтокрила. Через перевірку відстані, яка проводиться в місіях супроводу, зміна осередків із зовнішньої на внутрішню може призвести до відмови покинути гвинтокрил. Оскільки єдиний спосіб отримати доступ до гвинтокрила - з офісу, ви не зможете потрапити туди, не покинувши клієнта згідно з правилами перевірки відстані. Тому не намагайтеся взяти клієнта у свою пташку. Ці місії потрібно проходити пішки. 

Чи можу я додати не стандартні завдання до списку доступних завдань? 

Так, ви можете! Цей мод був створений з нуля, щоб ви могли додавати свої або чужі завдання до пулу завдань, хоча ви отримуєте доступ до нього трохи іншим способом. Коли ви питаєте про роботу у помічника, якщо він чи вона каже, що так, є щось доступне, там, де ви зазвичай питаєте подробиці, ви побачите нову опцію "Додана модом робота". Ви можете використовувати цю опцію для доступу до цих завдань. Автори модів можуть створювати завдання, використовуючи шаблон ESP, який я надаю і який включає всі скрипти, необхідні для введення їхнього завдання в цей пул. Для тих, хто зацікавлений у створенні завдань, разом із шаблоном ESP буде опублікована стаття з повною документацією про те, як виконати ваш квест таким чином, щоб він був на 100% сумісний із системою завдань Gun For Hire. Ви можете знайти шаблон ESP у розділі завантажень, а посилання на статтю знаходиться у верхній панелі сторінки цього мода в СТАТТЯХ.

ПРИМІТКА: Інструменти та документація для цього будуть підготовлені після випуску мода та після того, як всі помилки першої хвилі будуть повідомлені та виправлені. 

Я використовую AFT або UCF - чи можна керувати членами вашого загону за їх допомогою? 

Члени загону GFH ніколи не повинні контролюватись у будь-якій мірі такими модами, як AFT або UCF, оскільки вони мають свою власну унікальну систему мульти-компаньонів, яку автор розробив з нуля, і яка працює поза базовою системою компаньйонів гри. Якщо ви дозволите таким модам взяти під контроль членів загону, або використовуватимете ці моди для зміни будь-яких налаштувань їх ШІ, ви просто зламаєте їх. Вони на 100% знаходяться поза скриптом FollowersScript або HC_Manager, і всі їхні пакети ШІ створені власноруч. У них також немає звичайної функціональності найму або звільнення, тому моди, які намагаються керувати ними або звільняти їх для будь-якої функції, просто не зможуть цього зробити і, як зазначалося, швидше за все, викличуть проблеми з ними в майбутньому. Єдиним винятком з цього правила є мод Злочин і Покарання, який був оновлений для розпізнавання членів загону і може звільняти їх, коли це необхідно, у належному порядку. 

Щоб AFT не зміг взяти під контроль членів загону, автор додав їх у DisallowedCompanionFaction, що, згідно зі сценаріями AFT, дозволить їм залишатися недоторканими (якщо не включити перевизначення в моді). Автор рекомендує користувачам AFT просто забути про існування членів загону. Управління ними в AFT не тільки порушить користувальницькі скрипти та пакети ШІ, але й видалить персонажів із фракції, яку GFH та Злочин і Покарання використовують (DanversFaction) для визначення наявності у гравця членів загону під час подій здачі гравця та викрадення, щоб можна було правильно розпустити загін.

ВАЖЛИВО - НЕ дозволяйте AFT керувати членами загону. 

Чи зробите ви ESL-версію цього мода?

Ні, у вас не може бути ESL-версії цього моди. З кількох дуже вагомих та технічних причин. По-перше, не існує мода, принаймні такого розміру, який запускається на версії 1.0 без будь-яких помилок або речей, які повинні бути виправлені, без перспектив розширення. І оскільки це факт, потрібно повторне ущільнення ID форм перед перетворенням в Light Master (ESL), це означає, що ID форм у моді виразно більше не будуть відповідати посиланням, записаним у ваш файл збереження - це фактично зламає мод для вас і вимагатиме почати заново із чистого збереження. По-друге, ESL мають обмеження в 4096 форм - кількість записів (refID), які можуть містити мод. Цей мод перевищує 5500 записів. І цих двох причин, з технічної точки зору більш ніж достатньо, сподіваюся, що ви зрозуміли, що це просто неможливо. Якщо обмеження порядку завантаження є для вас проблемою, можливо замість того, щоб просити ESL у авторів модів (яким у такому випадку доведеться підтримувати кілька версій одного і того ж мода), ви навчитеся краще керувати порядком завантаження. Робіть об'єднані патчі, ESLify-куйте невеликі ESP, які можуть впоратися з цим і які навряд чи отримають оновлення найближчим часом, або позбавтеся від 50 або близько того модів на зброю та броню, які ви додали досить давно, тому що вони виглядали так приголомшливо, але які ви більше навіть не використовуєте.

Подяки

Крім перерахованих нижче авторів, уся робота над цим модом була зроблена виключно автором. І, звичайно, велике спасибі компанії Bethesda за створення світу-пісочниці, в який ми можемо втекти, особливо зараз, у наші суворі часи, коли втеча від реальності часом дуже важлива. Але якщо серйозно, без талантів художників, перерахованих нижче, цей мод був би неживим, тому автор дякує кожному з них за їхні неймовірні таланти і час, добровільно витрачений на те, щоб зробити цей мод таким, яким він є.

GreyUser за дозвіл використовувати його анімаційні файли в інших модах, зокрема анімацію, що використовується в роботі із захоплення.
DanRuta, чий інструмент, xVASynth, дозволив згенерувати кілька нових рядків діалогу, коли не було записаних слів, а вони були потрібні.

Талантам озвучування: 

Kerstyn Unger a.k.a Kikiapplus as the voice of Joan and Gunner Mechanic. (Patreon/Buy Kerstyn a coffee here)
Sarah Soe as the voice of female client NPCs. (Email: [email protected], Instagram: simplyybeingsarah, CCC Profile: Click HERE)
Roxanne Celeste as the voice of female quest NPCs. (Twitter: rosewater winter, Email: [email protected], CCC Profile: Click HERE)
Nathan Wagner as the voice of Marcus. (Twitter: @nathanwagner.vo, Email: [email protected], CCC Profile: Click HERE)
Alex Cain as the voice of male client NPCs. (CCC Profile: Click HERE)
Kovich Crow as the voice of male client NPCs. (Website: Click HERE, Email: [email protected] )
A Raven Of Many Hats as the voice of male quest NPCs. (Email: [email protected], CCC Profile: Click HERE, Spotify: Click HERE)
Circuit125 as the voice of male quest NPCs. (Email: [email protected] ,CCC Profile: Click HERE)
Colton Quinn as the voice of Gunner Mechanic. (CCC Profile: Click HERE)
bdk1976 as the voice of male camp quest NPC. (Email: [email protected])
Azworai as the voice of male raiders/gunners.
Flashy(JoeR) as the voice of male random encounter clients.

And Introducing! The very special and long-awaited return of Chic Geek! She will be portraying both Delilah Divine and a graveside client NPC!

І окреме спасибі сотням людей, які завантажили публічну бета-версію та повідомили про помилки! Цінуємо це безмірно!

Якщо вам сподобався Gun For Hire, перегляньте інші моди автора, які піднімуть вашу гру на новий рівень! І, будь ласка, не забудьте проголосувати(VOTE) та підтримати(ENDORSE) цей мод, якщо він вам сподобався! Дякую! 



Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.



Вдалої гри і бережіть себе!
  翻译: