File information

Last updated

Original upload

Created by

VWTrotsky

Uploaded by

vwtrotsky

Virus scan

Safe to use

About this mod

Нові істоти з’являються в Ядер-Світі у третьому офіційному доповненні для Mutant Menagerie! Зустрічайте класичних істот, екзотичних звірів і улюбленців, які повертаються при дослідженнях...

Requirements
Permissions and credits
Donations
This is the Ukrainian translation of the mod Mutant Menagerie - Nuclear Safari
Оригінал мода дивіться на цій сторінці




Нові істоти з’являються в Ядер-Світі у третьому офіційному доповненні для Mutant Menagerie! Тепер ви зустрінете нових, екзотичних і улюблених звірів, що повертаються, при дослідженнях останнього доповнення від Bethesda для Fallout 4. Відстежуйте нові рецепти, створюйте нові потужні предмети або вистежуйте та вбивайте нових варіантів квантових ворогів і світових босів. Кожен знайде щось для себе, тому приходьте в Ядер-Світ і приєднуйтесь до Ядерного Сафарі!






Необхідна в 1.4:



Необхідна в 1.2









Mutant Menagerie - Nuclear Safari

"Забронюйте свою відпустку в Пустках сьогодні!"











Частина 1: Огляд







Особливості


1)  Динамічні генерації

У багатьох генераціях, доданих у цьому моді, використовуються актори спеціального рівня, призначені для представлення випадкових істот, відповідних рівню, кожного разу, коли актор відроджується. Ці динамічні генерації поділяються на хижаків і здобич - з метою створення повноцінних і рандомізованих екосистем у різних біомах Співдружності. Крім того, вперше в Mutant Menagerie, Nuclear Safari також представляє нові динамічні генерації роботів!

Spoiler:  
Show

 


 
2)  Інтеграція істот з DLC та Mutant Menagerie
Тематично відповідні істоти з інших доповнень, як-от Заглоти та Робомізки, були інтегровані в Ядер-Світ. Багато з цих істот також мають нові варіанти, як-от Отруйний заглот. Крім того, у Ядер-Світі представлена більшість великих істот із Big Game Hunting. Нарешті, деякі менш використовувані істоти з Ядер-Світу також інтегровані в динамічні генерації. Усі істоти були інтегровані з уважним урахуванням світового простору, екосистеми та лору гри. Через переповненість світового простору ці генерації розміщені ДУЖЕ економно.

Spoiler:  
Show

 


 
3)  Абсолютно нові істоти
Ядерне сафарі приносить у Ядер-Світ багато мутантів із величезного репертуару як Big Game Hunting, так і Horrors of the Deep Fog. Однак, як і у випадку з Horrors of the Deep Fog, старих облич було недостатньо. Nuclear Safari також додає 12 нових мутантів до списку для Ядер-Світу і 1 додаткову нову істоту для Пойнт-Лукаут (якщо у вас є Backwater Beasts). Деякі з цих створінь натхненні вирізаними або класичними створіннями, тоді як інші є екзотичними тваринами зоопарку, зараженими радіацією. Як новим гравцям, так і новим гравцям знайдеться багато цікавого!

Spoiler:  
Show

 



4)  Світові боси
Світові боси - це унікальні високорівневі істоти, розроблені як найвищий виклик для гравців у ендшпілі. Викликати на бій більшість із них до рівня принаймні 70 не рекомендується. Після вбивства світові боси зникають з гри - вони не відроджуються. Крім того, рівень нових світових босів Ядерного Сафарі завжди на 50 відсотків вищий, ніж у гравця. Гарного вам полювання.

Spoiler:  
Show

 



5)  Квантові істоти
Квантові істоти - це новий різновид мутантів, дуже схожих на Перетворених туманом із Horrors of the Deep Fog. Це високорівневі ексклюзивні для DLC варіанти істот, які викидають спеціальні компоненти для крафта. Але, хоча Перетворених туманом досягали рівня гравця і завжди були легендарними, Квантові істоти дещо інші. Хоча Квантові мутанти за замовчуванням не є легендарними, вони на 25 відсотків перевищують рівень гравця. Це означає, що кожна Квантова істота завжди перевершить гравця за рівнем. Автоматичне масштабування рівня може стати досить неприємним у Fallout 4 на вищих рівнях, а це означає, що ці істоти повинні виявитися складним завданням навіть у пізній грі, де геймплей зазвичай стає найтривіальнішим.
    Більшість істот з Ядер-Світу і багато з ванільних Fallout 4 і Mutant Menagerie матимуть Квантові варіанти. Усі ці істоти випадково з’являтимуться по всьому парку, виступаючи в ролі несподіваних міні-босів, з якими ви можете битися під час своїх подорожей.

Spoiler:  
Show

 



6) Нові рецепти
Як і у випадку з Backwater Beasts, Ядерне сафарі приховує низку рецептів крафту у світовому просторі Ядер-Світу. Подібно до рецептів Ядер-Коли, ці предмети відкриють унікальний рецепт виготовлення (або набір рецептів), присвячений розширенню. Вони варіюються від нових модифікацій для вашої зброї до нових страв, присвячених парку, як-от Ядер-бургер. Увійдіть туди та знайдіть їх усіх!

Spoiler:  
Show

 



7)  Крафт
Так само, як у Big Game Hunting, Horrors of the Deep Fog і Backwater Beasts, Ядерне сафарі представляє нові рецепти крафта на основі матеріалів для крафта, доданих у моді. Так само, як і в Horrors of the Deep Fog, нові високорівневі матеріали для виготовлення можна використовувати для створення потужних предметів ендшпілю. Все, що додається в цьому доповненні, тематично ґрунтується на Ядер-Світі і розроблено для того, щоб бездоганно інтегруватися в дивовижну атмосферу рейдерів та Ядер-Коли доповнення. І, як і в попередніх доповненнях, багато нових рецептів мають особливі вимоги до здібностей, тобто ви не зможете створити все відразу чи навіть під час одного проходження. 


Spoiler:  
Show

 






Частина 2: Бестіарій
“Як тільки ви дізнаєтеся, що там, ви можете просто виявити, що віддаєте перевагу рейдерам...”










ІГРОВІ (НАВКОЛИШНІ) ІСТОТИ
"Враховуючи перенаселеність їхніх предків у тому зоопарку, я вважаю, що гамма-випромінювання та незначні мутації - це невелика ціна за вільне середовище існування."

Spoiler:  
Show






Дротикові жаби (Необхідний Backwater Beasts)
"Такі милі, такі кольорові, такі...  жахливі."

Дротикові жаби Ядер-Світу набагато більші за своїх довоєнних побратимів. Втікачі з Сафарі, радіація залишила їм подовження кінцівок та зміну пропорцій. Їх культовий барвистий вигляд залишається недоторканим, як і їх сильна отрута. Таким чином, їх часто збирають рейдерські угруповання Парку за їх отруту.
 

Жирафи
"Довга-довга шия."


Жирафи Ядер-Світу відносно не змінилися порівняно зі своїми довоєнними предками. За винятком очевидних радіаційних ушкоджень, ці ніжні гіганти ведуть майже такий же спосіб життя, як і 200 років тому. Як і інші тварини в парку, жирафи спочатку втекли з Сафарі під час початкового хаосу Великої війни. Сьогодні рейдери полюють на цих величезних ссавців заради їхнього хутра та м’яса.


Мінго
"
Не знаю, чому жителі Флориди викинули першу частину імені тварини. Я маю на увазі, як би їм сподобалося, якби ми просто назвали їх 'Оридіанці'"?

Мінго - це сильно опромінені американські фламінго, які втекли з Cафарі. На перший погляд вони дуже схожі на звичайних фламінго. Однак при подальшому огляді можна помітити різні зміни в їхній анатомії, наприклад, додатковий набір очей. Незважаючи на свій дещо нав’язливий вигляд, Мінго нікому не загрожують. Насправді на них зазвичай полюють рейдери Ядер-Світу для розваги та спорту.


Рад-папуги
"Вони привносять у цей похмурий світ дуже потрібний колір."


Рад-папуги - це мутовані амазонські папуги, які втекли з Сафарі під час Великої війни. Хоча переважна більшість їхнього пір’я втрачена, ті, що залишилися, можуть бути яскравих кольорів. Ці крихітні, опромінені лушпиння, як правило, тримаються власного простору, блукаючи парком досить безцільно. Оскільки вони не мають належного оперення для польоту, Рад-папуги досить легко стають жертвами багатьох, багатьох м’ясоїдних тварин Парку.

 

Зебри
"Якого вони кольору насправді?"

Зебри - це втікачі з Сафарі, як і більшість інших екзотичних істот у Ядер-Світі. Вони невеликими групами блукають старим парком розваг, харчуючись будь-якою рослинністю, яку можуть знайти. Окрім незначних радіаційних ушкоджень, зебри майже не змінилися з часів Великої війни. Багато рейдерів полюють на них заради їжі чи спорту, тоді як багато суперхижаків Парку цінують цю істоту як джерело їжі. Їх можна знайти далеко й широко по всьому Ядер-Світу.

Інші навколишні істоти, додані до Ядер-Світу:
- Лисиці
- Опосуми
- Фазани
- Радкозли
- Скунси
- Водні (Утки, Гагари, Гусі)
- Ігуани Пусток

 
 




ГІБРИДИ
"Зробіть фото чи два, звичайно. Тільки не підходьте надто близько - і НІКОЛИ не використовуйте спалах!"

Spoiler:  
Show

 



Слони
"Не випробовуй долю з цими. Довірся мені."


До війни африканські буш-слони були найбільшими наземними ссавцями на землі. в наш час? Ну, це трохи непевно. Однак слони Ядер-Світу все ще можуть завдати удару, якщо вам вдасться поставити галочку! Ці незначно опромінені чудовиська є визначенням великих і головних. Незважаючи на те, що вони одні з найнебезпечніших звірів у парку, спочатку вони не ворожі. Як і багато інших мутантів, що блукають по парку, цих гігантів спочатку запхали в Сафарі до того, як впали бомби. Або хтось визволив їх серед хаосу, або вони просто самі втекли з полону. Сьогодні найбільший і найстаріший з них може мати додаткові пари бивнів - ознака післявоєнної мутації, що прогресує у виді.


Інші гібриди додані до Ядер-Світу:
- Гігантськи раки (Horrors of the Deep Fog)
- Гульрили (Docile and Feral variants)
- Пекельні кішки (Big Game Hunting)
- Рад-єноти (Big Game Hunting)
- Річкові щури (Big Game Hunting)
- Дикі кабани (Big Game Hunting)






ВАЖКІ Б'ЮЧІ(ВАЖКОВАГОВИКИ)

"Ви точно збираєтеся дізнатися, чому рейдерам довелося масово виробляти ці рушниці-лопати."

Spoiler:  
Show




Щури
"Нам знадобляться справді великі домашні коти..."

Щури світу бувають усіх форм і розмірів. До біса, деякі з них технічно навіть не щури. Ядер-Світ, здається, кишить клятими істотами. Звичайно, ви вже бачили кротощурів та радщурів, і це все чудово. Але, на ваш жаль, це лише верхівка айсберга. Кожен вид щурів приносить на стіл щось своє. Разом вони працюють як єдине ціле з однією спільною метою - перетворити ваше життя на пекло.

Рад-землерійки
"Звичайно, вони малі, але вони також до біса швидкі."

Ці менш важкі нападники, але вони більше, ніж тягнуть свою вагу в бою. Вони можуть бути маленькими, і їх легко відбити, але вони швидко рухаються, нападають у швидкій послідовності та мають такий самий сильно отруйний укус, як і інші щури. Трохи більше, ніж мутовані землерийки, ці лапогризи намагатимуться кинутися та схопити вас, поки ваша увага зосереджена на більших та більш небезпечних щурах.

Свинощури
"Причина винаходу рушниць."

Свинощури - це ті, на кого варто звернути увагу в зграї. Ці синяки справді можуть зазнати побоїв і, швидше за все, підуть на фронт під час бою. Оскільки вони їдять патрони на сніданок, вони можуть дозволити іншим щурам легко відкритися, якщо ви не будете обережні. Як випливає з назви, свинощури є гібридом щурів і свиней. Вони присутні на Пустці з перших днів після падіння бомб і мають схоже походження з кротощурами. Обережно: більші та витриваліші Свинощури можуть мати бивні та завдати серйозного удару, якщо атакуватимуть. 

Печерні щури
"Ці щелепи - смерть. Просто миттєва смерть."

Печерні щури - найвитриваліші з щурів. Подібно до Свинощурів і Кротощурів, їх присутність на Пустці сягає перших днів апокаліпсису. Подібно до Кротощурів, ці гігантські звірі здатні рити нори, щоб зловити свою здобич зненацька. Печерні щури мають неприродно великі голови з потужними щелепами та рядами гострих, як бритва, зубів. З усіх щурів ці здатні завдати найбільших ушкоджень. Можливо, вони не такі схожі на танки, як свинощури, але їх агресивний характер з лишком компенсує їхню нестачу міцності. Зрештою, найкращий захист - це хороший напад, і ці щелепи настільки образливі, наскільки це можливо...



Гієни
"Вони буквально бігають навколо вас, весь час хихикаючи."

Гієни - хижі паразити з Африки. Після того, як бомби впали, ці хихикаючи звірі втекли з Сафарі і тепер лютують по парку. Вони швидкі - дуже швидкі, але також досить боягузливі. Їхня зграя може здолати вас, але вони найбільш небезпечні, коли біжать з іншими хижаками. Іноді їх можна побачити разом з дикими собаками чи вовками, які діють як швидке підкріплення для більш міцних видів хижих іклів.



Нічні мисливці
"Гірські леви. Саме те, що потрібно Пусткам..."

Рідкісні, небезпечні мутанти, Нічні мисливці - це нечестивий союз гримучої змії та великого кота. Ці начебто рептилійні пуми - звірі невідомого походження, хоча їх гібридна зовнішність змусила декого припустити, що, можливо, просто можливо, вони є нащадками одного з невдалих експериментів Макдермота. Однак цю теорію не дуже поважають, оскільки про перші два творіння Макдермота відомо небагато, і вважалося, що термін дії обох закінчився незабаром після народження. Незважаючи на це, ці верхівкові хижаки переслідують пагорби та дику місцевість навколо парку, здебільшого вирішуючи уникати більшості міських районів Ядер-Світу. Коли вони атакують потенційну здобич, вони використовують як свій сильний укус, так і сильну отруту, щоб виснажити своїх жертв. Більшість рейдерів намагаються уникати нічних мисливців, якщо можуть, але випадкові засідки в передгір’ях виявилися невід’ємною частиною життя в Парку.



Вовкулаки Пустки
"Більшість розповідей з перших вуст об’єднує одну спільну рису – нав’язливий, сумний зойк, який лунає безпосередньо перед нападом." 

Легенди Пустки розповідають про вовків-мутантів, які мають дикий, дещо гуманоїдний вигляд. Деякі стверджують, що вони схожі на гієн, інші кажуть, що це великі звірі, схожі на Яо Гаїв, але більшість погоджується, що вони, принаймні приблизно, схожі на вовків. Найбільш ранні спостереження Вовкулак Пустки, як більшість може сказати, походять зі Столичної Пустки, тобто регіону навколо Вашингтона, округ Колумбія. Ці перші спостереження відносяться до перших років після падіння бомб і дуже відрізняються. З тих пір багато хто у внутрішніх районах континентальних Сполучених Штатів повідомляли про спостереження сильно мутованих вовків, здатних пересуватися на двох або чотирьох лапах і атакувати з неперевершеною швидкістю та лютістю. Багато мандрівних караванів надали детальні звіти про напади зграй диких гончих і вовків, очолюваних великими вовкоподібними суперхижаками.
       Правда за цими історіями полягає в тому, що Вовкулаки Пустки є досить рідкісною мутацією. Ніхто точно не впевнений, що це таке. Вони можуть бути продуктом ВПЕ, або це може просто потребувати величезної кількості радіації. Деякі навіть вважають, що ця мутація є генетичною. Якою б не була причина, Вовкулаки Пустки є фактичними лідерами будь-якої зграї, до якої вони інтегруються. Їхній інтелект, хоч і тваринний, видається більшим, ніж у собак чи вовків. Це, у поєднанні з їхньою перевагою в розмірі, дозволяє їм залякувати зграї подібних мутантів у організовані рейдерські групи. Один або кілька Вовкулак Пустки - якщо їх не контролювати, можуть стати серйозною проблемою для міст і поселень. Загалом, найкраще знищити цих мутантів, де б ви їх не знайшли.



Болотні щелепи (Необхідний Backwater Beasts)
"До війни екологія крокодилів була набагато розумнішою."

Південь Америки рясніє варіаціями крокодилів-мутантів, особливо американського алігатора. Ядерна війна завдає шкоди атмосфері планети, а пошкодження озонового шару Землі призвело до різких змін клімату в усьому світі. Навіть ближче до екватора, де ці зміни дещо непомітніші, цілорічне збільшення тепла дозволило холоднокровним істотам мігрувати далеко від традиційних місць існування. Болотні щелепи не є винятком. Подібно крокодилокігтям Ядер-Світу і кігтям Флориди, Болотні щелепи є великими американськими алігаторами, які сильно мутували. Їхні тілесні мутації в поєднанні зі змінами клімату дозволили цим мутантам бути вдома в різних водно-болотних угіддях американського Півдня. Болотні щелепи та подібні мутанти зустрічаються в усіх південних штатах - на півдні до Джорджії та Алабами і на півночі до Кентуккі та частини Меріленда. Вони віддають перевагу прісній воді та, як правило, переселяють свою популяцію на болота, трясовини та водно-болотні угіддя - звідси й назва.
Болотні щелепи більші, ніж Кігті смерті, але часто намагаються конкурувати з ВПЕ рептиліями, які мають територію. Таким чином, найбільші популяції Болотних щелеп зустрічаються там, де немає Кігтів смерті. Оскільки Кігті смерті продовжують поширюватися майже по всіх частинах післявоєнної Америки, майбутнє не віщує нічого доброго таким видам мутантів, як Болотні щелепи. Оскільки вони займають ту саму нішу у відповідних екосистемах, цілком ймовірно, що вони будуть піддані загрозі зникнення або зникнення в найближчі десятиліття/століття. Однак поки що вони залишаються дуже серйозною загрозою для всього американського Півдня.



Інші ворожі істоти додані до Ядер-Світу:
- Бум-жуки (Big Game Hunting)
- Заглоти (Far Harbor - includes new Acidic Gulper variant)
- Медові звіри ти Бджоли-мутанти (Big Game Hunting)
- П'івки (Big Game Hunting)
- Раддлери (Big Game Hunting)
- Рад-арахніди (Big Game Hunting)
- Раджаби  (Big Game Hunting)
- Спустошувачі (Big Game Hunting)
- Річники (Big Game Hunting)
- Робомозки (Automatron)
- Сміттеботи (Automatron)
- Клопи-смердючки (Big Game Hunting)
- Кліщи (Horrors of the Deep Fog)
- Дикі вовки (Far Harbor)
- Вендіго (Horrors of the Deep Fog)







КВАНТОВІ МУТАНТИ
"Квантова Ядер-Кола може бути одним із найпідступніших винаходів довоєнного суспільства. ...Крім ядерної зброї, звичайно."
 

Spoiler:  
Show

 

Можливі квантові істоти, яких ви можете зустріти в Ядер-Світі:

- Мурахи (Nuka-World)

- Дутні

- Кровочерв'яки (Nuka-World)

- Печерні цвіркуни (Nuka-World)

- Печерні щури (Nuclear Safari)

- Кігті смерті

- Крокодилокігті (Nuka-World)

- Заглоти (Far Harbor)

- Свинощури (Nuclear Safari)

- Раддлери (Big Game Hunting)

- Радщури (Nuka-World)

- Радтаргани

- Радскорпіони

- Раджаби (Big Game Hunting)

- Жалокрили

- Здичавілі собаки

- Здичавілі вовки (Far Harbor)

- Вовкулаки Пустки (Nuclear Safari)

- Вендіго (Horrors of the Deep Fog)

- Яо Гаї







СВІТОВІ БОСИ
 "Коли ви дозволяєте групі рейдерів-нероб захопити контроль над таким місцем, обов’язково будуть деякі недогляди. У випадку Ядер-Світу недогляд включає небезпечних мутантів, які роками безконтрольно ростуть, полюють і розвиваються."

Spoiler:  
Show


Експеримент 03: "Діабло"
Тип істот: Крокодилокіготь
Місцезнаходження: Регіон Сафарі

У відчаї та страху за власне виживання один доктор Даррен Макдермот, біолог, який працює в Сафарі, здійснить осудливий вчинок, який запечатає його долю та викличе новий жах на пустку. Незважаючи на те, що цей факт завуальований у таємниці, рейдери Ядер-Світу розповідають власні історії про "першого Крокодилокігтя", який, як кажуть, володарює над територією навколо Сафарі. Кажуть, що він має високі роги, більш первісну та фізично деформовану статуру та безперервний м’ясоїдний апетит, деякі з рейдерів почали називати цю легендарну істоту "Діабло". Деякі навіть намагалися вистежити та вбити звіра в ім’я поваги та слави, але ніхто не повернувся. Звичайно, це може бути пов’язано лише з регулярними кігтями, які гуляють по всьому регіону - хто скаже?

Кровожерна тінь
Тип істот: Вовкулака Пусток
Місцезнаходження: Регіон Загадкового маєтка

Зграя любить розповідати історії про дикого звіра, який полює на кожного, хто заблукає надто далеко від Ядер-Тауна. Вони описують величезного чорного звіра з гострими як бритва зубами та сяючими червоними очима. Кажуть, що він швидкий, потужний і має схильність до людської здобичі. Однак, знаючи Зграю, це може бути лише обманом, придуманим бандою мутантів-обожнювачів. Тим не менш, факт залишається фактом: численні рейдерські загони зникли біля країв Парку - лише кілька днів потому їх знайшли розрізненими шматками. Можливо, поза димом все-таки є вогонь?

Старий коп'єзуб
Тип істот: Нічний мисливець
Місцезнаходження: Регіон електростанції Ядер-Світу

Нічні мисливці - це загадка для жителів Ядер-Світу. Звідки вони взялися? Як вони виникли? Серед чуток і переказів, що оточують цих дивних кішок, є розрізнені спостереження старшого нічного мисливця з темно-синім забарвленням, схожим на Раддлера. Деякі також стверджують, що це найбільший нічний мисливець у парку. Насправді він отримав такий захоплений культ, що деякі місцеві жителі охрестили звіра "Старий коп'єзуб". Вважається, що він блукає пагорбами навколо парку, віддаючи перевагу висоті. Старий коп'єзуб був помічений у той час, коли Ядер-Світ ще був незалежним торговим центром - вільним від правління рейдерів. Однак, чи є правда в чутках і фанфарах, ще належить побачити.

Квантовий краб-відлюдник
Тип істот: Краб-відлюдник
Місцезнаходження: Регіон станції Ядер-Світ

Під час хаосу Великої війни багато тварин Парку виповзли або втекли на свободу з переповненого Сафарі. Згідно з історією, деякі з ракоподібних зрештою потрапили до сусідньої пам’ятки, шукаючи притулку в річці Квантової Ядер-Коли. Ядер-краби Парку є живим доказом того, що деякі ракоподібні в якийсь момент знайшли Світ Свіжості і були додатково мутовані. Однак, чи дійшов один із раків-відлюдників з Сафарі так далеко під час хаосу повного знищення, ще не доведено.






Мій дискорд-канал.
Завжди можна внести пропозиції щодо покращення якості перекладів. Завантажити переклади, патчі для горизонту та об'єднання модів.  Канал закритого типу - як підключитесь, відпишіть мені(vwtrotsky#3325), щоб я дав права на перегляд каналу.


Вдалої гри і бережіть себе!
  翻译: